צריך עזרה...

d 1 9 5

New member
צריך עזרה...

אני רוצה ללמוד תכנות ב- C++, ורציתי לדעת האם אפשר למוד מבלי לדעת C?, כמו כן אם יש לכם הצעות לאתרים טובים בעברית ללימוד עצמי לחסרי ידע קודם בתכנות.

MotiAd

New member
אפשרי בהחלט...

מומלץ בחום (לא שלא ללמוד C אלא ללמוד ++C). בחירה טובה של שפה אם כי יכול להיות שאני ואף חברי לפורום היו ממליצים לך על שפה אחרת בתור התחלה אבל לא בזה עסקינן. בעברית אתר אני לא כ"כ מכיר, באנגלית קיים חומר בשפע. ואפילו בלינוקס יש מדריכים מובנים כחלק מהמערכת שמלמדים את הנושאים של ++C. תוכל להשתמש בספרים שנמכרים בחנויות בתור התחלה טובה.

MotiAd

New member
תלוי באיזו סביבה אתה עובד...

האמת היא שלפי דעתי הרוב יסמכו על gcc שנמצא בחבילת DJGPP או CYGWIN לוינדוס ובלינוקס הוא כבר מובנה. לגבי וינדוס קיימות המון סביבות פיתוח וחלקן מספקות את המהדרים משלהם, לדוגמא בורלנד או ויזואל סטודיו של מייקרוסופט. לא יודע עד כמה זה נכון, אבל לפי הידוע לי gcc הוא הכי צמוד לסטנדרט.

tenen

New member
עובד כרגע בחלונות

אבל אם אני כבר לומד שפה אז עדיף בצורה שתעבוד על כל דבר כי סך הכל היום לינוקס תופסת חזק על שרתים... עוד טיפ למתחילים?

MotiAd

New member
לא ממש למען האמת...

הכי כדאי לך בקוד פורטבילי שעובד יפה להשתמש ב-STL. מאוד נוח בלי צורך לגשת ל-API או לשירותים של המערכת במילים אחרות.

tenen

New member
דווקא הבנתי שב

api יש יתרון גדול שהמון דברים כבר מובנים ולא צריך לכתוב מחדש אלא רק להכריז על פונקציה מה זה STL ומה הכוונה אין צורך לגשת לשירותים של המערכת איתו? איך אני אשתמש בהם אם לא אוכל לגשת אליהם? זה מציע תחליף?

ברנדל

New member
הוא התכוון..

אפליקציה פורטבלית לא משתמשת ב api שזהו ממשק תכנות פנימי יעודי למע' הפעלה ספציפית ב. stl : ספריות שכבר נכתבו עבורך ומקלות עליך את עבודת התכנות

MotiAd

New member
יש לך הרי כמה וכמה דברים...

ודרכים לעשות דברים. בעצם מה STL מנסה לתת לך? גישה לקבצים דרך פונקציות שהתחביר שלהן מובן מראש ועוד המון המון דברים אחרים, אבל העבודה עם קבצים היא הדוגמה הטובה ביותר. לדוגמא: בוינדוס בעבודה עם API כדי לפתוח קובץ אתה עושה CreateFile וביוניקס/לינוקס אתה כותב open וכמובן שמעביר לפונקציות הללו את הפרמטרים שהן דורשות. STL מספק לך את כל זה בלי לדעת על איזו מערכת אתה עובד. וככה אתה יכול לכתוב קוד שיכול לעבוד על שתי המערכות בלי להיות כ"כ מודאג.

tenen

New member
אוקי אז השאלות הבאות הן

מה השם של הדבר הזה? כלומר שם של קומפיילר מסויים? ואיך בדיוק לומדים את זה? למישהו יש איזה ספר ebook שמסביר טוב את השפה? פשוט גיליתי שספר טוב יכול להיות מאוד שימושי, לדוגמא art of assembly

ברנדל

New member
ספר מספר אחד

Thinking in C++, Volume 1, 2nd Edition Completed January 13, 2000 Bruce Eckel, President,​
אחרי שאתה מסיים אותו תעבור למס' 2 אגב תכין לעצמך איזה שנה פנויה, (סתם, הגזמתי.. כמה שנים פנויות)

tenen

New member
יש שנה,

מתחיל ללמוד מחשבים בפתוחה באוקטובר של שנה הבאה...

tenen

New member
ומה שם המהדר?

שעלי להוריד? אני עובד בשיטה נסה לפני שתקנה :) רק מה שנראה לי שלצערי אני מהבודדים שאכן קונים :)

zagzagzag

New member
אין צורך לקנות

אתה יכול להשתמש ב-Dev-CPP. לצרכי לימוד זה מספיק לדעתי

tenen

New member
יותר טוב

בימים אלה של משכורות כל כך גבוהות לחיילי הסדיר :)

MotiAd

New member
הדבר שהכי הייתי ממליץ לך לעשות...

הוא לקנות 3 דיסקים ריקים שמחירם הכולל נכון להיום לא צריך לעלות על 4.5 ש"ח להוריד את אחת ההפצות הנפוצות של לינוקס ולהתקין. נסה את פדורה של רד הט או סלאקוור. פשוט מהרבה סיבות שחלקן נוגעות לגבי העתיד שלך. אתה הולך גם ללמוד וגם לפתח על המערכת הזאת וכל כלי שמגיע איתה הוא חינמי והיא גן עדן למפתחים. יש שם כלים שיש להם סטנדרט עולמי וכו'. אם תרצה לשאול יותר שאלות תוכל לפנות במסרים או הכי טוב בפורום לינוקס יוכלו לענות לך על השאלות.

scalla

New member
אם כבר אז MinGW

כי בניגוד ל cgywin הוא לא מבצע אימולציה של סביבת לינוקס.

scalla

New member
אני לא מדבר על מערכת הפעלה

אבל כן לרוב עדיף לינוקס.

למעלה