צריך עצה

goblin572

New member
צריך עצה

שלום לכם, לפני כמה חודשים סיימתי תיכון וכעת אני לפני גיוס. מכיון שיש לי עוד המון זמן עד לגיוס-חצי שנה, החלטתי לעשות פסיכומטרי (שוב, עשיתי גם בתיכון). העניין הוא שאני מעוניין להתקבל, אחרי הצבא, ללימודי רפואה. ממוצע הבגרויות שלי עומד על 108-109, ולכן אני צריך להוציא פסיכומטרי ממש גבוה על מנת להתקבל לפקולטה לרפואה. בגלל זה חשבתי גם לשפר את הבגרויות. העניין הוא שאני מתלבט. אני לא יודע אם כדאי לי לעשות את מועד דצמבר/ינואר או מועד פברואר. מצד אחד רוב הקורסים ל-1 בינואר כבר התחילו ואי אפשר להירשם (ולא כדאי להיכנס באמצע), מצד שני אם אני אעשה את מועד פברואר תהייה לי בעיה לשפר את הבגרויות בגלל שזה יוצא באותם חודשים. הייתי רוצה לדעת מה כדאי לי לדעתכם, לנסות בכל זאת להירשם עכשיו למועד ינואר? להירשם למועד פברואר ולשפר תוך כדי את הבגרויות? או בכלל לוותר על שיפור הבגרויות ולדחות אותו לאחרי הצבא?

מקצה שיפורים

עדיף לשפר בגרויות כעת כשהחומר עדין טרי בראש.אם לבחור משימה אחת מהשתים עדיף שפור בגרויות כעת, ופסיכומטרי אחרי צבא.

goblin572

New member
בטוח?

תראו, הבגרויות זה בעיה. אומנם זה יותר פשוט מבחינתי. החומר די טרי, צריך קצת ריענון, אבל אין מה להשוות למה שזה יהיה עוד שלוש שנים. מצד שני אם אני הולך על שיפור בגרויות, צריך לזכור שאנחנו מדברים על בגרויות חורף, שזה אומר, מקצועות חובה בלבד. מכיון שאני רוצה ללמוד רפואה אני זקוק לממוצע כמה שיותר גבוה, ממש גבוה (113-114) ומה שיאפשר לי את זה זה בעיקר מקצועות של 5 יח"ל, מקצועות הבחירה (לי יש שלושה כאלה-15 יח"ל) שאותם עושים רק בקיץ. שיפור, אפילו רציני ממש, של מקצועות החובה יכול להביא לממוצע של מקסימום 111, בערך (כי אין גם יותר מדי מה לשפר בציונים שלי, וסליחה על השחצנות). אז גם ככה אני אצטרך לשפר אחרי הצבא את הבגרויות. אז אולי בכל זאת עדיף פסיכומטרי?

goblin572

New member
לא באמת שלא

אני פשוט מנסה להראות את כל העובדות, היתרונות והחסרונות. אבל אני באמת צריך קצת עזרה בהחלטה. אם אני הולך על שיפור בגרויות נטו, זה אומר רק מקצועות חובה. שזה אומר שגם אם אני אצליח לשפר כמו שאני רוצה, עדיין ההמוצע שלי יעלה מ-108-109, ל-110(נקודה משהו...). שזה יפה, אבל רחוק מלהיות מספק. ועוד דבר זה, בעניין ה"רעננות" של החומר. בגלל שאנחנו מדברים על מקצועות חובה (תנ"ך, ספרות, היסטוריה וכו'...) החומר כבר עכשיו נשכח ממני, אז עכשיו-אחרי הצבא, זה לא עושה הבדל גדול. במתמטיקה אין לי סיבה לעשות שוב, קיבלתי 98, ובאנגלית אין מה לשכוח. לכן, אני חושב מצד אחד להשקיע את כל הזמן שיש לי(ויש לי המון) עד פברואר ולעשות את הפסיכומטרי, ולהוציא את המקסימום שאני יכול. מצד שני, למה לבזבז כל כך הרבה זמן וכסף על פסיכומטרי? אחרי הצבא גם יהיה זמן. אני אלך בינואר-פברואר, ואשפר את הבגרויות. רוב המגנים שלי במקצועות החובה הם גבוהים (95-100), אני צריך לשפר מציון הבגרות עוד 5-10 נקודות, לא בעיה גדולה. נחרוש ונצליח. נכון לא יהיה לי ממוצע בשמיים כמו שאני רוצה, אבל הממוצע ייעלה קצת וזה גם יחסוך לי עבודה אחרי הצבא עם שאר מקצועות הבחירה. דילמה קשה ומעצבנת

מקצה שיפורים

אני כן הייתי ניגש לפסיכומטרי כעת. בפסיכומטרי (בניגוד לבגרויות) הציון הגבוה מבין הציונים שלך (אם נגשת לבחינה יותר מפעם אחת) נלקח בחשבון. כיון שמדובר ברפואה -עם דרישות קבלה בשמים- יש טעם לגשת לבחינה, ותמיד ניתן לנסות לשפר במידת הצורך. המחקרים מראים שבבחינות חוזרות הציונים משתפרים בד"כ מעצם החשיפה ותרגול הבחינה. כן הייתי ניגש לבחינת בגרות באנגלית. בניגוד למה שהערכת, אנגלית יש הרבה מקום לשכחה בודאי במה קשור לאוצר מילים, דקדוק וכו'. בנוסף מתכונת הבגרות באנגלית משתנה כל מספר שנים, ובהחלט אפשרי שבחינה חוזרת בעוד 3-4 שנים תהייה במתכונת שונה ממה שלמדת.

למעלה