צריך עזרה

• פותח הנושא 8846
  • פורסם בתאריך

8846

New member
צריך עזרה

אני עושה עבודה קטנה מאוד על רוק מתקדם ואני רוצה להראות את החלק של המוזיקה הקלאסית בפרוג. אתם יכולים לעזור לי למצוא שירים/מנגינות קלאסיות שעליהן בנו שירים/מנגינות ברוק מתקדם? (או להיפך).. עדיף שהשירים של הרוק מתקדם יהיו כאלה שבני כיתה ט' יכירו... תודה רבה מראש

The Cabana Boy

New member
אממ

שירי רוק מתקדם שנוער יכיר? O_O אין כאלה, יש את "Another Brick in the Wall, Pt. 2" של פינק פלויד שיהיה מוכר לנוער, אבל זה לא רוק מתקדם.

8846

New member
...

אז אם אפשר להקות מוכרות (לנוער) שמנגנות בקצב פרוגי?

The Cabana Boy

New member
מנגנות בקצב פרוגי?

במילים אחרות: "להקות שעושות פרוג והם מוכרות"? ובכן, אני אומר לך שוב, אין שירי פרוג מפורסמים. יש את Owner of a lonely Heart ואת השיר שרשמתי לך של פינק פלויד שהם שירים מוכרים של להקות שעושות פרוג, אבל השירים הם לא פרוג. (ובתקופה ששתי הלהקות הוציאו את השירים האלה, הלהקות כבר פסקו מלהיות להקות פרוג) למרות שב-2001 יס חזרה לייצר פרוג עם האלבום Magnification שבשמיעה שניה הוא לא רע לטעמי.

8846

New member
סליחה על הבורות שלי אבל

green day לא מנגנים פרוג?

RamiSun

New member
לא , ממש לא

אומנם האלבום האחרון שלהם נחשב לאופרת רוק. ואלבום קונספט, אבל בדרך כלל לא מחשיבים אותו לפרוג. אתה מדבר על השפעות של מוזיקה קלאסית על רוק, לא על רוק מתקדם.

8846

New member
אבל

היו להם כמה שירים ששילבו מנגינות של מפוחית, גיטרה קלאסית ונראה לי איזשהו כלי כמו כינור..או שזה לא קשור?

RamiSun

New member
פרוג , זה הרבה יותר מזה.

לא מספיק שילוב של כלים קלאסיים, המוזיקה צריכה להיות בנויה ומפותחת בגישה דומה לגישות במוזיקה הקלאסית.

The Cabana Boy

New member
קודם כל

זה פרוג מטאל, זה יהיה רע אם הוא ידגים לכיתה שלו מה זה פרוג ע"י הבאת שיר של דרים ת'ידאר. ולא כולם מכירים את זה, הנוער לא מכיר אותם.

Disposable Hero

New member
הנוער ועוד איך מכיר אותם

במיוחד בשנים האחרונות, לצערי הרב אני חושש שדרים ט'יאטר הופכים להיות יותר ויותר כמו להקות אחרות שבשביל להיות נגישים לקהל יותר צעיר, הקריבו את הסגנון המוזיקלי הייחודי שלהם.

שפנפן

New member
סיגנון מוזיקה יחודי? :)

נכון.. לא כל אחד יכול לנגן זבל במהירות כזאת!! אני לא מבין את כל הקטע עם דרים, בכל מקרה לא הייתי מכניס את זה לקטגורית פרוג כי אין שם שום דבר שהוא פרוג. שום מהפכנות, ושום גישה אומנותית למוזיקה. מדובר בחבורה של אידיוטים שהכישרון היחיד שלהם זה לנגן כלום במהירות מטורפת. אולי ילד בן 15 יכול לאהוב אותם, אבל זה באמת שום דבר. הם נגנים אלימים ומעצבנים והם לא חידשו מעולם כלום לדעתי.

sixkiller2003

New member
../images/Emo11.gif שמור על הפה שלך

מילא להיות אנטיולדב רבהגיון או להסתמך על עובדות.. אבל גם להיות אנטי וגם להיות הדיוט? אפשר שאתה לא אוהב את המוסיקה, אבל להגיד שאין כשר בין הלחנים ומגוון סגנונת הנגינה של דרים לפרוג קלאסי...??

יש משהו

במה ששפנפן אומר. אני אישית לא אוהב את דרים. אני מרגיש באמת שהם רלא מנגנים כלום חוץ מוירטואוזיות חלולה, אבל בשביל מטאל זה משהו.

amit7349369

New member
Yngwie Malmsteen

הוא דוגמא מצויינת לוירטרוזיות חלולה, אבל על דרים אתה ממש לא יכול להגיד את זה ,החברה נגנים פרוג איכותית מחושב ומדוייק והם מתואמים בצורה מדהימה, אולי לא התעמקת בהם מספיק ,גם אני בהתחלה קצת נרתעתי מהרעש שלהם אבל הם מדהימים. ודרך אגב אני הרבה יותר נמשך לסגנון הנוטה לקלאסי ובכל זאת אני אוהב אותם

2LIRONOS7

New member
אין לך מושג על מה אתה מדבר...

תשמע פעם אחת את אלבום הקונספט "Metropolis pt. 2: Scenes from a Memory" ותגיד לי שהם לא פרוג

The Cabana Boy

New member
כאחד מהקהל "הצעיר"/"הנוער"

הם אולי מהלהקות המפורסמות לאנשים ששומעים מטאל או פרוג, וביחד זה יוצר המון בני נוער ששומעים את המוזיקה שלהם. אבל הם לא מגיעים לבני נוער שלא שומעים את המוזיקה הזאת בכלל.

Rudess

New member
טעות בידך

כנס לפורום www.ytsejammersisrael.com ותראה שחלק נכבד מצעירי מועדון המעריצים של דרים ת'יאטר בארץ שמעו את דרים כלהקת הפרוג הראשונה.

RedCherry

New member
Green Day זה כמעט ההפך מפרוג

Green Day מנגנים מעיין Pאנק קליל בגישה די פופית. כמובן שלהגיד שהם הפוכים מפרוג זה דבילי ולא נכון, אבל הם באים בגישה מאוד שונה מהפרוג ומנגנים מוזיקה מאוד שונה מהפרוג. כמובן תשאלו עכשיו "אז למה RIO זה פרוג?" אז אני אומר "כי ככה".

למעלה