צריך עצה לזוג צעיר

Samson51

New member
צריך עצה לזוג צעיר

שלום לכולם אני עם בת הזוג שלי 4 שנים בקרוב. לפני כמעט שנתיים נישאנו. שנינו עובדים, המצב הכלכלי בבית טוב ואין בעיות של תאימות עם חברים\חברות או בעיות חברתיות אחרות. אנחנו עושים ספורט. כל אחד בקטע שלו. בנוסף יש לנו מגוון עשיר של פעילויות לשעות הפנאי - לא חסר. במיוחד בתל אביב. ולא, זה לא כולל מסיבות פרועות - בעיקר אירועי תרבות וחברים טובים. מדוע אני כותב? מפני שהיא לא מצליחה להשתחרר מאיזה דמות של חבר שהיה לה במשך 4 שנים לפני. כלומר במשך 4.5 - 5 שנים (הכרנו ונעשינו זוג כחצי שנה לאחר הפרידה שלה ממנו) דמותו רודפת אותה. זה מעיק עליה ומבלבל אותה. בעיקר מפני שהיא מרגישה שמשהו נותר לא-סגור ביניהם. הוא, מבחינתו, מרגיש שהכל סגור הרמטית ושאין שום בעיה. הוא זוכר אותה בחיוך והוא כבר עם מישהי אחרת והכל טוב (בכל זאת עברו כמעט 5 שנים). זו, כמובן - לא הבעייה האמיתית. הבלבול שהיא חשה מקרין גם על אספקטים נוספים בחיים שלה ושלי. היא לא נותנת אמון בי. לא סומכת עליי (תירגעו, תירגעו. לא נתתי לה סיבות להתאכזב ממני באף רמה ולא שברתי כלים ולא שיקרתי ולא בגדתי), היא לא בטוחה בעצמה ולמעשה בוכה על כל רגע שעובר מהחיים. כמעט כאילו היא עסוקה בלהתרפק על העבר המיידי (כלומר להיות נוסטלגית בקשר לאירועים שרק עכשיו קרו) ועל העבר הרחוק יותר ובקושי מצליחה להסתכל קדימה. בנוסף היא גם חסרת מנוחה באופן קיצוני ולא מסוגלת להעביר את הזמן סתם כך - אלא תמיד להיות בפעילות כלשהי. כאילו מעין הסחת דעת. היא עושה טיפולים מכל מני סוגים. מסז'ים, דיקור, פסיכולוג. זה עוזר. אבל לא לגמרי. לפעמים היא כל כך ילדותית שאי אפשר בכלל לתקשר איתה. היא יכולה להכריז "אני לא מדברת איתך" ובאמת לא לדבר איתי. נדירות הפעמים שבהן היא מודה בטעות או מקשיבה לי באמת. ועכשיו לדברים הטובים. היא חכמה בטירוף, מוכשרת, יפהפייה ורגישה. בחרתי בה כי אני מאמין שהיא המועמדת הטובה ביותר לעשות איתה ילדים ולהקים משפחה - או סתם גם להעביר את החיים בכיף. הסקס תמיד היה. בהתחלה ממש מעולה. אחכ נכנס למעין קו מתון שכזה. לא משהו שיוצא מגדר הרגיל. סהכ עושים סקס בערך 2-3 פעמים בשבוע טוב, פעם אחת בשבוע רע. אני בבעיה. היא לא מסוגלת לשחרר אותו. היא בסטרס מהעבודה. היא לא בריאה ב100% בגלל כל זה. יש לה ענינים שגם לעיתים מונעים מאיתנו לעשות סקס. עם הרוב אין לי בעייה. הכל זמני ולא שוברים כלים סתם. אבל .. אני לא מצליח לראות אותה ואותי מקימים משפחה. יש לי ספק רציני בקשר ליכולתה הפיזית להיות אמא. גם הריון, וגם אחכ. יש לי פחד אמיתי מה יקרה שנצטרך להתמודד על בעיות "אמיתיות" יותר - ילד חולה, דילמות אחרות. אני מסתכל עליה ואומר לעצמי (לפעמים) - מה לעזאזל חשבתי. מצב לא טוב להיות בו, אבל, חשוב להגיד - לא קטסטרופה. רוב הזמן הכל בסדר. יש שגרה, יש נסיעות לחו"ל וכן הלאה. אבל אם אני לוקח צעד אחורה מכל זה ומביט מהצד - אני לא רואה עתיד ! ובעיקר אני מפחד שהפסקתי לאהוב אותה. והיא אותי. אז מה הקטע ?? אם לא היינו נשואים מן הסתם לא היינו נפרדים מיד, אבל הכל היה יותר פשוט. איזה כאב ראש.
 

czar

New member
לא רואה כאב ראש

אני רואה התמודדות, והתמודדות סבירה. אף אחד לא ממש משתחרר תמיד מאהבת נעוריו, זה מלווה אותנו רוב החיים. ילד כנראה יסדר לה את המחשבות וכל כולה תשתקע בזה, לא כתבת שהיא לא טובה, לא אוהבת וכו... המשפחה היא משפחה זמנית עד שמרחיבים אותה... ככה אני רואה את זה.
 
אבל למה?

קודם כל, נתחיל בזה שאתה נכנס לפה וכותב הודעה שלמה על הדילמות שלה. למה אתה לא כותב את נקודת המבט של עצמך? אתה לא אבא שלה, אתה בן הזוג שלה ואתה לא אמור לפתור לה את הבעיות. אתה לא אמור להיות המבוגר האחראי היחיד, אלא שניכם, ולשניכם צריכה להיות מחויבות הדדית משותפת להמשך הקשר שלכם. היא לא איתך כי היא עושה לך טובה (תקן אותי אם אני טועה), היא איתך כי היא בחרה בזה. לכן לדעתי אתה לא צריך לקחת את האחריות הזאת על עצמך. דבר שני, אם היא עצמה הייתה נכנסת לכאן וכותבת את כל הדברים שאתה כתבת, דהיינו שהיא עדיין מאוהבת בחבר הקודם שלה, למרות שהיא כבר נשואה ובדרך להקמת משפחה, והיא לא בטוחה מה היא רוצה, ויש לה בעיות- הייתי אומרת לה אותו דבר מהצד השני. שהבעל שלה (אתה) לא צריך לסבול מהסרטים שהיא אוכלת. כן, אתה צריך להיות שם ולתמוך בה, גם פיזית וגם נפשית, ולהגיד לה שהכל יהיה בסדר ואתם תתמודדו עם כל אתגר שיגיע אליכם (במידה ואתה באמת מאמין בזה). אבל נשמע שהיא לא במקום טוב עם עצמה. היא צריכה לפתור את העניינים הלא סגורים עם החבר, ולהחליט מה חשוב לה בחיים. זה לא קל אבל אלה החיים שלה והאחריות שלה (שקל לה לזנוח כי אתה לוקח אותה על עצמך...). אם כל הכיוונים שהיא ניסתה עד עכשיו לא עזרו (דיקור, פסיכולוג), היא צריכה לנסות כיוון חדש. ולבסוף: כל אחד מכם צריך להחליט אם הוא מעוניין להשקיע בנישואים או לזרוק אותם לפח, כי נשמע ששניכם מתלבטים.
 

אייבורי

New member
לרגע היה נדמה לי שבחרת סוס מנצח

השיניים של הסוס שלך משו משו, גם יפות גם בלי חורים אחלה סוס להרביע איתו ולהביא את הסיח הנולד. בטח יש תוכנית ריאלטי כזאת, סיח נולד. אולי חלק מהבעיה נובע שגדלת על והם חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה. מסתבר ששכחו לספר שבדרך הם נשחקו, התעייפו השתעממו אחד מהשני, מידי חודש הנסיכה הייתה חוטפת גננה לא ברורה, הנסיך גם נישנש מהצד איזו עוזרת שניה להחלפת מצעים. ואולי באמת הזוגיות הזאת גוועה ומתה, גם אפשרות. ממה שכתבת ניכר שבהחלט יש בעיה רק אין לי שמץ מושג מהי.
 

chenby

New member
יקירי

ממליצה לשניכם - בעיקר אם אתם עוסקים בהתפתחות - לקרוא את הספר לאהוב את מה שיש - ביירון קייטי. ואז תוכל להבחין שלא רק היא בסטרס ולא מסוגלת לשחרר אותו - אתה בעצמך לא מסוגל לשחרר אותו. אני גם ממליצה לך על הספר 7 ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד - סטיבן קובי 2 ספרים נפלאים להתפתחות ועבודה עצמית בעיקר בזוג - בעיקר בזוג שבכללי נשמע לי מאוד בריא. אני מבטיחה לך שכשאתה תסיר כל משמעות מאותו אקס (שמבחינתו זה ממילא לא רלוונטי) זה יוסר גם אצלה. מה שאתה משדר אליה- זה מה שהיא חושבת ואם אתה עסוק באקס- היא תהיה עסוקה באקס. תהיה עסוק בך ובה וזה מה שיעסיק גם אותה. ממליצה לשניכם לקרוא את הספרים במקביל. שתוכלו לדבר על זה.
 

מריוס זכריה

Member
מנהל
בבקשה עצה: עדיין לא ילדים!

אני לא חושב שהבעיה שלה היא האקס. אני חושב שהבעיה שלה היא בעייה אישיותית. זה לא נורא, זה לא פוסל אותה, וזה לא לתמיד. אבל כרגע נשמע שהיא בתקופה ארוכה של אי יציבות, והאקס נכנס פה רק כ"ממלא מקום" - משהו קונקרטי שהיא יכולה לתלות עליו את המצוקה או הפנטזיה. אבל זה כל מה שזה: פנטזיה שהיא סימפטום למצוקה הרגשית שלה. זאת לא סיבה להיפרד, כמובן. אבל זאת בהחלט סיבה לא לעשות עדיין ילדים. אתה חושש שאויל היא לא מסוגלת פיזית להיות אמא. אני רוצה לתקן אותך: אכן יהיה לה קושי גדול להיות אמא, אבל לא קושי פיזי, כי אם רגשי. מאחר והיא כן מטפלת בעצמה, עצתי לך היא להמשיך לשמור על הקשר, ולחכות שהיא תתייצב. רק אחרי כן תעשו ילדים. ואם אתה מקנא לאקס, אני מציע לך לשכוח מהעניין. כי הוא, האקס, באמת שהוא לא העניין. אני מבין שזה מאוד לא נעים, ואני בהחלט אבים אותך אם תגיד "די, אני פורש" - אבל לא נראה לי שזה מה שאתה רוצה לעשות. אז פשוט תן לה לדבר על האקס כמה שהיא רוצה ואל תתרגש מזה יותר מדי.
 
אני כלל לא חושבת שהבעיה היא באם היא יכולה

ואו איך או איזה אימהות תהיה לבחורה הזו. כל אמא היא אמא בפני עצמה ושונה מאמא אחרת. כל עוד כל אמא עושה את המיטב שלה, אין מקום בכלל להגיד אם היא אמא טובה או לא טובה. כל הורה רגיש לילדים שלו, אף אחד לא מקבל דף הוראות. צריך סבלנות ולעשות את המקסימום.
 

מריוס זכריה

Member
מנהל
לצערי אינני מסכים

כמובן שזו זכותה להיות אם, בכל מצב. אבל משבר נפשי הוא לא זמן טוב ללדת. אדם במשבר עסוק בעצמו, ברמה הישרדותית, ולא פנוי לתת לתינוק את היחס ותשומת הלב שדרושים לו. אני אמטט רק חלק מהדברים שהוא כתב: "היא לא נותנת אמון בי. לא סומכת עליי ...היא לא בטוחה בעצמה ולמעשה בוכה על כל רגע שעובר מהחיים." לא עיתוי טוב.
 
לפי מה שכתבת, לא הבנתי כי רק בגלל

אותו משבר אישי שלה היא לא תתפקד רגשית טוב אלא באופן כללי, כטיפוס כפי שהוא הציג אותה. מאד חשוב להבהיר את הנקודה הזו כי באמת בשעת משבר, חשוב לטפל בו ולא להוסיף שינויים.
 
מתקנת: לא לעשות ילדים לא בגלל

שהיא "לא יציבה", אלא בגלל שהוא לא יציב לגביה. ילדים מביאים רק כששני בני הזוג סגורים על הקשר. אתה מצייר אותה כדמות "בהפרעה". יש שם בחוץ מאות אלפים כמוה, עם או בלי ילדים. זה לא קונץ. רעשים רגשיים, כאלה או אחרים, יש תמיד, גם כשעל פני השטח הכל נראה ורוד. אני מתפלאה שלא הצעת לו לקחת חלק פעיל יותר בתמיכה בהליך הטיפולי שהיא עוברת להידוק וחיזוק הקשר ביניהם. אם יישב על הגדר, ויחכה לראות "מה עניינים איתה", ייקח לה עוד הרבה זמן "להתייצב". והוא, אם זה לא היה ברור עד כה, בעלה, לא מנכ"ל בחברה שבה היא עובדת בתקופת ניסיון...
 
היא לא נשמעת לי בהפרעה כמו סתם בסוג של משבר

שבו היא צריכה באמת כתף תומכת, מישהו שיהיה לידה. שיגיד לה, שילטף ויחבק. ואולי גם ההתנהגות שלו מולה היא חלק מהמשבר האישי שהיא עוברת, אולי היא מרגישה לבד.
 
באמת בחורה מסכנה

ובאמת, מגיע לה יותר - ולא, זה לא קשור לאישיות שלה או לתסביכים שלה או לאקס שלה, אין בנאדם בלי שריטות, גם לה יש. מגיע לה בעל גבר - כזה שמסוגל להכיל ולתמוך, כזה שנשאר רגוע גם (מה גם - בעיקר) כשהזמנים קשים, שאפשר לסמוך עליו, שאפשר להישען עליו, ואתה, לצערי, לא כזה. כי לי זה עושה רושם שבשבילך הכל משחק נחמד, במקרה הכי גרוע תעבירו כמה שנים בכיף - למה מפתיע אותך שאין לה אמון בך? שהיא לא סומכת? מה עשית כדי להחליף אצלה את האקס חוץ מלהתלונן? הדבר הכי טוב שיכול לקרות לגבר, בעיני, הוא למצוא לעצמו בת זוג שגדולה עליו בשני מספרים לפחות - אשה כזאת מוציאה מאתנו את המיטב - לך היה את המזל הזה, Live Up To The Challenge.
 
אז מה הקטע??

בעיקר הפחד שלך "שהפסקת לאהוב אותה", שכנראה נובע מהגילוי המרעיש שהיא "לא מושלמת"... אני מאמינה בכל ליבי שאנחנו בוחרים בני זוג שמתכתבים היטב עם השריטה שלנו עצמנו ועם עומקה. ולכל אחד יש. לאחד יש סקרצ'ים קלים, ולאחר תעלות ממש, אבל ברמת העיקרון לכל אחד יש את הקטע שלו. אתה מתאר בחורה מתפקדת, שחווה קשיים רגשיים כאלה ואחרים, חיה בחרדות העבר, ומטפלת בהם באופן אקטיבי. מצד שני, אתה מתאר מצב שלפיו אתה בוחן את היציבות שלה כל הזמן. חשוב לך שהיא תהיה יציבה, בריאה, לא תתמוטט, תתפקד. זה מעסיק אותך. ניכר שאתה "לא רוצה בעיות" מצידה... חושש להישאר "לבד" בזמנים קשים, בלי כתף, להישאר "המבוגר האחראי"? אתה רוצה חיים מושלמים - ילדים מושלמים (בחרת אמא שהיא "המועמדת הטובה ביותר"), אישה מושלמת, וצרות של עשירים - או במילים אחרות, אתה חי בחרדות ... מהעתיד. והקטע הזה דווקא לא מטופל. אנחנו לא יודעים מאיזה רקע היא מגיעה, וזה גם לא משנה לעצם העניין - היא בטיפול. מה שברור הוא שאתה כאן נדרש "לעבוד" כדי להרוויח את אמונה. לעמוד שם לצידה עד שהשדים ירפו. לשדים אין תאריך מסוים לעזיבה. לפעמים זה יכול לקחת חודשים, לפעמים שנים, לפעמים כל החיים. כמה זמן אתה "מקציב" לה, מבחינתך, "להיפטר" מהם זה כבר עניין אחר. הינה לך מצב שבו אתה הוא זה שצריך להפגין אורך רוח וחמלה, להתמודד עם בעיות לגמרי אמיתיות. שלה, וגם שלך. להכיר בכך שאיש אינו מושלם, ושאף אחד, אבל אף אחד לא הולך עם תעודת ביטוח ביד לא לנטוש בזמנים קשים. ואתה דוגמא מצויינת לכך בתור אחד שיושב כבר 4 שנים על הגדר עם סטופר, ובעיקר בוחן סטיות מהמסלול כדי לדעת מתי לקפוץ לצד שני... מכאן נשמע שהבעיה המרכזית שלך היא בדיוק זו שאתה חושש שתתרגש עליך - הצורך לתת כתף, להיות זה שלא משאיר "לבד". ואולי זו בדיוק הסיבה לכן שהיא לא בוטחת בך. יש לך הזדמנות מצוינת להפשיל שרוולים ולתת שיעור בהתמודדות זוגית עם מצוקה של בת הזוג. ברגע שתהיה שם על באמת, ולא כפקח חמור סבר, תהיה שם בשבילה, היא תרגיש את זה, ותוכל לשחרר את העבר לטובת ההווה איתך. ומה עם העתיד, שאתה כל כך חרד לגביו? ימים יגידו מה הוא יביא עמו, ובאיזה כוחות כל אחד מכם יפגוש את הנולד. אנשים מפתיעים כל פעם מחדש - לכאן ולכאן... בדיוק כמוך.
 
תשובות אין אבל הרבה שאלות יש?

תשובות אין אבל הרבה שאלות יש. לפי איך שכתבת את הפוסט הזה אפשר לחשוב שהיא המתוסבכת, החלשה, זו שצריכה שיטפלו בה, עם פוטנציאל התמוטטות שעלול לקרות כל רגע, פיזית ונפשית, אצלה כל הרעות החולות ואילו אתה לעומתה, בחור מושלם, בריא, ובעיקר חזק ממש "סלע", אין מילה עליך, רק מה שאתה מנסה לעשות כדי לשמור שהיא לא תתפרק. נדמה לי שהיא זו שנושאת על עצמה בעזרתך האדיבה את "החולי" של עצמה ושל הזוגיות, מה שמאד משחרר את בן הזוג השני לחשוב שהוא בריא ובסדר. אתה אומר שהיא לא בריאה ב100% למה אתה מתכוון? בתאור שלך תארת בחורה מתפקדת, מה גורם לך לחשוב שהיא לא מסוגלת להיות אם? והאם רק לה יש בעיות? וקשיים ,לך אין? למעשה, כתבת שהיא לא סומכת עליך ולא בוטחת בך, מה הסיבה? שאלת את עצמך. אולי כי אתה מבקר המדינה, או המהנדס הראשי שבודק את עמידות הבניין שלא יתמוטט, כשבעצם אתה זה שהיית שותף בבניית הבניין.איפה האחריות שלך? איפה החלק שלך? מה התרומה שלך למצב? לא טוב לה זה ברור, עם עצמה, ואיתך, היא כל הזמן רוצה להיות במקום אחר, שיהיו לה חיים אחרים, היא בורחת לדמיונות לפעילות יתר, כי משהו בחיים שלכם כזוג לא עובד. זאת הבריחה שלה ומה הבריחה שלך? גם אתה למעשה בורח, לגדר, להיות בתפקיד הצופה, המבקר. שאלת אותה? התעניינת? האם ברור לך, הקשבת לה? מה היא רוצה? מה חסר לה? מה היא מרגישה שהיא מפספסת? למה היא צפתה וממה היא תאכזבה? ואותן שאלות גם לגביך ומה אתה יכול לעשות כדי לשפר את מערכת היחסים שלכם, (במקום מה אתה יכול לעשות כדי לעזור לה) , איך להיות שותף פעיל ביחסים, ולא הצופה או הרופא, במקום להשליך את הכל עליה ועל האקס המיתולוגי. ואולי התשובה בכלל נמצאת בשאלה האם יש עדיין אהבה ביניכם? והאם שניכם רואים איזשהו עתיד יחד, אם היא תקועה בעבר ואתה לא רואה עתיד, אז לאן מערכת היחסים ביניכם יכולה להגיע? הרבה שאלות, התשובות אצלך..
 

א י ר ק ה

New member
כל הכבוד לך

שאתה בכלל מוכן להתמודד עם הבעיה ולא קם והולך לדעתי אתה הכנסת מראש את הראש הבריא שלך למיטה חולה ועכשיו אתה קוצר את הפירות אני חושבת שכדאי שתדברו על זה ותראה איך היא מרגישה אם המצב נמשך לדעתי כדאי לחתוך, כי אתה סוג של ריבאונד בשבילה, שנמשך יותר מדי זמן
 
למעלה