צריך עזרה

yuliolga

New member
צריך עזרה

שלום אני חדש כאן אבל אישתי כתבה פה כמה פעמים בעבר אני נשוי פלוס ילדה מדהימה בת שנה וחצי אישתי בהריון בחודש השלישי והמצב שלנו מתדרדר מאוד בזמן האחרון אני מאוד רוצה להציל את הנישואין שלנו לא רק בשבילנו אלא גם ובעיקר כדי לא לפגוע בילדה אני אוהב את אישתי מאוד אבל כנראה שאהבה לא פותרת בעיות אני לא מוכן ללכת לייעוץ בתשלום פשוט כי אין לי כסף להוצאה כזו כרגע אם יש מישהו שיכול לתת כמה עצות שיכולות להציל יחסים אני אשמח לשמוע אם צריך שאני אפרט על הבעיות שלנו אז בבקשה תכתבו לי ואני אפרט הכל בינתיים אני ואישתי לא מדברים כבר כמה ימים וזו לא הפעם הראשונה שיש לנו בעיות אני מגיע למצבים של צעקות ועצבים יותר מידי בזמן האחרון וזה מאוד פוגע בה אבל אם הייתי יכול להשתלט על עצמי כל זה לא היה קורה ולא הייתי כותב כאן ודבר אחרון למה בפורום הזה רוב הכותבים הם נשים? האם רק לכן אכפת ממצב המשפחה? למה גברים חוששים לכתוב כאן? אני יודע שכואב להם לא פחות תודה על העצות שיבואו ליאור

אין צורך לפרט...

סתאאאם, ברור שבשביל לעזור צריך לדעת על מה רבים, כל כמה זמן, איך היחסים כשלא רבים וכולי וכולי. באופן כללי, אני יכול להגיד שבדרך כלל העצבים לא יוצאים איפה שבאמת כואב. אם נניח אשתך לא מתלהבת לשכב איתך וזה מעליב אותך, אז בדרך כלל אתה תתפרץ עליה בגלל דבר אחר לגמרי... אנחנו ננסה (אני בכל אופן) אם אדע יותר, אבל אחרי שתקבל עצות כדאי בכל זאת שתלך לייעוץ. קודם כל, ישנם כל מיני ארגונים שנותנים ייעוץ די בזול וחוץ מזה, לפי כל קריטריון יבש ייעוץ יותר זול מגירושין...

iritika

New member
אני אשמח להביע את דעתי...

מהמעט שרשמת תרשה לי לסכם- נשוי + במשבר. אני מבינה שיש לך רצון- חסרים לך כלים להתמודד עם הבעייה. אינני יודעת מה גודל הפער בינכם שגורם לכם לא לדבר. אתם ילדים גדולים- עם אחריות- חייבת להיות דרך לגשר. ללא גישור ראשוני לא יהיה פיתרון אמיתי לבעייה- מכאן שעליכם- בראש ובראשונה לוותר על האגו ולחשוב בהיגיון. אם תפנים את העובדה- שטיפול זוגי איננו נבדל מטיפול רפואי- אולי תלמד לחשב אחרת את האמצעים שלך- לא משנה עד כמה הם דלים. כמו שכואב לנו הראש- איננו יודעים למה הוא כואב-כל מה שידוע לנו - שהוא כ ו א ב... הולכים לרופא- הוא נותן לנו תרופה ומשתף אותנו בגורם לבעייה. כך גם בחיים- אתה מאוד אוהב את אשתך- לא להכל יש לכם תשובה- השורה התחתונה היא שאתם במשבר- ומטפל יכול להועיל במקרה ממש כמו רופא משפחה. ובאם המשבר הוא סתמי- עניין מהול בהמון אגו ומה שפחות היגיון- ניתן לגשר- השאלה הנשאלת היא מה טיב התקשורת בינכם ועד כמה רחוק אתם יכולים להגיע עם הרצון והיכולת לדבר על הדברים באמת המתבקשת. אני מאחלת לך שתחכים לנסות ולתקן את מה שרצית ולא העזת. שתבסס את התקשורת שלכם כי רק משם צומחת אהבה... לא פירטת את המהות- רק אמרת שקיימת בעייה- על כן אינני יכולה להיות ספציפית- רק תאורתית בשלב זה- מה גם עודני צעירה ואולי הדברים הם בכלל אחרת ממה שאני מאמינה... מה שלא יהיה ומה שלא תבחר- שתזכה להצליח ולחיות בשקט נפשי אמיתי... ולא בשקט הזה בינכם... יום נעים...

שלום לך...../images/Emo140.gif

אפשר לגשת לייעוץ דרך קופת חולים, אתם יכולים לגשת לעובד סוציאלי של הקופה ולבקש לקבל ייעוץ זוגי או פסיכולג גם דרך המועצה או העיריה של העיר בה אתם גרים, היום יש אגודת של"י שהם מגישים עזרה בכל מיני תחומים וגם לייועצי נשואין ויש נעמ"ת וויצ"ו וכולם עבור תשלום נמוך. אני מבינה שיש לכם קשיים כלכליים אבל עבור 100 ש"ח, לא כדאי לך לפחות להתחיל בשיחות ולבדוק מה קורה ביניכם? האם לא כדאי להשקיע קצת כדי לפתור את בעיות העצבים שיש לך, ייתכן שיש סיבות אחרות לכך ומותר לך, בשביל עצמך כן להשקיע סכום פעוט. אישתך כתבה פה, אתה כותב פה, אתם מודעים לבעיות בזוגיות שלכם וייתכן שיש בעיות מעבר לכך, למען למענכם גשו לייעוץ ותפתרו את הבעייה. כתבת שאין מספיק גברים בפורום, מנהל הפורום הינו גבר כמו כן ישנו אדם33, המתבונן, seeyou, קרן אייל, אלי מ. ועוד כאלה שבאים ונעלמים וחוזרים כזה מידי פעם, בהחלט יש גברים שגם כואבים וגם מנסיונם תומכים באחרים. בהצלחה

seeyou

New member
לא מוכן ללכת לייעוץ בתשלום ?../images/Emo150.gif

מה שלא עולה כסף-לפעמים לא שווה אגורה תחשוב שהכסף מיועד ל"רופא".... גברים לא חוששים לכתוב כאן- אנו רואים את העולם בצורה שונה מהנשים תחשוב שהאישה בהריון-לכן כאשר אתה מבין ש"אני מגיע למצבים של צעקות ועצבים יותר מידי בזמן האחרון וזה מאוד פוגע בה " אתה פוגעה גם בייצור שעוד לא נולד! איזה עולם אתה בונה לילדים שאתה אוהב כול כך? ילדים קטנים מאוד רגישים ליחסים בין ההוריים מתח-צעקות-ריב...גורמים לטראומות בגיל מאוחר יותר( לפעמים) ואז שום הון לא ירפא את הנזק אם באמת אתה מעוניין בתא המשפחתי שלך-תלך ותעשה מה שנחוץ ברור שגם האישה חייבת להיות צד בטיפול הזוגי בהצלחה יוסי

עזרה

אני חושבת כי מאד נכון כי תגשו שניכם לעזרה מקצועית. הדבר אינו מחוייב תמיד להיות בתשלום. יש שרותי טיפול זוגי ומשפחתי במחלקות רווחה - ללא תשלום וכן לעתים גם בבתי חולים בשרותים הנפשיים. אני חושבת שזה עיתוי קריטי לבקש טיפול ובודאי עובד סוציאלי השייך למקום מגורך יכול לכוון אותך לשרות כזה ללא תשלום

adam33

New member
ליאור

בעצם איני מוצא כאן בעיה גדולה והמצה שלכם כבר במגמת עלייה אתה מכיר בבעיה היא מכירה שיש בעיה ולכן עצתי הראשונה לדבר עצתי השניה לא להחמיר את המצב דהיינו מתוך עשר דברים או ביקורות שהית רוצה להעיר לה תשמור תשע בבטן תוציא אותן אחר כך ובעדינות ולגבי ייעוץ לך בבקשה ללשכה לייעוץ נישואין במקום מגוריך וזה יעלה לך מסובסד לפי דעתי אתה צריך רק את הדחיפה ללמוד את הכלים הראשוניים להמשיך בעלייה כי לפי דעתי מכאן יש רק עלייה וכאשר אתה רוצה והיא רוצה אז גם אם יש לה טינה כלפך זה יתרכך כאשר היא תראה שאתה עושה מאמצים אני מאמין שגם אצלך כאשר אתה תראה שבעצם כל מה שיש לך בבטן נגדה מועלה בייעוץ אתה תרגיש נוח יותר להמשיך אני מאמין שגם היא וגם אתה עם המון משקעים אחד כלפי השני אבל בפועל אתם עדיין רוצים לשמור על המסגרת ובאהבה ולכן תהיה ברכה בדרככם.. בהצלחה ולך מהר לדבר איתה..

אין קיצורי דרך

ליאור! אתה מתאר מצב בו יש בזוגיות שלכם בעיה כלשהי. הבעיה צצה בזמן האחרון אולם גורמיה הם משקעים שהצטברו במרוצת הזמן שקדם לכך, בעיקר משוני ברצונות ובציפיות ההדדיות מהזוגיות. כיוון ששניכם הגורמים לבעיה ושניכם הסובלים ממנה, אין סיכוי (וזה יגרור תגובות...) שהבעיה "תיפתר מעצמה" או ששניכם בלבד תצליחו להעלים אותה - מקסימום תצליחו לדכא אותה עד ההתפרצות הבאה (דרך אגב, תדירות ההתפרצויות גדלה עם הזמן). יועץ מקצועי, שיהווה גורם אובייקטיבי משקיף נייטרלי יוכל לעזור לכם לבודד את הגורמים האמיתיים לבעיות ולגרום לכם להיות כנים זה עם זו (ולהיפך) לגבי גורמי המשבר האמיתיים. כשהגורמים יונחו לפניכם לאחר ה- "ניתוח" תוכלו לגבש יחד כלים להתמודד איתם. בנושא העלויות, ראיתי שהאנשים הטובים מהפורום כבר כתבו לך. אין קיצורי דרך. בהצלחה!

למעלה