צריך עזרה.

igal018

New member
צריך עזרה.

היי אני חדש בפורם קניתי בואה חול כבת חודשים שלוש לפני כמה ימים והיא פשוט מסרבת לאכול. הטמפרטורה בטרריום אצלה היא 32-34 מעלות. ושמתי לה קצת חול ים עם קבל חימום.. כבר שלושה ימים אני מנפנף מולה בעדינות וולדה של עכבר והיא פשוט לא מתייחסת מנשה כיוון ונכנסת לתוך החול... עם אתם יכולים אני ממש ישמח לקבל עצה בקשר לטיפול שלה ואליה (זה הנחש הראשון שלי) תודה..:)

T M Y

New member
ברוך הבא..

דבר ראשון אני יענה ואז אני יגיד למה טעית.. קודם כול תן לנחש שבועה ככה להתרגל לטרריום אל תאכיל אל תגע אל תשחק כלוםן.. תן לו להיות רגוע דבר שני החום גבוהה טמפ' של 28-30 מעלות הצד החם תהיה מעולה ואת הכבל תכניס מתחת לטרריום ולא בחול!! עכשיו בקשר לאוכל. אחרי שהיא שבועה בטרריום תניח את הולדה בלילה על החול ותלך.. בבוקר אני מאמין שלא יהיה ולד בבחת החיות ראיתי אותם אוכלים וראיתי שהם פשוט הניחו את הולדות על החול ומי שהיה רעב עלה ואכל. עכשיו אני יעיר לך: בואת חול כנחש ראשון? זאת טעות.. זה לא נחש כ"כ מתאים למתחילים.. לדעתי היית צריך להתחיל בזעמן כולשהו הוא מקסימום מתכדר אני שאני כבר דיי הרבה זמן עוסק בתחום ומבין בו הרבה לא כ"כ בטוח אם להביא או לא.. גם תנאים וגם מקום אוכל וכו.. לא משנה וחול ים אמרת.. חיטאת? או שהבאת חול ופשוט הנחת אותה עליו? בהצלחה בגידול.. תשאל ואנחנו נענה.. אם אתה צריך נ.ב תוכל להגיד לי כמה עלתה לך הבואה ואיפה קנית?(בית החיות לא? אם לא אז למי שמעוניין לראות יש להם השרצה הם מדהימות אני אומר לכם סוף הדרך.. )

למה לא נחש למתחילים?

זה אחד הנחשים היותר מומלצים למתחילים. עמידים, חיים טוב בשבי, לא זקוקים לטרריום ענק ורגועים מאוד. אני חושב שזה כן נחש מומלץ למתחילים ולא חייבים ללכת על נחש זול בתור נחש ראשון. אם מתחילים בצורה נכונה עם כל הרצון המידע והציוד אין סיבה לא להתחיל מנחש שהוא לא כרכן תירס. כמובן שלא הייתי ממליץ על פיתון עצים ירוק כנחש ראשון אבל באופן כללי רוב הנחשים שנמכרים בארץ אינם מסובכים לגידול. כמובן שעל חלק צריך קצת יותר ידע אבל עדיין מי שמשקיע בקריאה יגלה כמה היא משתלמת.

רן333

New member
הנקבות בד"כ לא עוברות את ה-80 ס"מ,

והזכרים בד"כ קטנים מהן בהרבה. עם זאת, יש פה ושם נקבות ענקיות שאורכן עולה על 90 ס"מ. מצורף קישור לתמונה של נקבה בוגרת גדולה.

כמה דברים

קודם כל תן לנחש להסתגל לביתו החדש ,רק לאחר שהנחש יכיר את ביתו החדש וירגיש בו בטוח רק אז הוא יתחיל לאכול ,עדיף גם לא לגעת בו כמה ימים בכלל . לגבי הטמפרטורה -נראה לי שזה גבוה מדי לא צריך יותר מ-30 מעלות וזה רק באיזור החם כלומר צריך להיות צד אחד מחומם וצד שני קריר יותר (בין 26-28 מעלות בערך) אם החום שתיארת הוא בכל הטרריום זוהי טעות חמורה !!!! בכל אופן יש כמה מאמרים שכדאי שתקרא כמו המאמר הזה למשל . ויש עוד כמה שלי אישית עזרו מאוד בפיתרון אותה בעייה כשאני התחלתי לגדל (לפני כמה חודשים). בכל אופן לא להילחץ הנחש יכול לא לאכול גם חודש ויותר ,רק חשוב לקיים עבורו את התנאים הבסיסיים שקשורים לביטחונו האישי (מקומות מסתור וכולי) ולבריאותו (טמפ' וכדומה) . בהצלחה .

חחח ככה .....

כל נחש צריך מסתור ,בהודעתי כתבתי את המילה מסתור באופן כללי, לא ציינתי עזר מסוים ככלי מסתור ...חחח הבנת ? אני לא מבין גדול בסוג זה של נחשים ואולי החול מספיק לסוג זה כמחבוא ,זה כבר המומחים יוכלו להגיד .

רן333

New member
אני מצטרף להמלצות שכבר קיבלת:

עליך להנמיך מעט את הטמפרטורות, ולעזוב את הנחש ללא כל הפרעה במשך מספר ימים. כמו כן, במקום לנפנף - השאר את הולד בכלוב. אני מצרף קישור לאתר של Chris Harrison. אני חושב שהוא יכול לעניין אותך. האתר מכיל חומר רב אודות מיני ה-Eryx (בואת חול) השונים ואודות הטיפול בהם. הנחש שאתה מגדל הוא Eryx colubrinus, או באנגלית: East African Sand Boa. קריאה נעימה.

igal018

New member
תודה..:)

תודה רבה על כול העזרה שלכם אני מאוד מודה לכם היא מאוד עזרה לי הבנתי איפה היתה הטעות שלי גם בקניה (עצמה לא מתמצה כול כך) ,לא ציפיתי שיענו לי כול כך מהר אחרי הכול אני חדש פה. הא והיא עלתה לי 620 שקל בבית החיות.. אהה ואחי החול ששמתי לה אז לא חיטאתי אותו זה יכול להשפיע עליה? אחרי שתתחיל לאכול אני מקווה שזה יהיה בקרוב באיזה כמויות לאכיל אותה וכול כמה זמן? אני ימשיך לעדכן אותכם בקשר אליה (:)

אני מצטרף לכולם...

הם בהחלט צודקים...באשר לחיטוי חול,יש שתי אפשרויות,האחת שים את החול בדלי ותוסיף מים+5 אחוז כלור ותשאיר את זה יממה לחיטוי ולאחר מכן תישפוך את המים ותייבש את החול היטב...אפשרות שניה לשים את החול בסיר ולחמם בתנור על 150 מעלות שעתיים,חוץ מזה אנחנו כאן בישבילך,אני מזמין אותך בשם כולם להיות פעיל בפורום הזה,גם אם אתה לא יודע דבר,כאן אתה תדע הרבה...ואל תיתבייש לישאול,אם לא תישאל לא תדע...בהצלחה וברוך הבא.

רן333

New member
אותי - השימוש בכלור קצת מפחיד,

במיוחד כאשר לא מדובר בחיטוי חפץ מפלסטיק או זכוכית, שממנו קל לשטוף את כל שרידי הכלור. לכן, אם כבר לחטא - הייתי הולך על השיטה השנייה. דרך אגב, בארה"ב יש לא מעט מגדלים שמשתמשים במצע שאינו חול. נושא המצע נדון באתר של Harrison שאליו הפניתי.

רן,עצתך מקובלת ...

חימום תמיד עדיף על פני כלור כמובן לאמא או בת זוג שמוכנה לזה.

t a m i r 3

New member
יגאל שאלה?

איזה סוגי בואה יש בבית החיות? והאם נשארו להם בואות חול?

igal018

New member
כמה שאלות

מצטער שלו הגבתי מספ ימים.. TAMIR3 אחי אני לא כול כך זוכר לי איזה בואות יש להם אבל בקשר לבואת החול יש להם כמה נקבות אני לקחתי את הזכר האחרון.. קניתי אותו לפני שובע נתתי לו קצת זמן להתעקלם לטרריום הטמפרטורה בטרריום היא קבוע 28מעלות והוא עדיין מסרב לאכול מה לעשות? בחנות הוא לא הסכימה לאכול אבל המוחר אמר לי שהוא אוכל כמו גדול אני שוקל להחליף אותו בנקבה מה דעתכם?

יתכן והנחש בנשל או פשוט זקוק

לעוד קצת זמן להתרגל לטרריום החדש. אני מציע לך להתעזר בסבלנות ולנסות עוד כמה ימים להשאיר לו ולדה חיה למשך הלילה.

למעלה