צריך עזרה....

צריך עזרה....

שלום לכולם היום ראיתי קופסת חשמל אשר מתחברת לשקע חשמל ביתי רגיל ומהקופסא יוצא שקע תלת פאזי!!! וראיתי כיצד מחברים לשקע התלת פאזי מכונת אספרסו תעשיתית וזה עובד!!! והשאלה שלי: כיצד ניתן לבנות דבר כזה??? אין לי את האופציה לחבר אותה ישירות לחשמל תלת פאזי, רק חד פאזי ולכן אני צריך קופסה או מתאם כזה !!!! ממתין לתשובה דחוף תודה

elimalka

New member
מחברים את כל השלוש

פאזות לפאזה אחת, עושים את זה כשיש גופי חימום ולא מנוע כגון מנוע של מזגן שעובד על שלוש פאזות. הדבר כמובן לא תקין ולא מומלץ בכלל.

shoulhadida

New member
חד פאזי ותלת פאזי.

לא לכל בית ולא לכל עסק יש תלת פאזי. בשוק ישנם גם כריים חשמליות.שבאותו אופן מחברים כחד פאזי או כתלת פאזי. תקני וחוקי כל זמן שהחיבור מבוצע עי" חשמלאי מוסמך המקפיד שגם השקע וגם התקע יהיו תואמים לחיבור תלת פאזי או חד פאזי בלי אפשרות לחבר אחרת. לכן ראיתה קופסא מקשרת בה בוצע הגישור. הגישור לא בוצע במכונה או בתקע שזה קצר ודאי אים יוכנס ויחובר לרשת תלת פאזי. עדיף לשאול ולבקש מבעל הסמכה ונסיון לבצע דבר שכזה בהצלחה 0505759995

המון תודה !!!

אני מאוד מודה לך על התשובה אני מקווה שהבנתי נכון את שכתבת לפיו אני יכול להפעיל מכונה שאינה צריכה מנוע אלא רק גוף חימום שוב תודה ויום טוב....

elimalka

New member
כן אבל שים לב

שבמצב כזה הצריכה היא פי 3 על פאזה אחת, ולכן צריך חוטים מתאימים שמזינים את המכשיר.

ברור לי בהחלט

שוב תודה וכן בהחלט ברור אני מתכוון לישם את זה השבוע ועם כבלי חשמל שיעמדו בעומס דרך אגב: יש איזה כבלי חשמל שאתה ממליץ ויודע שהם יעמדו בעומס?

shoulhadida

New member
מכונת אספרסו.

חסרים הרבה פרטים. יתכן מחוסר ידיעה. בשוק קימות מכונות אספרסו תלת פאזי. וגם חד פאזי. יתכן שראית מכונה חד פאזית או תלת פאזי ששינו לה את החיבורים וגישרו בין הפאזות דרך אותה קופסאה. מכונת האיספרסו מכילה גופי חימום ולחלוקת העומס מישתמשים בתלת פאזי. לרוב מכונות כאלה ניתנות בהשאלה עד לרכישה או תיקון. לכן השתמשו בקופסא מתאמת כדי לא להחליף את התקע במקום שיש תלת פאזי. כדאי לבקש מחשמלאי מוסמך לחבר מכונה כזו. חשמלאי מוסמך אזור אשדוד. 0505759995

מישהו יודע היכן ניתן לרכוש

את כל הציוד הדרוש על מנת שאוכל לבנות קופסא זאת? שקע/תקע תלת פאזי + שקעים + כבלי חשמל חזקים.... ברור לי שהציוד קיים בכל חנות חשמל או טמבור הכוונה שלי לציוד במחיר נמוך. תודה נ.ב. הכי חשוב!!! אני מאזור תל אביב

למעלה