צריך עזרה...

metal head

New member
צריך עזרה...

שמישהו בבקשה יסביר לי מה זה מגבר נורות... ולמה שהוא כשהייתי באולם חזרות אז אמרו לי לא לכבות אותו אלא לשים בסטנד-ביי, למה? והאים כדאי לי לקנות מגבר נורות וכמה הוא עולה?

metal head

New member
ועוד משהו שלא קשור לנושא הקודם...

מישהו יכול להמליץ לי על אולפני חזרות טובים בתל-אביב שיש שם גם כלי נגינה ופדלים להשכרה, וכל שאר הדברים...

wiz

New member
אז ככה...

מגברים "רגילים" עובדים עם טרנזיסטורים... זה נורא קומפקטי ונוח (במקום של מנורה אחת אפשר להכניס אלפי טרנזיסטורים...), אבל הם מכניסים רעש עצמי גבוה יחסית ל"מנורות" (אמורים להגיד שפורפרות... Tube)... התפקיד של המנורות זה לחמם את הרכיבים האלקטרוניים שבתוך המגבר, וככה להפעיל אותו בעצם... זה לא מכניס כמעט רעש, והמגברים הרבה יותר איכותיים ושקטים. אבל... זאת שיטה ישנה, שדי נעלמה. היום עושים הכל עם טרנזיסטורים מטעמי חיסכון ונוחות. מגברי מנורות הם יקרים מאוד (גם בגלל שצריך לייצר שפורפרות במיוחד בשבילם), אבל הם נותנים את הסאונד הכי טוב. בגלל זה אפקטים עם שפורפרת נחשבים להכי איכותיים... אבל אם יש נויז-גייט טוב זה לא משמעותי כל כך... בקשר לסטנד-ביי... יכול להיות שבגלל שצריך לתת למגברים להתחמם קצת אז עדיף להשאיר אותם עובדים או משהו, או שזה פשוט הורס את המגבר כשכל הזמן מדליקים/מכבים אותו...

Distorted...

New member
כמה תיקונים:

א- המנורות לא "מחממות" את הרכיבים. מונורה זה בסהכ" פיוז שמורכב מחוט להט בתוך ואקום סגור בזכוכית - בגלל זה זה נקרא מנורה או TUBE. וזה מה שיוצר העברת זרם חשמלי למגבר, והעברת סאונד. אין ספק שזה הרבה יותר טוב מטרנזיסטורים, כי הסאונד הוא אנלוגי ולא דיגיטלי. בקשר לכיבוי והדלקה - בגל פעם שאתה מדליק את המגבר אתה בעצם מקצר את החיים של המנורה. אם תדליק ותכבה כל הזמן, חוט הלהט בתוך המנורה לא יצליח להגיע לטמפרטורה שלו, והוא יקרוס תחת העומס. פועל פה אותו עיקרון כמו בטלויזיה, לרכיבים כאלה צריך להתייחס בכסוד. בקשר לחדרי חזרות - יש המון בת"א. 1 - boom studios -מומלץ, אמנם יקר אבל מקצועי עם אחלה ציוד. 2 - Top Gain חדר לא רע בכלל, למרות שהמון זמן לא התאמנתי שם. 3 - mantra - חדר קטן יחסית, מתפקד יותר בתור אולפן הקלטות.

wiz

New member
שנינו טועים....

השפורפרת היא בעצם יחידת ההגברה של המגבר... יש לה חלק שמתחמם ופולט אלקטרונים, ואז היא איכשהו מגבירה את המתח שהיא מקבלת... וזה מסובך להסביר... בכל אופן, אין ספק שמגבר כזה הוא הרבה יותר איכותי ממגבר טרנזיסטורים, וגם יותר יקר...

Distorted...

New member
בעיה....

של בום זה ברח´ י.ל.פרץ 3 בת"א - ואני לא זוכר את מספר.(מייק). טופ גיין זה ברח´ לוינסקי 66, וגם לא זוכר מה המס´. מנטרה זה בהר ציון 110 והמספר הוא 03-6831073 לבחור קוראים אביב.

mr. man

New member
מה יש?

למה כולם כל כך שונאים דיגיטלי? לפי דעתי זה הרבה יותר טוב מאנלוגי!

mr. man

New member
דווקא לא

דיגיטלי טוב (לדוגמא 24/96) לפעמים איכותי אפילו יותר מאנלוגי. גם אתה יכול לעשות לדיגיטלי מה שתרצה והאיכות נשארת אותו דבר. עכשיו נראה אותך מעביר סיגנל אנלוגי דרך עשרות כבלים ומכשירי אפקטים ולא מקבל רעשים ברקע.

ilan d

New member
מגבר נורות.

ובכן מגבר נורות הוא מגבר הפועל על נורות סופיות בחלק מהמקרים וזה נותן למגבר סאונד חם ועמוק כמו המגברים שהיו מייצרים לפני כ 30 שנה ויותר. באמת רצוי לא לכבות אותם בזמן חזרות וכאלה, אלא להעמיד אותם על סטנד ביי (חצי פעולה) לכן מי שאמר לך לא לכבות את המגבר כנראה רוצה לשמור אותו תקין. מגברים אלה יקרים יותר ממגברים רגילים בגלל היצור המיוחד שהוא לא סטנדרטי להיום. בהצלחה

למעלה