צריך עזרה

WEDEW2

New member
צריך עזרה

שלום קוראים לי איתי ואני בן 16 ולי יש תסמונת טורט אומרים שתסמונת טורט היא כמו להיות שיכור כל הזמן וזה נכון הבעיה אצלי שאני מתנהג כמו שיכור ואפילו כמו ילד קטן זה גורם לי סבל נורא אם המשפחה ומאוד עם החברים מישהו יכול בבקשה לעזור לי ולהגיד לי איך למנוע את זה? תודה מראש איתי.

שלום לך איתי , מה פירוש להיות

שיכור ? אתה מתכוון שאין שליטה על התנועות (כי נראה לי שזה הדבר היחיד שיכול להקביל , אם בכלל). תוכל להרחיב על מה שגורם לך סבל ? האם הטיקים קשים ? האם יש לך טוראט + (OCD, ADD, ADHD) ומה שמפריע אילו בעצם "התוספים" ? האם אתה מקבל טיפול כלשהו ? נסה לפרט יותר ואנחנו ננסה לעזור או לפחות להפנות אותך למי שיוכל להקל עליך. שמי אלי ואני אמם של בר (16) ונופר (19) , שניהם לוקים בטוראט.

ברוך הבא איתי../images/Emo24.gif

לבני בן ה13 יש טוראט מגיל 6. ספר לנו איך הגעת אלינו לפורום
וממה בדיוק אתה סובל - פרט יותר אם זה לא מפריע לך.

איתי ברוך הבא../images/Emo140.gif השארת אותי סקרנית

ביותר לגבי הרקע לשאלה שלך. האם תוכל לפרט יותר מה בדיוק הכי מפריע לך? ומה מפריע לך שמפריע לסביבה?

WEDEW2

New member
טוב זה ככה

טוב זה ככה: אנשים חושבים ואומרים שאני מתנהג כמו ילד בן 13 כלומר: שאני מדבר שטויות מבלבל את השכל ולפעמים גם צוחקים עלי זה מקשה עלי נורא בחברות שלי עם אנשים נ.ב שמתי לב שאני מתנהג ככה מתי שאני מתרגש ושמח מדי

נראה לי שאני מבינה על מה אתה מדבר

זה נשמע כמו התנהגות "שטותניקית" שנובעת מחוסר ביטחון עצמי: אתה מפחד שתיווצר סביבך אווירה רצינית (או אווירה "אינטימית"), כיוון שבאווירה כזו אנשים עלולים להרגיש בנוח לשאול אותך שאלות אישיות (בקשר לטוראט), ולהיכנס לך לפרטיוות. לכן, אתה מעדיף לשמור כל הזמן על "אווירה קלילה" סביבך, ובכך אתה נמנע משיחות עמוקות מידיי או אישיות מידיי, שעלולות לגרום לך מבוכה. אולי אתה גם מעדיף (עמוק בפנים) שיצחקו עליך "בגלל שאתה ליצן", מאשר שיצחקו "בגלל שאתה מטקטק". הרי כשאתה ליצן, אף אחד לא לוקח אותך מספיק ברצינות כדי לרדת עליך (כי אתה פשוט לא מאיים על אף אחד). ואולי... עוד אפשרות... לפעמים טוראטניקים נראים מהצד קצת מגוחכים (למי שלא מבין את עניין הטיקים), ולכן נוח להם להיכנס (באופן טבעי) לתפקיד הקצת-מגוחך, של ליצן החצר. האם משהו ממה שכתבתי מדבר אליך?

שלום חבר חדש ויקר

בע"ה לא הבנתי את הכוונה שלך כמו שיכור. אתה מיתכוון לטיקים הלא רצוניים שזה כמו שכרות או משהו כזה? אני במצב מאוד קשה של התסמונת מזה 24 שנים כמעט בין הקשים בארץ, אני רק יכולה להציע לך לקבל את עצמיך כמו שאתה בלי לשים איקס על אף אחד ולחיות את החיים שלך לקבל את המחלה ולאהוב את עצמיך כפי שאתה. אם תרצה לדבר אני במסרים או כאן קוראת כל הזמן. שיהיה לך בהצלחה נשמה

ערן קו

New member
שלום איתי אני בן 14 גם עם טוראט....

אתה מקבל תיפול תרופתי כלשהוא ? החברים שלך יודעים שיש לך טוראט ? המשפחה מודעת במאה אחוזים בזה שיש לך טוראט כי המשפחה חיבת להבין את זה שיש לך טוראט כדי לקבל תמיכה מהמשפחה שזה דבר מאוד מאוד חשוב אני מקבל תמיכה מלאה באמא שלי ומאחותי הקטנה ילדה בת (6) הן מאוד מאוד עוזרות לי זה חשוב מאוד לקבל תמיכה בעיקר מהמפחה ואם אתה לא מקבל תנסה להסביר להורים ולמשפחה על מה שעובר עליך ביי ביי ובהצלחה

הלנה

New member
ערן הוא הילד שלי../images/Emo9.gif

והוא לא הבריז מבית הספר... אלא היה בשעה חופשית במחשב של בית הספר

last day

New member
מי האידיוט שאמר את זה?

לא נראה לי מישהו הבין מה אתה בדיור מנסה לשאול בבקשה תסביר את עצמך

אני מבקש לכבד פה את אנשי הפורום

אני מבקש לכבד פה את אנשי הפורום. אולי בעינייך זה נשמע שאלה שטותית אבל מפה ועד פגיעה בזולת המרחק גדול. למנהלי הפורום אני מבקש למחוק הודעה זו שמעלי תודה משה

last day

New member
וצדקת ../images/Emo13.gif

לא יודעת אם זה פגיעה בזולת, אבל מי שאומר כאלה דברים הוא אידיוט. לא? (לא באמת התכוונתי לפגוע באף אחד
)

last day

New member
שים לב בבקשה לניסוח.

"מי האידיוט שאמר את זה?" לא העלבתי את מי ששאל את זה. (אפילו לא ניסיתי להעליב אף אחד) אני שאלתי מי האידיוט שאמר לשואל את העובדה הלא נכונה הזאת. זה הכל

מי שאמר את זה

אם אני לא טועה (אין לי את הספר לידי) הוא ריי-המפרכס השנון, אחד הטורטניקים הנזכרים בספרו של אוליבר סאקס "האיש שחשב שאשתו היא כובע".

למעלה