צריך עצה?

rubin1y

New member
צריך עצה?

במשך שבועיים שלושה כל יום כשאני חוזר מהעבודה אני אישתי אומרת לי כמה אני לא טוב וכמה אני צריך לשפר. יש בי המון רצון לשפר, הבעיה היא שאני לא כל כך מספיק לעמוד בקצב. כל יום משהו חדש, יכול להיות שמצבה הכללי הוא לא משהו ולכן היא מרגישה כך, אבל אני פשוט יוצא מדעתי. כל יום אני אומר לעצמי היום אני אעשה משהו בשבילה ועוד לפני שאני מנסה לחשוב מה אפשר לעשות שישמח אותה מגיעה עוד "הפתעה" עוד משהו שאני לא בסדר בו. נכון שיש לי חלק במצב הזה, אבל בוודאי לא בכולו. איך אני משנה את כל הגלגל הזה הבלתי נגמר של ריבים קטנים בכל יום, ואיך אני משפר את מצב הרוח הכללי. כל השיטות הישנות לא עובדות. למישהו יש עצה?

גארוטה

New member
מה אלה השיטות

הישנות שלא עוזרות? אולי במקום לבוא כל יום הביתה בידיעה שהנה אוטוטו הולכים להתנפל עליך ובכך להסתובב במודע במעגל הזה שאתם נמצאים בו, תעשה משהו אחר? "תזמין" את אשתך לשיחה רגועה ונעימה, לא בבית, תספר לה על התחושות שלך, תקשיב לה ולתלונות שלה, תשוחחו ביניכם מבלי להטיח האשמות אחד בשני ואולי משם תצליחו לעשות איזה שהוא צעד שיוציא אתכם מהמעגל הזה. אתה נותן מעט מאד פרטים וקצת קשה להשיב לך.

כולנו צריכים להשתפר ../images/Emo13.gif

מבין שאתם נשואים ככה שאתם מכירים קצת יותר משבועיים שלושה.. במקום להתעסק בשיפור עצמך שזה דבר חיובי שתמיד שווה לעבוד עליו אני הייתי שואל מה קרה שהעניין התעורר רק לפני שבועיים ? מה השתנה ? נראה לי שהתשובה לשאלה הזאת תוכל להוביל גם לפיתרון...

I C E M A N 7

New member
יש בך את הרצון - זה כבר מחצית הדרך

תבין, אנחנו תמיד בסטטוס "טעון שיפור" והגיוני שזה כך. הרי בכל זאת אנחנו יצורים נחותים שמנסים להשתלב בחייהם של יצורים עילאיים. תמשיך לנסות, אל תתייאש. שהסטטיסטיקה לא תרפה את ידיך, שמעתי שיש כמה בודדים מאיתנו שמצליחים להשביע רצון. בהצלחה אנד מיי דה פורס בי וויב יו

תמבר

New member
אתה טועה

השמועה שכמה בודדים הצליחו להשביע רצון זו אגדה אורבנית. פשוט אין מצב. חבל שאתה מטעה אנשים ונוטה בהם תקוות שב. ~יצור עלאי מס' 1269875

מריוס זכריה

Member
מנהל
תהיה מנהיג, לא מונהג

יש לך כל מיני רעיונות ויוזמות, אבל בדיוק אז היא אומרת משהו חדש. מה דעתך לא להיות מושפע על ידי מה שהיא אומרת? אתה מתכנן משהו לאותו ערב? לך על זה, גם אם היא מתלוננת על משהו חדש. מה זה משנה? תכננת? לך על זה. תחליט שאתה נותן את הטון בבית. אתה המנהיג. רק שים לב שמנהיג זה לא עריץ. תמיד תתייעץ ותתחשב בצרכיה. אבל תוביל! מריוס

גארוטה

New member
מאד קל להגיד

קשה מאד ליישם. אם הוא היה טיפוס מנהיג, מוביל או נותן את הטון בבית, הוא לא היה עכשיו בבעיה ולא היה צריך לקבל עיצה בפורום, הוא בטח כבר היה יודע מה לעשות. נקרא מדבריו שהוא בדיוק ההיפך, מבולבל, מושפע וחסר אונים ולהציע לו להפוך פתאום את עורו ולהיות מנהיג לא נראה לי כמו רעיון שהוא יוכל ליישם.

מריוס זכריה

Member
מנהל
עדיין, זה הכיוון

לא אמרתי שזה קל ליישם. לפורום באים כדי לשמוע, ואני חושב שזה מועיל לשמוע גם דברים שקשה ליישם. אם הוא ירצה ליישם, הוא כבר יחפש איפה הוא יכול להיעזר.

seeyou

New member
כל יום אומר לעצמי היום אני אעשה משהו עבורה

אז מחר בבוקר ,מבלי לחשוב הרבה תגיש לה קפה למיטה ובנוסף,זה יום שישי-זר פרחים ישפר את ההרגשה גם מסע של שבעים קילומטר מתחיל בצעד הראשון
באופן כללי תמיד יהיו לנשים תלונו ותמיד יהיה חסר להם את הגבר המושלם. האם הכוונה שלה היא בתחום האינטימי או בתחום השיתוף לתחזוקת הבית תוכל לתת דוגמאות לתלונות שלה? אחרת סתם כול אחד יבנה תסריט יוסי

אייבורי

New member
כמה פתרונות

הטרוויאלי, תפסיק לחזור מהעבודה. [שנים גברים עושים את זה בהצלחה] השני, להקדים קנה לושת, פשוט תהייה הראשון שמעיד על הדברים שיש לה לשפר. השלישי, כאן מחקתי את ההודעה מפאת אי ישימות.

מלודי6

New member
../images/Emo31.gif

אלו אולי פתרונות למי שרוצה להחמיר מצב. מה יעזור לו לברוח? הוא ירגיש שהבית שלו הוא לא בעצם הבית שלו. הבעיה לא תפתר אלא רק תחמיר, תהיה לה עוד תלונה לגביו, עכשיו על זה שהוא חוזר מאוחר. מה יעזור לו להטיח האשמות רק בגלל שהיא מטיחה? הם סתם יכנסו לדו-קרב של מילים, לא יפתרו כלום, ויתחילו לשחק במשחקי כוחות, שבדר"כ לא מסתיימים בטוב. לדעתי, הוא פשוט צריך לדבר איתה, להעלות את הנושא בצורה יפה, להגיד כמה זה מציק לו, להגיד לה שזה גורם לו לחוסר מוטיבציה לעשות ולתקן, שזה מוריד לו את כל החשק, שהוא מעוניין לעזור, אבל הוא צריך גם את העזרה שלה באמונה שלה בו, שהוא משתדל, שיקח לו זמן, ואולי גם הוא לא יצליח לעשות את הכל, אבל הוא באמת מנסה.

אייבורי

New member
רואים שאת אישה

את מאמינה במה שכתבת. בתכלס, הוא נשוי לדיקטטורית נשית מסוג פולני ידוע. סבא שלי למשל, בחר בזכות השתיקה, למעלה מחמישים שנות שתיקה הביאו אותם לזוגיות מאושרת. מי שמוצאת בבן זוגה כל יום דפק חדש, שום שיחה לא תעזור פה. [גם יועץ זוגי לא ממש יעזור]

מלודי6

New member
אתה צודק שאם היא טיפוס שמחפש רק פגמים

אף אחד לא יכול לעזור. אבל יכול להיות שזה מגיע מתוך אי מודעות למעשיה, ואם כך הדבר, עדיף לנסות בדרך עדינה יותר. הוא התחתן איתה, והוא יודע עד כמה הוא יכול לספוג. אני אישית לא הייתי מסוגלת לחיות עם בן אדם שכל הזמן יש לו טענות כלפיי, אבל כל אחד והחיים שלו. יכול להיות שלסבא שלך, הייתה עדיפה השתיקה מאשר ההתעמתות, יכול להיות שכך היה קל לו יותר, וזה תאם לו לאופי. האופי מאוד חשוב בזוגיות, אם לא ניתן להסתדר באופי, זה כבר בעייה בפני עצמה. אבל הוא צריך להבין האם זה נובע מאופי או מחוסר מודעות. אם זה אופי שלה לחפש פגמים: הוא יתגמש איתה וישתוק, לפעמים יסבול מהשתיקות ולפעמים לא או יתעמת איתה והם יריבו, לפעמים יצליח להשיג דבר מה ולפעמים לא או יברח ממנה ולא יפתור את המצב, כך ינסה לפצות על התסכול בדרכים אחרות או יסבול עד שלא יוכל יותר ואז הוא כבר לא יהיה שם איתה הבחירה שלו תלויה באופי שלו.

pasa24

New member
צר לי לומר לך. אתה לא צריך עצה

אתה צריך ניעור. ומנקרת בי תחושה (מבלי לפגוע)אתה קצת סמרטוטון.

מה הבעיה? תודה שאתה לא בסדר

אם תודה שאתה לא בסדר, היא תפסיק להטריד אותך. תשמע... אשתי חושבת שאני כל הזמן לא בסדר... בעבר הרחוק היו כמה שיאים שהובילו כמעט לפרידה, הכל כי אני לא בסדר. השינוי התרחש אצלי. פשוט הפסקתי להתרגש ממנה. אני לא בסדר? או קיי, אז אני לא בסדר... היא באה ללכת מכות... פשוט אל תלך איתה מכות. בהתחלה זה יעצבן אותה, והיא תרביץ חזק יותר... עד שימאס לה.

למעלה