צריך עזרה

צריך עזרה

אני בחור בן 21 מאז ומתמיד היו לי בעיות של קשב וריכוז.קשה מה שגרם לכך שבהיותי ילד, הדימוי העצמי שלי היה מאוד נמוך,אני זוכר את עצמי תוהה עד כמה אני יכול להיות לא יוצלח (וזה בלשון המעטה) הקשיים שנוצרו עקב בעיה זו גרמו לי במיוחד בזמן תיכון לחשוב שאני מוגבל מבחינה שיכלית .. הבעיות החברתיות גם לא אחרו לבוא, מישפחתי לא היתה עירנית מספיק בשביל לשלוח אותי לאבחון עוד בילדותי..(אגב אני מניח שאם זה היה עם היפרקטביות זה היה מאובחן ממזמן) אין לי איזשהו הפרעה נקודתית ,אלא לאורך כל היום. אני נוטה לשכוח לעיתים קרובות ,כל דבר קטן מפר את חוט המחשבה שלי יכולת ההקשבה נמוכה , שזה אומר החל בלימודים וכלה בדיאלוג סתמי .. אני רק יכול להוסיף שלא יצא לי להתקל במקרים דומים ,או קשים כמו שלי. .מה שמאוד "עודד" אותי בתקופת התבגרותי ,שאני מגלה שאני לבד במערכה. אני מניח שזה דיי נדיר(המקרה שלי) .למרות שיכול להיות שאני טועה ושחוסר מודעות לבעיה עצמה גרמה לראיה לא ברורה של הדברים. רק לפני גיוסי לצבא שמעתי בפעם הראשונה על טיפול תרופתי שיכול לעזור בבעיה כרונית וקשה כמו שלי , דחיתי את האיבחון וכיום אני חייל משוחרר. והבעיה עדיין קיימת למרות מאמצים חוזרים ונשנים לשיפור המצב, כיום אני יותר מפוכח ויודע שיש לי בעיה ,שאפשר וניתן לטפל בה, למרות שנעשית עבודה קשה לשקם את הדימוי העצמי והתסכול שגדל עם השנים. אני מניח שגם אם היא תהייה יסודית זהו פצע שישאר איתי לעתיד הקרוב. בחודש הקרוב אני עושה את האיבחון ויש לי הרבה שאלות ומעט מאוד תשובות..אשמח אם תעזרו לי בנושא: למה שכשביקשתי לעשות את האבחון מרופא המשפחה הוא שלח אותי לסידרת בדיקות מקיפה? אילו איבחונים נעשים כדי לאתר בעיה כמו שלי, אם יש כמה סוגי אבחון אז מהם?. האם קונסרטה/ריתאלין יכולות להיות יעילות במקרה שלי ואם כן איזה אפקט יש להם ומה השינוי שאני יעבור במידה ואקח תרופות אלו ? מהו המונח הרפואי לבעיה כמו שלי? האם תוכנות מחשב לשיפור קשב וריכוז יעילות? אודה אם תענו לי על שאלותיי אם לא על כולן אז לפחות חלקן.. גלישה נעימה:)ליאור mikmik123walla@com
 

sharon84

New member
לליאור

טוב אז ככה: נתחיל מזה שהמונח הרפואי הוא ADHD הפרעת קשב וריכוז עם וללא היפראקטיביות.הסיבה שרופא המשפחה שלך שלח אותך לבדיקות היא כדי לשלול תת פעילות של בלוטת התריס ,מחסור ב-B12 ועוד מצבים רפואיים שעלולים להשפיע לרעה על הקשב אך הם אינם הפרעת קשב. אכן ישנם מספר סוגי איבחון: איבחון נוירופסיכולגי או בשם אחר איבחון תפקודי למידה מקיף המאתר ליקויי למידה במידה וישנם,כולל הפרעת קשב וריכוז. ישנו גם איבחון פסיכיאטרי ,הנעשה ע"י פסיכיאטר ,באמצעות ראיון קליני ובודק רק הימצאות של הפרעת קשב וריכוז.ישנו גם מבדק ה"טובה" שנעשה במסגרות שונות,ובו אתה מתבקש לשבת 22 דקות מול המחשב ולבצע מטלה רוטינית ומשעממת ,ללא ריטלין בהתחלה ולאחר מכן-עם ריטלין.כך ניתן לראות אם ריטלין בכלל משפיע עליך ובאיזו מידה. ריטלין וקונצרטה בהחלט יכולות להועיל לך במידה ואכן יש לך הפרעת קשב וריכוז,שכן הן מועילות גם למבוגרים,ולא רק לילדים. האפקט שנותנות התרופות הוא של ריכוז,הפחתת ה"רעש הלבן" המוחי(לכן יש אנשים שזה יוצר אצלם רוגע) וחיבור עז למציאות. השינוי הוא כמובן אינדיבידואלי ותלוי רק בך.. תוכנות המחשב הביתיות יעילותן לא נבדקה ולא הוכחה בניסויים קליניים! לעומת זאת,לטיפולי נוירופידבק אצל מטפל נוירופידבק מוסמך יש כנראה יעילות מסוימת ,אך גם כן לא באופן מוחלט וחד משמעי. שיהיה המון בהצלחה ונשמח אם תמשיך לעדכן אותנו! אגב-איפה אתה חושב לעבור את האיבחון?
 

pulse11

New member
מחכה שתעדכן אותנו

אני בן 27 ומרגיש כמוך... אשמח אם תוכל לשתף את הפורום במה שעבר עליך בשלבי האבחון כיון שאני בהתלבטות האם להיכנס לזה בעצמי (מעולם לא אובחנתי ואני חושב שיש מקום לבדוק את זה).
 

zivadina

New member
הפרעת קשב ללא היפראקטיביות?

שלום ליאור וברוך הבא אלינו. אתה מתאר בעייה שנראית כמו ADD, שהיא הפרעת קשב ללא היפראקטיביות, אשר נמצאת בקבוצת הפרעות הקשב ומהווה כ-30% מן הקבוצה. האבחון והטיפול בבעייה זו הוא כפי שנהוג בהפרעת קשב עם היפראקטיביות: אבחון אצל פסיכיאטר שמתמצא בהפרעות קשב וטיפול בעזרת תרופות ממריצות כמו ריטלין. אתה מוזמן לקרוא בקישורים המצורפים. כמו כן, שאלתך הועתקה לשרשור המופנה לד"ר איריס מנור.
 
למעלה