צריך עזרה

צריך עזרה

שלום לכולם,מהעיון שלי בפורום אני מבין שיש פה אנשים שבאמת מבינים בטיולים ויכולים לספק עצות מעולות ולכן החלטתי להעלות לפורום את השאלות שיש לי.אני מקווה שתוכלו לעזור לי..אז אני בן 18 ומתכנן לעשות עם חברים טיול בחו"ל במשך כ12 יום.אני מתלבט בין כמה מדינות כאשר התוכנית הכללית היא לעשות טיול "תיירות" בעיר מעניינת, עם מצלמות, כובע, לצלם במוזאונים וכאלה ובחצי השני של הטיול לעשות טרק באיזה מקום מדהים.אני חושב ממש על טורקיה גם בגלל שהיא זולה,ומתאימה לצעירים,אבל הבעיה שהיא מפוצצת בישראלים,ואין אווירה של חו"ל,של אירופה.ברור שאי אפשר להשוות,אבל היא כמו סיני קצת...אח"כ חשבתי על רומא,גם בגלל שמצאתי טיסות בזול..(360 דולר זה נקרא זול לרומא?)וגם בגלל שהבנתי שאפשרי לעשות טרק באיטליה,אבל אז בישרו לי שאיטליה יקרה בטירוף!יורו,מוניות לוקחות הרבה כסף כניסה לאתרים גם היא עולה הרבה..האם נכונה הטענה?אני יתרושש באיטליה?חשבתי גם על אירלנד,אבל הבנתי שגם זה עולה הרבה מאוד כסף.(הטענה הזאת נכונה?והאם המטבע הוא יורו?)שאלה נוספת:גם ספרד יקרה מאוד?(גם יורו?).אז זהו אני מתלבט,אם הבנתם את הראש שלי,מה אני מחפש,וקראתם את הכול ויש לכם כוח לענות עכשיו ולהמליץ לי על מדינות ,אני מאוד מאוד יודה לכם! נ.ב-מצטער על האורך של ההודעה...ושוב תודה!

עוזיג

New member
טורקיה

אם תלך לאיזור שאליו נוהרים הישראלים אז באמת תראה הרבה אבל אם תלך לאיזורים אחרים תוכל להנות ולא להתקל בהרבה.חבר טוב שלי עשה טיול של כחודש ביחד עם 2 חברים אחרים במזרח ומרכז טורקיה ולא באיזורים הכי מתויירים והם נהנו מאוד

sela v

New member
טורקיה בכלל

לא הזכירה לי את סיני או ישראל. עכשיו לשאלות שלך, דבר ראשון טוב שאתה רושם את כל ההתלבטויות ככה יהיה לנו יותר קל לעזור. כמה כסף אתם רוצים להוציא על מין טיול שכזה? בכל המדינות שהזכרת חוץ מטורקיה היורו שולט. אופציה יותר זולה ממערב אירופה, הן מדינות כמו הונגריה, סלובקיה שם תוכל לטרק אפילו בולגריה שהוזכרה פה לפני כמה ימים.

sela v

New member
בטח יש מה לראות

אחרת הייתי מציע? בסלובקיה בגבול עם פולין יש את הרי הטטרה, ולגבי בולגריה תקרא בשרשור על בולגריה, בדף הזה או הקודם.

רציני?

אלו מדינות תיירות כמו איטליה וצרפת?יש בהם אתרי תיירות מושכים תיירים?אני לא מדבר על מה לראות מבחינת טרקים,אלא על טירות, מוזיאונים וכדומה...

sela v

New member
מוזיאונים

לא כמו אלה של איטליה, אבל טירות אני זוכר בסלובקיה. בבולגריה לא הייתי. יש למשל את לבוצ'ה עיירה שמוקפת חומה, ואפשר לבקר בצ'כיה השכנה.

תודה רבה על העזרה.איפה אני יכול

למצוא חומר כתוב (בעברית) על סלובקיה? והאם סלובקיה זולה כמו טורקיה או יקרה יותר?

sela v

New member
אני לא מכיר

ספר או חומר כתוב בעברית על סלובקיה, אבל באנגלית בטוח שתוכל למצא.

סלע,שאלה אחרונה!

בדקתי את ההמלצות שלך על סלובקיה וקרואטיה ובאמת הבנתי שהם מקומות מדהימים,אבל ראיתי שכרטיס טיסה עולה מעל 500 דולר!האם באמת הכרטיס אמור לעלות ככה,והמחירים במדינה הזאת לא באמת כל כך זולים כמו בטורקיה?

sela v

New member
מה אובססית המחירים

לגבי טורקיה. לא עשיתי השוואות ככה שאני לא יכול להגיד לך כמה עולה איפה. בזמנו (שנת 2000) סלובקיה הייתה מאד זולה. אני זוכר שארוחת ערב טובה עלתה 3 דולר, אבל היום סלובקיה באיחוד האירופאי, אז בטוח שהמחירים עלו, בכמה אין לי את התשובה לכך.

פשוט אני רוצה לצאת לשבועיים ואם

אני יהיה שבועיים במדינה יקרה אני יכנס לחובות עצומים... אני רוצה להוציא מקסימום 3000 ש"ח,ומקסימום הנאה...

sela v

New member
תחפש לאיפה

אתה מוצא טיסה זולה לשבועיים ואז תחליט. 3000 שקל זה כ-700 דולר.

מקסימום 350 דולר טיסה הלוך ושוב

והשאר מחיה בטיול עצמו. אז זהו שטורקיה כמובן עונה לדרישות,אבל חיפשתי משהו אירופאי יותר,והבנתי שסלובקיה זולה,אבל הטיסה מעל 500 דולר...

sela v

New member
אז טוס למדינות שכנות

שלשם יש טיסות יותר זולות, אולי פראג אולי בודפשט. הבעיה שהטיסות הזולות לא לשבועיים. מה לעשות החיים קשים. מה רע בטורקיה?

פראג זולה? שום דבר לא רע בטורקיה

אני פשוט מתעניין.זה הכול. אני מאוד מעריך אותך על העזרה.תודה!

sela v

New member
זול זה יחסי

שן באכסניה, אל תאכל במסעדות אלא תקנה בסופר ותסע באוטובוסים ולא ברכבות אז הטיול יהיה זול. אני לא יודע לתת לך מחירים מדוייקים, אבל אם תקנה ספר למשל על מזרח אירופה תוכל לקבל קצת קנה מידה לדבי מחירים, למרות שספרים הם בד"כ מידע של לפני שנתיים-שלוש, והמחירים עולים בד"כ.

אין לי כל כך זמן לקנות ספר כי אני

טס עוד איזה שבועיים,בעצם יש לי זמן אבל עדיין,האינטרנט הוא הדבר היחיד שיכול להציל אותי...

תורכיה מדהימה

וברגע שתעזוב את אזור אינסנבול-והחוף המערבי כבר לא יהיו הרבה ישראלים טיילתי במזרח צורכיה, כולל טרק והיו שם תירים מכל העולם הנופים מדהימים, האנשים נחמדים, לא יקר.. מה צריך יותר? תות

למעלה