צריך עצה שלך

spirit73

New member
צריך עצה שלך

יש לנו שני בנים: 4 שנים ושנתיים. אנחנו נמצאים כבר בטיפול פסיכולוג ילדים עקב בעיות קשות של בן הגדול. התחלנו להציב לו גבולות והוא התחיל לעשות דברים שמתאימים לו לגילו. אשתי קשה לה מאוד עם הנושא. עכשיו עם הקטן מתחיל אותו דבר: אי הצבת גבולות. אני מרגיש כל הזמן בבית כמו " סופר נני" מהתוכנית. כי אני כל הזמן צריך להגיד לאשתי להציב גבולות. כי הרבה פעמים מתפספס לה. התפקיד הזה לא מתאים לי. אני לא רוצה אותו. מצד שני אני ויתרתי 4 שנים וזה לא הביא לדברים טובים. סך הכל טוב לנו. אני חושב שאנחנו מסתדרים בזוגיות. היא אמא טובה מאוד. אוהבת ודואגת לילדים שלנו. רק קשה לה מאוד עם הגבולות. פסיכולוגית בטיפול כל הזמן מדברת איתה על זה. וגם אחרי שאני " הלשנתי " על אשתי לפסיכולוגית. אבל אני לא רוצה להיות "אבא " שלה כדי שהיא תציב גבולות לילדים. מבקש עצתך. תודה.

גרא.

New member
spirit73,אחת מתוצאות הלוווי של הפעלת תוכנית

עצוב התנהגות שבמרכזה יש דרישה לגבולות,היא הכורח של ההורים להציב גבולות גם לעצמם,ממש כפי שאתה מתאר התוכנית מחייבת גם שמירה על גבולות הביצוע שלה על ידיכם,אתה ואשתך.אחרת,התוכנית מחטיאה את המטרה.במילים אחרות,אי אפשר לדרוש מילד לשמור על גבולות,שעה שהשומר/ת עצמו או עצמה,מתרשל בהקפדה עליהם.מה שחסר לכם כ נ ר א ה זה תקנון או כתב חוקי הבית,שעליו חותמים כולם,ומתחייבים לקיים אותו.הכוונה היא לקחת נייר בריסטול גדול,לכתוב באותיות של קדוש לבנה את חוקי ההתנהגות.אם זו תכנית של עצוב התנהגות,רצוי לכתוב גם את החיזוקים המתאימים,החיוביים והשליליים,למי שמקיים,ומי שמפר את החוקים.על התקנון חותמים כולם,את שמם.אתה ואשתך והבנים.הבריסטול הזה יכול להיות תלוי גם במטבח,גם העתק שלו בסלון או בחדר הילדים.בקיצור,אשתך לא תוכל להמנע ממנו.אתה יכול בנוסף,מה שנשמע לכאורה מגוחך,גם להכין מערך תגמולים חיוביים לאשתך על בצוע התוכנית מצידה,משהוא באותו נוסח של עיצוב התנהגות למבוגרים..אם לא ברור חזור.

למעלה