צריך עזרה

Dror Bar

New member
צריך עזרה

אם מישהו שמשחק אצלי קורא שלא יקרה... בהרפתקה שלי אני מתכנן להעביר את הדמויות מעולם אחד לעולם מקביל אחר, די דומה לעולם הקדום מבחינת מראה אבל בעל שינויים : בגזעים, ובקסם בעיקר. איך אני עושה את זה מעניין, שכל פעם יתגלה להם חלק חדש מהעולם הלא מוכר שהם מכירים. עוד משהו שאני מתקשה הוא לשלב את השינויים בגזעים החדשים: בני אדם- חיים בכל מקום כמעט. אלפים- אנשי ההרים, מקימים מצודות ענקיות בהרים ושומרים עליהם. גמדים- פלוגות היער, גמדי היער רומסים כל מי שפולש ליער ולעיתים גם את היער עצמו. קדר- אנשי הנמל, הקדרים נמוכים מעט מאדם אך חסונים הרבה יותר, הם נודעו כספנים הטובים בעולם. המתכתיים- אנשי המתכת החיים במכרות, * אמור להיות עוד כמה שעוד לא בטוחים ממש. אני אשמח לכל עזרה

יצא לי לעשות את זה דווקא לאחרונה.

אתה יכול לקחת את הגישה הקלה יותר - יש "קרע בזמן-מרחב" או "קרע בין הממדים", מה שנשמע לך יותר טוב, שדרכו עוברות הדמויות. מן הסתם, זה צריך להיות במקום שומם יחסית, כמו בשביל נטוש, במדבר, בחוף מרוחק וכו'. זה גם לא חייב להיות קרע קבוע, הוא יכול להופיע בעקבות סערה, או סתם הפרעות אלקטרומגנטיות ואחרות. אם אתה נורא בקטע של קסמים, הקרע יכול להיות תוצאת לוואי של קסם שהוטל במקום אחר, או כל דבר שבא לך באותו רגע. במקרה שלי, הדמויות עברו להן איפשהו במקום נידח ונטוש, ועברו עולם כמעט בלי לשים לב לזה (היו קצת הבזקים). הם הסתובבו שם כמה ימים, ובדרך גילו שאנשים, גם מגזעים שנראים להם מוכרים (אבל מעט שונים במראה), מסתכלים דווקא עליהם מוזר. עם הזמן הם גילו, בעיקר תוך ניסיונות כושלים, שהקסם עובד בצורה קצת אחרת בעולם החדש, וגם האמונה מעט שונה ממה שהם הכירו, מה שבעצם משפיע גם על הקסם של הכהנים. לגבי העולם והגזעים - גם אצלי, בעולם ה"חדש", הגזעים יושבים במקומות שונים, אבל תמיד יש מנודים, כאלה שברחו ושטויות כאלה, שמגיעים לערים קיימות ומתיישבית בהן, או מקימים ערים חדשות. חלק מהגזעים כמעט ולא ייראו בערים המעורבות, וחלקם ייראו יותר, ואם נורא בא לך אתה יכול ליצור גזע שלא תהיה בו לאנשים סיבה להיות מנודים או לברוח (אם אתה צריך, יש לי כזה בשבילך, אבל רק בהודעות פרטיות בבקשה).

JuffoWup

New member
Sliders

בשתי מילים- הלם תרבותי. גם אם הם יעברו לעולם שמאוכלס רק ע"י בני אדם הוא עדיין יכול להיות מעניין, חדש ואקזוטי- אתה רק צריך לשים דגש על התרבות, דהיינו; סגנון הבנייה, האוכל, הטקסים, השפה, הלבוש וכו'. חדש ומשונה היא מילת המפתח (הצעה- תפתח ספר על התרבויות של אפריקה, מזרח אסיה ודרום אמריקה הקדומה ותשאב רעיונות, יהיה לך מלא דברים חדשים שלא חשבת עליהם). בהצלחה!

DDN

New member
משהו קטן שלא הבנתי

מה הבעיה בלשלב את מה שכתבת?

Dror Bar

New member
לא הבנתי את הכוונה

למרות שבסופו של דבר השאלה מיותרת כי החלטתי לא לעשות את זה, המשחק בקושי זז גם ככה וההשקעה שזה ידרוש לא נראה לי שווה את זה בשלב הזה.

ogmios

New member
קסם

קסם שונה הוא כר פורה לאינסוף מקרים מעניינים. האם הקוסמולוגיה של העולם החדש מספיק שונה כדי שהדרך אותה מכירות הדמויות להשפיע על המציאות כבר לא תופסת? או שאולי הקוסמולוגיה זהה, ורק הטכניקה של הדמויות שונה, פרי פיתוח של אלפי שנים בתרבות שונה מהותית? בטרילוגיית ורד הנביא של וויז והיקמן (סדרה גרועה למדי אודות עולם הבנוי כק20. לא באמת מומלץ), יש דוגמה מאד נחמדה לרעיון הזה. קוסם שמוצאו מרץ צפונית סטייל סקנדינביה מגיע לארץ מדברית שחונה. שם הוא מלמד מכשפה מקומית כישוף פשוט וסתמי מארץ מוצאו - ענן של ערפל. המגבלה הקטנה של הכישוף הפשוט הזה היא שהענן שואב לחות מסביבתו כדי להמשיך להתקיים. ב"סקנדינביה", המגבלה הזו לא משמעותית, עם בערך מטר שלג קבוע ו-364 ימים גשומים/מושלגים בשנה. באותו מדבר, שרואה בשנה מספר מילימטרים של גשם ששקול בערך למספר הפוליטיקאים הישרים בכנסת, הלחש הלא מזיק הזה הופך לאד של מוות, המחסל כל יצור חי בו הוא נוגע, ע"י מציצת כל הלחות מתוכו.

למעלה