צריך עצות לראנדורי

frodo1

New member
צריך עצות לראנדורי

בזמן האחרון המאסטר שלי עושה לנו ראנדורי באימון ורציתי לדעתם אם לכמה אנשים מנוסים פה יש כמה עצות בשבילי. בתודה מראש. נ.ב,באימון האחרון המאסטר שלי גם עשה לנו ראנדורי שונה שיש ילד אחד וכל שאר הילדים מקיפים אותו והוא צריך להילחם בהם. אולי אני אקבל גם כמה עצות בקשר לזה? בתודה מראש, הנינג'ה העצבני שלכם.

עצות

פרודו מכיוון שאתה אחד ממשתתפי הפורוםהחביבים עלי אני אנסה ליתרום מעט עצות אתה תחליט מה מתאים לך דבר ראשון ברנדורי -תפוס לך חבר שמתקדם ממך וישמח ללמד אותך -לא להשתולל -לחפש להגיע למצבים קשים ואז לשאול אותו מה הוא היה עושה במצבזה -ללמוד ממנו תרגילים שנראים לך -כן לעצור את הקרב ולשאול . לירשום במחברת מה שלמדת - הרבה מאמץ אבל שווה. בקשר לקרב נגד מס אנשים לא לתת לתפוס לך את הרגליים להרחיק עם בעיטות להתגלגל בניהם (תישאל את המורה ) לא להלחץ זה אימון קח מה שטוב לך ששת

frodo1

New member
תודה רבה רבה על העצות

אבל המאסטר שלי אמר לי לא להתגלגל סתם, כי אם אני עושה את זה היריב יכול לשתול אותי ברצפה.

tessen

New member
עצה מרוקאית (בלי להעליב)

קודם כל תרגע!!! אין צורך בזמן רנדורי להכנס ללחץ ולהתחיל להשתולל ולנסות לשלוף את כל מה שלמדת. היכולת או אי יכולת לבצע אפליקציות בזמן רנדורי לא מעידה על טיבך כתלמיד. כדאי מאוד לעבוד על כמה אפליקציות מסוימות ולדעת אותן היטב, השאיפה להגיע למצב שתוכל לבצע אותן כתגובה לכל זוית התקפה אפשרית. קח את הדברים הקלים שלא דורשים ממך מאמץ גופני גדול, מה שיכול להוות מכשול בקרב. תפתח עיניים, תשתדל לראות כמה שיותר בטווח הראיה שלך. במקרה של כמה יריבים, אל תכנס למצב שמישהו נמצא מאחוריך אותה לא יכול לראות אותו. מה גם מול מספר יריבים אל תגיע לקרקע, גם לאחר הטלה תרים את הראש ותסתכל אם לא מגיע עוד התקפה. שמור על חבטות קצרות וממוקדות אל תרים את הרגלים גבוה מדי בבעיטות תשתמש בבעיטות נמוכות כאלו שתוכל לשמור על יציבות ושיווי משקל. יש עוד הרבה להוסיף אבל כדאי שתתחיל רק מכמה דברים קטנים ואז תתפתח.

kung fu

New member
אפשר לקבל הסבר מה זה ראנדורי?

תיאור איך זה מתבצע וכדומה..ובאיזה אומנויות לחימה משתמשים בזה?

dswbg

New member
כל חייך עשית ראנדורי,

ורק לא ידעת שזה מה שאת עושה.... ראנדורי הוא למעשה קרב אימון, במקור במילה משמשת לתאר קרב אימון בו מוסכם מראש מי תוקף (Tori) ומי סופג (Uke), או שמוסכם מראש על מטרת הקרב (שימוש בטכניקה/טכניקות מוגדרות מראש והתגוננות מפניהן), או על מהירותו (50% מהירות/כוח וכיו"ב). המונח קומיטה בא לתאר קרב חופשי, אך כיום ברוב המקומות 'ראנדורי' מציין כמעט כל קרב-אימון גם קרב חופשי (וגם ביפן משם מגיעים המושגים הנ"ל)

kung fu

New member
תודה!!!! ../images/Emo6.gif

חשבתי שזה איזה משהו מיוחד....קטעים!!!!! תודה על ההסבר. לראשונה הבנתי מה זה ראנדורי שמדברים עליו כל הזמן בפורום!

amirbilu

New member
לפי מה שאני יודע..

ראנדורי הוא לא קרב חזק,אלא קרב שמתמקד יותר בטכניקה(כמו לדעת להרים בלוק בזמן,או להתקיף בזמן כשהיריב שלך חשוף אחרי שניסה להתקיף אותך ולא הצליח וכו'..),זה דורש אפילו פחות מ50% כח,אני לא חושב שמשתמשים בראנדורי סםציפית בכמה אומניות לחימה,אלא שזה מן שם כולל כזה לקרב קל בכל אמנות לחימה שהיא,אצלנו למשל(לחימה משולבת) משתמשים בזה המון.

mickeym

New member
תזרום!

אל תחשוב במושגים של ניצחון או הפסד, אלא תנסה ללמוד כמה שיותר גם מתוך תרגילים שמבצעים עליך. שווה לעצור ולשאול אם יש משהו מעניין. אני מנסה לחשוב "קר" ברנדורי. ללכת כנגד האינסטינקטים שלי ולנתח את התנועה של בן הזוג, ואת התנועה שלי....

frodo1

New member
בראנדורי אני חושב על משחק

אני מאחל ליריב בהצלחה ומתייחס לקרב כאל משחק. תודה לכולם על העצות.

שי רגב

New member
../images/Emo45.gif

זו התורה כולה
ובמישחק, כמו במישחק: זו לא בושה "להפסיד". אין "מנצח" ואין "מפסיד": שני הצדדים לומדים! ועצה קטנה לסיום (למרות שנראה שכבר הפנמת את זה, אבל רק כדי להבהיר את הנקודה): יש לאהוב את היריב (בדיוק כפי שאתה משחק רק עם חבר קרוב, שאותו אתה אוהב). כל הכבוד.

למעלה