צריך עצה..

The Leprechaun

New member
צריך עצה..

שלום לכולם.. יש לי דיפלומה של הנדסאי חשמל, ואני חושב כרגע על תואר ראשון ומתלבט בין שני תחומים... האחד זה להשלים את התואר למהנדס חשמל ואלק' במכללה (3 שנים) או באונ' (4 שנים) וגם בזה לא יודע מה עדיף לי מכללה או אונ' ויש לי גישה לתחום והדברים נראים מעניינים בו אבל אולי משעממים אם מתעסקים באותו תחום כל הזמן... והכיוון השני שמושך אותי ואולי אפילו קצת יותר זה תחום הכלכלה, שוק ההון ודברים כאלה, למרות שלא התעסקתי בזה אבל נראה לי מעניין, וכגרע אני מתלבט איזה כיוון כדאי יותר ללמוד מבחינת עבודה ועניין בעבודה שיכול להיות אח"כ. וחשבתי אולי ללמוד בהתחלה מהנדס במכללה כדי שיקח פחות זמן, ואח"כ לעשות תואר שני בכלכלה או מנהל עסקים באונ', אבל אני לא יודע איך מתסכלים על כל השילוב האלה... אשמח אם תוכלו לייעץ..

הנדסה

באשר להנדסת חשמל- תואר אוניברסיטאי עדיף מבחינת שוק העבודה. באשר למכללות- מסלולים המעניקים תואר BSC עדיפים בהרבה על מסלולים המעניקים תואר BTECH מבחינת שוק העבודה. הנדסת חשמל ואלקט' הוא תחום מבוקש ומתגומת במשק. בעלי תואר ראשון בהנדסה יכולים להמשיך לתואר שני במינהל עסקים. ממשיכים כאלה המיעדים עצמם לתפקידי ניהול בתעשיה. לתואר שני בכלכלה קשה יותר להמשיך ללא תואר ראשון בתחום ותדרשנה השלמות בהיקף נרחב. מעבר לכך הם גם מובילות לתחום עיסוק אחר ונפרד.

The Leprechaun

New member
אבל..

יש לי דילמה.. מכיוון שאני הנדסאי, אז במכללה יקח לי 3 שנים להנדסה, ולעומת זאת באונ' 4 שנים.. איך ההבדלים מבחינת שכר בתחום ההנדסה לעומת תחום הכלכלה? ואיך שוק העבודה בתחום הכלכלה יש ביקוש?

אבל...

שווה ללמוד עוד שנה.... מהנדס מתחיל משתכר כמעט פי שנים מכלכלן מתחיל.

The Leprechaun

New member
יש הבדל שבשכר למי שסיים מכללה או

באונ'? אתה יכול לתת קישור לבלאות השכר של מהנדסים ושל כלכלים\יועצי השקעות וכאלה..? תודה!

שכר

יש הבדל במשרות שמאיישים אלה ואלה, ובהתאם גם בשכר. אין ברשת טבלת שכר מהנדסים.

The Leprechaun

New member
../images/Emo10.gif רק מי שבכיר או ראש צוות מרוויח

נורמלי בתחום הזה...

כן!!

אני עובד בתחום ההיי טק, כרגע בלי תואר, ואני יכול להגיד לך שאם המצב בחוץ קשה, לבעלי BTECH הוא בלתי אפשרי, אלא אם כבר יש לך ניסיון מוכח בעבודה. כל מי שאני מכיר שיש לו BTECH עובד בעבודה כמעט זהה למי שיש לו הנדסאי.

The Leprechaun

New member
לא בדיוק הבנת אותי...

יש לי כבר הנדסאי.. ובמכללה אם אני לומד למהנדס זה יקח לי 3 שנים בגלל שמכירים בחלק מהלימודים... והאונ' מחמירות יותר וכמעט לא מכירים בזה.. בכל מקרה התואר המתוכנן הוא מהנדס חשמל ואלק' BSC בהתמחות של רשתות תקשורת ומחשבים.. לפי מה שנראה לי מעניין כרגע.. יש לי ניסיון בצבא בתחום אבל לא יודע כמה זה יהיה רלוונטי עד שאני יסיים את התואר..

איך לפתור את הבעיה

האדם היחיד שיכול לפתור את הבעיה הוא אתה בעצמך. האלטרנטיבות מאוד ברורות: 1. לימודים במכללה 3 שנים, לומדים פחות חומר, בהכרח מגיעים לרמה נמוכה יותר, אם כי קרוב לודאי כי החומר המעשי הנחוץ ינתן גם במכללה. 2. לימודים באוניברסיטה או טכניון, לומדים יותר חומר במוסד יותר יוקרתי ו"מפסידים" שנה. עצתי היא: שאל את עצמך: האם אני במעוניין להגיע לשוק שנה מוקדם יותר, עם תואר פחות יוקרתי? אם התשובה חיובית, זו מכללה. אם התשובה שלילית, זו אוניברסיטה. סיכויי הקבלה לעבודה תלויים ב: 1. המצב בשוק. 2. גיליון הציונים. 3. יוקרת המוסד בו למדת. קשה מאוד לחזות את הגורם הראשון. השני תלוי בך בלבד. בהצלחה בלימודים.

The Leprechaun

New member
לא מדוייק...

במכללה מדובר ב-3 שנים בגלל שאני הנדסאי אז חלק ממה שלמדתי ומקביל לקורסים מזכים אותי בנק' שלהם בגלל זה זה "חוסך" שנה.. סטודנט שהוא לא הנדסאי לומד 4 שנים כמו בכל אונ' ולגבי רמה נמוכה לא בטוח שבהרבה כי בסוף אתה חייב את אישור המל"ג לתואר BSC. לגבי אונ', אני צריך גם לעשות פסיכומטרי וזה דיי תלוי בציון שיהיה לי בו... ואני גם מתלבט בין להמשיך במסלול של אלק' לבין לשנות תחום למשהו פיננסי...

דווקא הבנתי אותך מההתחלה

שוב, אחרי תואר BTECH אתה תעסוק בערך באותה עבודה שאתה יכול לעסוק כהנדסאי. אני, בלי תואר בכלל, עובד באותו תחום כמו הרבה אנשים עם BTECH, ואין הבדל גדול במשכורת. והרבה מהם עכשיו, אחרי שהם כבר עשו את ה- BTECH, משלימים את זה ל- BSC איכשהו באונ', כך שזה לא חסך להם כלום. בפשטות, ניתן לאמר שבתחום יש 2 סוגי משרות עיקריות: למהנדסים, ולטכנאים. מכיוון שיש מספיק מהנדסים בארץ, מקום העבודה יקח למשרת המהנדס מהנדס עם BSC שנחשב הרבה יותר. ואתה תשאר עם העבודה של הטכנאים, אולי עם משכורת קצת יותר גבוהה. ככה זה לפחות איפה שאני עובד.

The Leprechaun

New member
בכל מקרה אני מתכנן לעשות BSC

ולא BTECH... ברור שעדיף ללמוד באונ'.. אבל מכללה יכולה להוציא אותי לשוק העבודה בין שנה לשנתיים יותר מוקדם.. תלוי מתי אני מתחיל ביחס לאונ' וכמובן תלוי בתנאי הקבלה, בגלל זה השיקול לגבי המכללה. אם לא הייתי הנדסאי אני מאמין שהייתי חושב רק בכיוון של אונ' אבל עכשיו זה קצת מורכב יותר.. אתה יודע אולי איך נחשוב אורט בראודה, או מכללת אריאל..? ד"א איפה אתה עובד?? אתה יודע משהו על התחום הפיננסי?

האא

אם גם במכללה זה BSC אז זה קצת משנה את התמונה. לדעתי זה תלוי בניסיון שיש לך. אם יש לך כבר ניסיון בתחום, ויש גם מצב שתוכל להמשיך לעבוד תוך כדי הלימודים במכללה, אז לך ללמוד במכללה. אחרי הכל, ניסיון הוא יותר חשוב מאיפה שלמדת, וגם אם תמשיך לעבוד, לפחות במשרה חלקית, תוך כדי הלימודים, תוכל תמיד לשמור לעצמך מקום. ההבדל הוא באמת גדול לחסרי הניסיון בתחום. בקיצור, במחשבה שנייה במקרה שלך אולי עדיף מכללה. מקסימום, אם תרגיש שאתה רוצה יותר - תשקיע במכללה, קבל ציונים טובים, והמשך תואר שני באוניברסיטה, כך בכלל תחסוך לעצמך הרבה זמן. אני לא מכיר טוב את המכללות שהזכרת, אז אני מעדיף לא סתם לכתוב שמועות. אני עובד בחברת תקשורת במרכז. אני מתכנן אתרים, מגדיר ציודי תקשורת (נתבים, מתגים, ציודי תמסורת), וגם לפעמים הולך להתקין אותם בשטח. אני מתעסק הרבה עם העברת שידורי וידאו לכל מיני גורמים, ו- Voice Over Ip (טלפונים על גבי רשת IP). אם זה מעניין אותך, אתה מוזמן לשלוח לי מסר אישי, ואני אפרט יותר.

binun

New member
את יכולה להרחיב על...

האם את יכולה להרחיב על תחומי העיסוק לאחר תואר שני בכלכלה לאחר תואר ראשון בהנדסה, כגון הנדסה כימית, ביוטכנולוגית , כלומר הנדסות שלא קשורות לכלכלה. תודה רבה.

binun

New member
שאלה?

אני לא מצליח למצוא קשר בין התשובה לשאלה. בתמימות דעים ולא בעוינות! תודה בכל מקרה.

הנדסה

שאלת על תחומי העיסוק. בקישור אם תלחץ על שם המקצוע יפתח מידע על הלימודים והתעסוקה.

binun

New member
שאלתי על........

שאלתי על תחומי העיסוק לאחר תואר ראשון בהנדסה מסוימת, כאשר עושים תואר שני בכלכלה לאחר מכן, כלומר ללא תואר ראשון רלוונטי. תודה

שילוב תחומים

אם עכשו אני מבין נכון מה שאתה שואל ולא נוסח די בבהירות - מהם תחומי העיסוק למי שסיים תואר ראשון בהנדסה כלשהי והמשיך לאחר מכן לימודי תואר שני בכלכלה. עקרונית יכולים להיות מספר אפיקי התפתחות: 1. מלוי תפקידי כלכלן בתעשיה 2. מלוי תפקידי מטה בתעשיה (למשל בתחום הפיתוח כשהידע שלו משולב הן בתחום ההנדסי הרלבנטי והן בתחום הכלכלי של חישוב עלויות פיתוח וכו'). 3. למלא תפקידי מהנדס כשהבנתו בכלכלה מסייעת לו במלוי תפקיד כמו ניהול מחלקה למשל. 4. אם מדובר במהנדס תעשיה שהמשיך לתואר שני בכלכלה הרי שיתמחה בתחום הכלכלי של הנדסת התעשיה. כלכלנים, בוגרי הפקולטה להנדסת תעשיה וניהול, מקבלים הכשרה לעסוק בתכנון, הערכה וניהול של מערכות כלכליות בסקטור הפרטי ובסקטור הציבורי. הלימודים נותנים להם ידע הן בתחום הכלכלה והן בתחומי הניהול, ההתנהגות וההנדסה, ומערכות המידע. תמהיל מקצועות זה מאפשר לבוגר התוכנית למלא מגוון רחב של תפקידים בכל מגזרי המשק. במיוחד מתאים הבוגר למלא תפקידים בתעשיה, הקושרים בין המערכת ההנדסית של המפעל למערכת הכלכלית והשיווקית שלו.

למעלה