צריך עצה - דעה

lironsh7

New member
צריך עצה - דעה

לא אכתוב פה את שמי או שמות אחרים, פשוט אני זקוק לדעתכם.. אני עובד כמשלב ובתוכניות ביתיות כבר זמן דיי רב, ועבדתי כחודש אצל ילד מקסים, שאמו פנתה אליי ואמרה ששמעה אליי רבות.. לאחר חודש האמא אמרה שלא מתאים לה המשך העבודה, (לפי דעתי בגלל מחיר) והוסיפה באותה שיחה השפלות קללות ואת דעתה עליי בצורה חריפה מאוד... לפני עבודתי שם עבדתי עם כמה וכמה ילדים ומשפחות שהקשר איתם היה מצויין ונשאר עד היום כזה, והעבודה התנהלה לשביעות רצוני ורצונם של המשפחות והמנחים שאיתם עבדתי. מאותה השיחה עברו חודשיים וחצי שבהם אני "רודף" אחרי האם על מנת לקבל את המגיע לי (שכר על חודש עבודה). בכל פעם האם שולחת אותי למשימה אחרת, כמו תיאום שעות עם המנחה שעבדה איתי, להשיג לה קבלה של מס הכנסה, לשלוח לה דוחות וסיכומים פעמים רבות. כל זה לגיטימי לחלוטין, אך לאחר כל פעם שאני מציג את הדרישה החדשה, האם לא עושה כל צעד על מנת לסיים את ההתקשרות בינינו ולשלם, דוחה שיחות ממני, וכאשר אני כבר מצליח להשיג אותה אני מקבל מסע של קללות והשפלות בטלפון, שבסופן היא מנתקת לי בפרצוף. אני משתדל להגיב לאותה האם באיפוק המירבי ולא להיגרר לשפה הבוטה והגסה שלה כלפי, אך כל המסע הזה משפיל אותי וגורם לי לנזק רב, וגוזל ממני הרבה זמן. המשכורת ממנה עוד לא הגיע ולא נראה שהיא תגיע אליי איי פעם. כשאני מתקשר לעורך הדין שלי, הוא אומר לי ישר לתבוע ולהפסיק ללכת בדרך הקשה והמייסרת,ומוסיף שהוא רוצה להכניס לטביעה הלנת שכר, על חודשיים וחצי+ הוצאות משפט וכ"ו. אך אני בכל הזמן הזה גם מנסה להתחשב באמא ובילד (אין אני רוצה כלל ברעתם, להפך), וגם איני מעוניין להכנס למשפט בשביל סכום של 800 ש"ח בערך, למרות שאין לי ספק שזה יעזור לי לקבל את המגיע לי. ולמרות שהסכום הזה משמעותי לי מאוד. (זה הכסף שלי לתשלום שכ"ד, אוכל חשבונות, כמו כולם).. מה אתם הייתם עושים? ממשיכים לנסות? הולכים לטביעה? אולי בכלל לעזוב את כל הנושא? תודה

כדאי לתבוע... ואפילו חשוב

ואז לא יהיו הורים כאלו שבגללם תרפיסטים לא ירצו לעבוד אצלינו. לא פייר. אני במקומך הייתי תובעת ומקבלת סכום מאוד גבוה על הלנת שכר. לפי החוק, הפיצוי שיהיה לך כל כך גדול שתוכל בשקט לשלם לעו"ד שלך. מאחלת לך בהצלחה. ד.א.אני מכירה משהו דומה, אבל מצד ההורים, וגם כאן אני חושבת שזה לא בסדר. עמליה

עמליה - צריך להיזהר...

אני לא מכירה אישית - לא את האם ולא את סיפור הקשר ביניהם. אבל אם הגיעו למצב שהאם קיללה והשפילה מטפל - אם אכן זה קרה - סימן שהסיפור טעון בהרבה ממה שזה נראה. האם היתה כאן פגיעה רגשית? באם? בילד? איך מגיעים למצב כזה? אני כבר בתחום הרבה שנים, עברתי גם קשיים רבים, אולם מעולם לא הגעתי למצב של קללות או השפלות. משהו חשוד בסיפור....

vered73

New member
מה שאני חושבת

הוא שברגע שכר התמיכה להורים משמש עבור איש מקצוע אופציה להתריע בפני האם על תביעה, או שהוא משתמש בפורום כדי להראות לאותה אמא מה חושבים עליה חבריה - באותו רגע, הוא איבד אותי לגמרי. זה כמו שיש לי מטפלת לתינוקת, והיא בסכסוך איתי. אז היא שואלת את השכנים שלי מה דעתם על מקרה כמו שלנו בלי להגיד שהיא המטפלת שלי. אדם רציני שיש לו סכסוכי עבודה, פותר אותם בדרך מקצועית ולא ביעוץ בתוך משפחתו של הנתבע. ודעתי כקתרין, שאין לחבר בין דבריו של דורון לשרשור תלונה זה, שאנו רואים כמוהו לא מעט. גם לי יש טרוניות ואני פותחת אותן איתכן לא על גבי הפורום. שילך לפורום מקצועי ויפתור שם את בעיותיו. לא כאן.

כל כך מסכימה...וגם לא

נכון ורד. כל כך נכון מה שכתבת לגבי השימוש השגוי בפורום, המשמש כמשפחה תומכת, כיועץ לאדם זר. יחד עם זה, אני הייתי רוצה בכל זאת לשמוע לעיתים גם את הצד של התרפיסטים ולהיות ערה לקשייהם ולאיך שהם רואים את הדברים. כמובן שלא בגדר התייעצות לגבי מקרה ספציפי, אלא כמעבירי מסר כללי לגבי תחושות תוך כדי העבודה (כבר היו כאן כאלה בעבר).

לדעתי לדרוש ממנה תשלום כי מגיע לך

ולא לוותר, כי מדובר על שעות ונכונות שעשית. זו הסיבה שחשוב לסגור את הפרטים מראש ורצוי גם בכתב. אם עבדת מגיע לך התשלום וזה שהיא מקללת ומשפילה אותך, זו חוצפה לשמה. אני לא הייתי מוותרת ואם עורך הדין שלך עוזר- כדאי להעזר בו.

עצה- הלנת שכר

שכר עבודה צריך לשלם. קללות וצעקות זה לא קשור. אני הייתי שולחת לה מכתב רשום ומבקשת שתעביר את הכסף לחשבון הבנק שלך אם היא לא רוצה לדבר איתך, להקציב זמן לקבלת התשלום ולהודיע לה בנימוס שאחרי הזמן הזה תפנה לבית הדין לעבודה. לא צריך בשביל זה עורך דין. לגבי חוזה סטאנדארטי אכן זה רעיון טוב שאלוט ינסח משהו אולי על ידי אמיר ברק.

להתעקש

אני מציעה לך להתעקש. אמנם שמענו רק צד אחד אבל נשמע שהיית הוגן ונעים במשא ומתן שלך איתה להשגת התשלום וזה לא בסדר שהיא לא משלמת לך. הנושא של יחסי האנוש לא קשור ולפעמים גם למעסיקים בפועל או למטפלים בפועל יש בעיות כאלו או אחרות ביחסי אנוש, קללות הן הביטוי הקיצוני לזה. אם אינך בקשר שוטף איתה, זה לא צריך להפריע לך.תתעלם. כמו שהוצע לך כאן, אני חושבת שכדאי לפנות בכתב, להיעזר בעו"ד שמבין יותר ממני וממך בתחום הזה ולתבוע. בהצלחה! גילי.

רות ש

New member
צד אחד של המטבע שלא ניתן לשפוט לפיו

כאשר כותבים בעילום שם, עם כל הכבוד ומבלי לפגוע באף אחד, מדובר בצד אחד של המטבע. לא שמענו את הצד השני ולא אין בכוונתי לפתוח קופת שרצים כזו או אחרת.ובוודאי שאין בכוונתי להפוך שת השירשור הזה לשירשור מריבות. ייתכן שלאור אין סוף תלונות הן של הורים מצד אחד והן של התרפיסטים שווה שנתארגן לכתיבת חוזה מסודר. כך ידע כל צד מהן חובותיו ומהן זכויותיו. כבר שמעתי על מישהו שהגיע לקחת ילד מהגן לבית ועישן בדרך ושוחח בטלפון הסוללארי שלו בזמן העבודה. טראפיסטים שבדקה ה-90 הבריזו לאחר שהורים הוציאו סכום נכבד כדי להכשירם, טרפיסטים שנעלמו בחופשות הלימודים בטוענות כאלו ואחרות למרות שברור להם שבתקופה זו צריך אותם לא פחות שלא לומר יותר. כאלו שהוסיפו שעות שלא היו ולא ניבראו, כאלו שנעלמו להורים למשך חודש שלם בטוענה שהם חולים (בזמן שבמציאות ניסו מקוםעבודה אחר), כאלו שהשאירו הודעה שביום X עליהם להיות במקום מסוים ולכן יוכלו לתת 1/3 מהשעות הרגילות כאשר הם יודעים שביום ספיציפי זה ההורים צריכים אותם יותר שעות מביום רגיל. כאלו שניסו "לסחוט העלאה" באומרם למשפחה בה עבדו שבמקום אחר הציעו להם הרבה יותר כסף אבל הם נישארים כי הם נאמנים. מנגד גם כאן בפורום שמענו אין ספור טענות של טרפיסטים שייתכן שגם טענות אלו מוצדקות, אך מבלי לשמוע את הצד השני אי אפשר לתת עצה או לחוות דעה הוגנת ואובייקטיבית. מן הראוי שגם האם עליה אתה מדבר תגיב ובעילום שם כדי לא להפר את הכללים. אז אולי תהיה לכולנו תמונה יותר ברורה. בתקווה לימים שפויים יותר רות

רות שלום

עם כל הכבוד, עדיין אפילו הבנאדם היה הכי גרוע שאפשר, הכי לא בסדר, הכי לא חשוב מה, את המשכורת שלו צריך לתת לו ובזמן. אני רוצה לראות אותך הולכת לעבודה, עובדת במשך חודש, ואז אומרים לך שאת לא מתאימה ולא תקבלי את המשכורת? אני חושבת שאני יודעת במי מדובר, ואני מקווה שאותה אחת תבין שזה לא נכון ולא הוגן לעשות מעשה כזה. מישהו עבד אצלך, לא חשוב מה הסיבה, את הכסף הוא צריך לקבל. ולכן, גם אם הוא היה הכי נורא שבעולם, שיפטרו אותו, אבל את הכסף הוא צריך לקבל ובזמן!

רות ש

New member
רק הכף הבוחשת יודעת מה היא מבשלת...

אני בניגוד אלייך לא יודעת במי מדובר ואולי לכן יותר אובייקטיבית וניזהרת. לא הבנתי ממש למה מסרבים לשלם לו או "מטרטרים" אותו. לדעתי, רק הטרפיסט הספציפי והאם שאני בניגוד אלייך לא יודעת מי הם יודעים מה בידיוק קרה שם..... אני כן יכולה להעלות בדעתי ואולי זה לא המיקרה הספציפי.... שכשטרפיסט מיתנהג בצורה לא הוגנת, מבריז כאשר המשפחה הסתמחה על הגעתו ואי הגעתו גורמת עוגמת נפש למשפחה ונזק כזה או אחר לילד/ה ... וכד' יש כאלה שזו דרכם להגיב. אני לא נוקטת עמדה כי אין לי את כל התמונה אך מהכרותנו הקצרה בטוח שאם תרפיסט היה מבריז לדניאל או עושה משהו שלדעתך פגע בילד וזאת אחרי שאת הוצאת כסף להכשרתו גם את היית מגיבה בדרכך שלך.... קשה לי להאמין שהכל היה ניפלא ופשוט סתם כך החליטו לא לשלם לו. אני גם מאמינה שבסופו של דבר הכסף ישולם ....... לכן חשוב מאוד שיהיה חוזה ולדעתי עדיף שיהיה חוזה אחיד... כדי שאף צד לא ירגיש מקופח.

אז אני מודיעה לך, שהבחור לא הבריז.

גם על סמך הכרות שלי איתו, וגם בגלל שדיברתי על כך עם האמא. ואם מישהו יהיה לא בסדר כלפי, למה את חושבת שאני לא אשלם לו את מה שמגיע לא? איך את יכולה לחוות דיעה עלי, כשבעצם את לא מכירה אותי מספיק? אני מצטערת, אבל אם אני אכעס על מישהו, למרות שאולי לא ארצה לתת לו את המשכורת, הוא יקבל אותה ובזמן. זה בשביל שתכירי אותי קצת יותר. עמליה

רות ש

New member
ואם הבחור בילף שעות עבודה???

אולי בגלל זה נידרש ללכת לתאם עם המנחה על היקף השעות..... טרפיסט שמתחיל לעבוד עם משפחה חייב לדעת שיש אחריות מיקצועית ואחריות של אמון שאינו יכול להפר אותם. כאשר טרפיסט משקר וניתפס הוא צריך להבין שיש "מחיר" על כך..... היחס של יושר ואמינות חייב להיות הדדי !!! ממש לא ברור לי למה את חושבת שעובד יכול לעשות כל העולה על דעתו, להפר סיכומים שנעשו עמו, גם עם בע"פ, ובדרך לגרום נזק ועוגמת נפש למשפחה אבל לו חייבים לשלם מיד ????

LeonardoDV

New member
מוסר תשלומים

לצערי מוסר התשלומים בארץ הוא נמוך מגובה ים המלח. ולא רק לטרפיסטים אלה בכל התחומים אפילו הממשלה מלינה שכר של עובדי מדינה ורשויות מקומיות. חבל על הזמן שלך. שלח מכתב מעו"ד וכשלב שני תגיש תביע בבית דין לתביעות קטנות בסכום שכולל את השכר+ביטול זמנך+עלויות משפט ועו"ד. בד"כ מכתב מעו"ד פותר את הבעיה, אבל במידה ולא ואתה מאמין בצידקתך לך על זה עד הסוף. מעבר למה שנכתב על-ידי. מוזר לי קצת, שאתה מציג את הבעיה שלך בפורום הזה. יש לך בעיה של עובד מול מעביד, והעובדה שהמעביד שלך הוא הורה לילד אוטיסט לא רלוונטית לעניינך.

איריס56

New member
ל- lironsh7

לדעתי עליך קודם כל לערוך רישום מדוייק של תאריכים ושעות שיחה ומה נאמר לך בכל פעם ואז לשלוח להם מכתב בדואר רשום בלבד אפשר אפילו לשלוח בדואר רשום עם אישור מסירה. המכתב צריך לכלול בתוכו פירוט של כל השתלשלות העניינים עם ציון הקללות והגידופים שקיבלת במקום תשלום, הטירטורים והסחבת כשצריך לציין שהסחבת מהווה הלנת שכר וכי ברצונך לקבל את תשלום שכר העבודה עבור הזמן והעבדה שהשקעת לאלתר ולכן אתה נותן להם ארכה של X ימים ובמידה והתשלום לא יבוצע לא תהסס לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות או לעניני עבודה. אם יש לך מכר או קרוב משפחה שהוא במקרה עורך דין מכתב על סף פירמה של עורך דין עושה בדרך כלל את העבודה.
איריס

אחריות אמון והגינות הדדית

אנו נפגענו קשות מתרפיסטית שהבריזה בהמצאת שקרים והגיעה לעבודה שנוח לה. כל זאת למרות שנעשו עמה סיכומים מאוד מאוד ברורים ועל אף הבטחותיה לעמוד בהם. כמובן שהפסקנו את העסקתהברגע שהבנו שאחריות ואמינות לא קיימים אצלה. קיבלנו עליה המלצות לפני קבלתה לעבודה. לדעתנו היא פשוט החליטה שהיא רוקדת על כמה חתונות איך שנוח לה ואיך שבא לה בלי לחשוב מה הנזק שהיא גורמת. זאת על אף שאינה חדשה בתחום....

lironsh7

New member
אז ככה

דבר ראשון תודה רבה להורים ששלחו מסרים אישיים נתנו עצות ואת דעתם על המקרה, אני מעריך זאת.ובאמת זה עזר לי לבחור איך לפעול. דבר שני שוב חבל לי שאותה האם ממשיכה עם מסע שקרים והוצאת דיבתי ברבים, על אף שאני כלל לא חשפתי את זהותה כאן, על מנת לא לפגוע באותה האם. (שוב, איני רוצה ברעתה כלל).אך לשמחתי אין דבריה משפיעים או מכעיסים אותי, ואיני נכנס כלל להתנהלות ברוח כזאת.כן הייתי רוצה להגיב למי שהגיב בשרשור באופן פרטי ונקודתי ולציין שחבל בעיניי להתעסק בכך או להגרר לוויכוח על אדם זה או אחר, אלא לנסות באמת לראות (כמו שדורון כתב בשירשור אחר) איך עושים שמקרה שכזה לא יחזור. או איך הופכים את הדברים ליותר בהירים וברורים מלכתכילה.

תרפיסט/ית הינה עבודה טיפולית ולכן

גם אנו כהורים נשמח מאוד שיהיה מסמך מישפטי שיגן על ההורים מפני שרלטנות שיש בתחום. לא כל הטראפיסטים מבינים שמדובר במיקצוע טיפולי שמחייב אחריות, מוסריות והגינות מרביים. ## הדברים נכתבו ללא קשר למקרה הספציפי של ליאור

הגינות הגינות - להורים אוהבים מאוד

לפעמים יש הרבה כוונות טובות ולמרות זאת אי הבנות או חוסר כימיה. הודיעי לה כי ברצונך שתסיים את העבודה בצורה מכובדת הרימי לה טלפון ושלמי לה את המכיע לה.

לפנדורה א

למי שיש כוונות טובות הוא לא משקר אלא אומר את האמת גם אם ממש לא נעים...... לא היו אי הבנות כי אנו דאגנו מראש לסיכומים מאוד מאוד ברורים. הגברת פשוט הבריזה!!! לא הבנתי למה את חושבת שאני חייב לה כסף???

למעלה