צריך עזרה...

HaCHu

New member
צריך עזרה...

שמעו כל פעם אחרי שאני חוזר מגלישה אני סובל מכאבים בגב משהו חזק .. בעיקר בשרירי בגב התחתון. אני מרגיש מאוד תפוס באזור וכואב לי מאוד. מישהו יודע ממה הכאב נובע? האם זה קשור במתיחות וחימום לפני הכניסה למים? תודה לכל חוות דעת! e.s

resh0

New member
הידיים שלך כנראה חלשות, גם הכתפיים.

בכל מהלך חייך, לא רק בגלישה, מוטב שתכריח את עצמך להשתמש יותר בידיים וברגליים ולא בגב. בהתחלה זה יהיה קשה, אך עם הזמן יתחזקו הידיים והרגליים ופחות תעמיס על הגב. אל תבצע שום פעולה בעת שאתה מרגיש עומס בגב התחתון! עצור ושנה תנוחה, עדיף שלא לעשות... לגב אין חלקי חילוף ואם חלילה יתפס לך הגב בים גבוה, זאת ממש סכנת חיים. לי היום נתפס שריר ברגל בים נמוך והיה לי קשה לצאת... בקשר לחימום: הדעות חלוקות לגבי האפקטיביות בביצוע בחימום לפני הכניסה למים. אבל בגלל שזה לבטח לא מזיק, עדיף לעשות! לא כמוני...

DaRזה אני

New member
לא לא נכון!

אני משתמש בידיים ואף פעם עדיין לא כאב לי הגב! ביום שישי הייתה הפעם הראשונה וזה בגלל שניכנסו לי מים לחליפה וכאב לי רק הגב התחתון כי בול שמה חרו מים ובגלל שישובים אז הגב התחתון בפנים והשאר בחוץ. ואם ניתפס הרגל אז מה הבעיה פשוט חותרים תופסים גל בשכיבה לא?

resh0

New member
זה לא שלא משתמשים בגב.

אלא אפשר להשתמש בו בחכמה ובשיקול דעת. שימוש בשרירי הידיים והכתפיים יקל במידה ניכרת על העומס בגב ויאריך את "תוחלת החיים" של הגב, מדובר בשחיקה מצטברת. בקשר ללתפוס גל בשכיבה: תבוא פעם לגלוש בשובר ותנסה לצאת בשכיבה...

DaRזה אני

New member
מה זאת אומרת הגל גבוה מדיי?

אם הוא גבוה מדיי אז תעמוד על הברכיים ותפילו על הגל פשוט תחכה ותיתפוס קצף

Adict

New member
יכול להיות שהחליפה קטנה ולוחצת

על הגב והכתפיים.

HaCHu

New member
אבל ר'ש מה אפשר לעשות יענו..

כשגולשים גם לגב יש חלק במאמץ אין מה לעשות.. וכנראה שאצלי שהמאמץ הזה מתגלגל גם לכאב באזור.. מבין..?

resh0

New member
יתכן והכאב שם נובע ממשהו אחר...

אולי חברה שלך שמרנית או שאין לך חברה... סתם בדיחה, לא כדי להעליב. אם כואב לך בגב התחתון, משמע ששרירי הגוף שלך חלשים, משמע כי עליך "להוריד הילוך", לגלוש עד לשלב הכאב וכך להמשיך עד שתתחזק.

noah501

New member
גם לי היו כאבים בגב התחתון,

הלכתי לרופא, אחרי בדיקה הוא טען שיש אצלי הבדל ניכר בין השרירים בגב העליון והכתפיים לבין השרירים בגב התחתון, השרירים בכתפיים נבנו בגלל תנועות החתירה, ההבדל גורם לכאבים. הוא המליץ לפתח את שרירי הגב התחתון, כפיפות בטן למשל. אחרי כמה חודשים של אימון, הכאבים כמעט חלפו להם

W u t a n g

New member
כאבים בגב התחתון

באמת יכולים להיות בגלל מבנה גוף, וגם הבדלים בשרירים.. לא רק בגלל חוסר אימון לשרירים.

alexkagn

New member
LOL חחחחח עבדו עליך

פרט קטן שהרופא שכח לציין הוא שכפיפות בטן עושות את הפעולה ההפוכה מכיווץ שרירי הגב התחתון. שרירי הגב התחתון הם זוקפי הגו ומייצבי הגב. כפיפות בטן לא נותנות כלום.

HaCHu

New member
ר'ש אתה אומר כמה שאני..........

יגלוש יותר כך השרירים שלי בגב יתחזקו ופחות יכאבו???? או שלא הבנתי נכון??

למעלה