צריך עזרה...

MetalRulez15

New member
צריך עזרה...

שני יוני, בן 15 מהצפון(לא משנה איפה...) ואני באמת צריך עצה טובה... ובבקשה תנסו להיות אובייקטיביים ולעזור לא משנה מה הדעות שלכם(אני הולך לפרסם את ההודעה הזאת בפורום חוזרים בתשובה וחוזרים בשאלה...). לפני כחצי שנה סבתא שלי ז"ל נפטרה ואבא שלי החליט פתאום, בגלל שהיא נפטרה(כאילו מה הקשר בכלל בין הדברים???) ל"התחזק"(ככה הוא קורא לזה..), הוא הלך ודיבר עם כלמיני רבנים, התחיל ללכת לבית כנסת בהתחלה, אח"כ גידל זקן והתחיל ללכת עם כיפה, ולהניח תפילין וכל הדברים האלה... הוא אשכרה נהפך לדוס!... אנחנו תמיד היינו משפחה של חילונים מסורתיים(כאילו זה כזה מטומטם.. או שאתה מאמין ודתי או שאתה לא מאמין וחילוני לגמרי..), היינו שומרים כיפור וכל זה(למרות שלי ממש לא אכפת.. אני אף פעם לא האמנתי באלוהים וכל זה.. בלי להעליב בעיני זה ממש שטויות..), ועכשיו אבא שלי שומר שבת וכשרות והפרדה בין חלב ובשר וכל זה.. וכאילו הכל היה עוד נסבל עד לפני חודשיים שגם אמא שלי התחילה עם זה!.. אז עכשיו כל הבית צריך לשמור שבת.. ואני תמיד הייתי הולך לחברים או לחברה בשבת, מאז שאמא שלי גם התחילה לשמור שבת(לפני חודש וחצי קצת אחרי שגם היא התחילה עם זה..) אבל עכשיו הם רוצים שאנחנו גם נשמור שבת, כבר 2 שבתות יש ריבים בבית, אני האח הבכור ויש לי 2 אחיות קטנות, שהן קונות את כל השטויות שמוכרים להם והן גם התחילו לשמור שבת וכל זה.. ואני לא קונה את כל זה(למרות שאבא שלי מדבר איתי ומביא לי כלמיני חוברות וקלטות לשכנע אותי..) ולא רוצה לשמור שבת, עכשיו רוצים להכריח אותי ובגלל זה יש ריבים... אני בפרוייקט של מחוננים, ובהתחלה שאבא שלי ניסה לשכנע אותי היו לי הרבה דברים בלי תשובה לענות לו והוא כמעט הצליח לשכנע אותי אבא דיברתי עם אחד המרצים שלי בפרוייקט המון וקיבלתי המון תשובות(מה גם שתמיד התעניינתי במדע וכל זה..), גם לאיך נוצרנו, וגם לכלמיני דברים אחרים, ועכשיו אני מגדיר את עצמי כאתאיסט, אבל אני לא אומר את זה לאבא שלי(אם הוא ישמע.. הוא יזרוק אותי מהבית.. הוא נהייה כ"כ קיצוני!!!!), נמאס לי מכל מצווה שהם רוצים שאני יעשה, אין לזה שום טעם בעיני וכולם מסביב לוחצים(גם יש עוד דודים דתיים במשפחה שלי והם גרים קרוב אלינו, ואלה שלא דתיים לא יכולים לעזור אפילו שדיברתי עם חלק מהם...), אבל אני קורא דברים באינטרנט ומבסס את האמונה שלי(או את האי אמונה שלי תלוי אם אי אמונה מוגדרת כאמונה..) ואף אחד לא מצליח לשכנע אותי, אבל אני לא יכול להתווכח איתם כאילו "עד הסוף" כי אז אבא שלי ידע מה אני חושב, והשבת אפילו אמרתי לו שלעשות משהו מסויים זה שטויות, והוא נורא התעצבן(אבל לא השתמש באלימות פיזית.. אבל אני מרגיש שהוא מסוגל, אבל אני יודע להגן על עצמי..). עכשיו הבעיות הרציניות... אז קודם כל, כל החברים שלי הם חילונים -לגמרי-, ואני גם מדבר עם אבא של חברה שלי(וזה העניין הבא) על כל הנושאים האלה, אבל גם לו אין מה לעשות... יש לי חברה, שבלי להשוויץ היא הבחורה הכי שווה(מכל הבחינות ולא רק חיצונית) בבית ספר, ועכשיו רוצים להעביר אותי בית ספר ואולי גם להוציא אותי מהפרוייקט של המחוננים, ובקשר לחברה, הם עוד רוצים לחשוב על זה, אבל לא אכפת לי מה הם יגידו.. אני לא עוזב אותה.. בחיים!!! ולא את כל החברים שלי.. ולא את כל הדברים שאני אוהב לעשות, ולא את הבריכה בשבת ואת הטיולים(פעם היינו מטיילים המון בשבת היום זה כבר נפסק ואני לפעמים מצטרף למשפחה של חברה שלי
), פשוט לא רוצה לעזוב הכל בשביל העולם הדתי, כי הוא לא מתאים לי לגמרי!!!! אני לא יכול לעזוב את הבית.. אני רק מתחיל תיכון שנה הבאה(הם רוצה שאני אלמד בישיבה תיכונית ואבא של חברה שלי אמר לי שאם זה ימשך ככה אולי ישלחו אותי לישיבה תורנית(הבנתי ששם זה יותר לימודים של תורה וכאלה..), כל הזמן בודקים אותי בקשר למצוות וכל זה, ונמאס לי כבר נמאס!!!!!... אבל אין לי איך להסתדר לבד-אני לא יכול לעזוב את הבית עכשיו, ואין מצבבב לדבר עם אבא שלי או אמא שלי על זה, הם פשוט.. לא יודע, כאלה עם אש בעיניים, והם מאמינים וטוב להם-אבל למה הם מערבים אותי בזה??? טוב אז כתבתי חלק.. אבל נראה לי יותר מדי אז סליחה על המגילה.. בקיצור.. מה אני עושה???

ברוך בואך

בנוגע לחברה שלך, לא נראה לי שהם יכולים לעשות משהו. הרי גם אם היא תפסיק לבקר אצלך בבית, הם לא יוכלו לעקוב אחריך כל הזמן ולבדוק אם מי אתה נפגש. בנוגע לבית הספר, אתה אמנם עדיין קטין ע"פ החוק אך עדיין, אני לא חושב שלהורים שלך מותר לכפות עליך מעבר מבית הספר. אני בטוח שאם תתעקש מספיק ותבהיר להם שאתה לא מוכן ללמוד בישיבה כיוון שאתה לא מאמין, הם ירימו ידיים ויתייאשו ממך. כך או אחרת, אני לא מקנא בך. נשמע שאתה עובד תקופה נוראית אבל יש לך יתרון על כאלו שנולדו למשפחה חרדית בכך שאצלך, המרד בהורים בסך הכל מתבטא בכך שאתה רוצה לשמור על מה שאתה עכשיו. טוב שכתבת לנו ואני מקווה שאיכשהו נוכל לעזור לך. אתה מוזמן להשאר איתנו. (וחוצמזה, קבל מסר אישי)

ZVI Z

New member
תעשה מה שטוב לך..

זה נשמע כאילו אתה יודע מה אתה רוצה להיות ומה טוב לך אז תנסה להיות ככה מצד שני יש את ההורים אז לדעתי עדיף שתסביר להם מה אתה ומה הם,תגיד להם שאתה אוהב אותם כמו שהם ואם הם לא אוהבים אותך כמו שאתה אז הם בעצם לא אוהבים אותך בכלל. אל תלך לישיבה תיכונית!!אני הייתי בכזה דבר ל-3 שנים תשמע לי אחי זה יותר גרוע ממה שאתה יכול לתאר לעצמך,אסור לך לעשות לעצמך את זה. אולי אפילו תעשה איתם איזה פשרה ללכת לתיכון דתי שיש הבדל ענק בין זה לבין ישיבה,בתיכון דתי אתה לא חייב להיות יותר מדי דתי ואני בתיכון דתי כרגע ובלי כיפה.. אבל אל תלך לישיבה!! המון המון בהצלחה אחי,באמת!

kiticat

New member
גם אני מסיימת

(והיום 2 מתוך 3 הבגוריות האחורנות שלי- ולכל מי שנבחן בספרות- בהצלחה!) את לימודיי בתיכון דתי. תאמין לי שהחבר'ה שלי מאוד פתוחים. וגם אם יש כאלה ששומרים יותר, יש כאלה ששומרים פחות. ומבחינה לימודית- יש לי בגרות והכל. זו יכולה להיות פשרה די נחמדה דווקא. אם כי המקצוע תנ"ך יוכל להעביר אותך על דעתך.... קח זאת בחשבון.

kiticat

New member
אני דווקא חושבת

(וברוך בואך אגב!) שאתה בחור רציני, בן 15. שב עם ההורים שלך. תקבעו סטטוס קוו. כבד את ההורים שלך ואת ההחלטות שלהם. אתה חילוני? בבית שומרים כשרות ושבת? זה מפריע לך? יש לך חדר אישי משלך? בנוגע לבית הספר, אני פשוט הייתי מסבירה שבשלב זה אין טעם. גם הרמה הלימודים למקצועות כללים אינה גבוהה במיוחד. תסביר להורייך את מצבך. בן 15, אתה כבר חצי רגל בעצמאות שלך. אתה לא יכול להתכופף לרצונותיהם בשלב התפתחותי יחסית מאוחר.... פשוט לשבת ולדבר איתם בנועם.....

rigoletto111

New member
חביבי, אתה צריך להגיע

איתם ל"מודוס ויונדי" (סביבת קיום משותף, בתרגום קלוקל). אתה צריך להבהיר להם שלא כל דבר הם יכולים לעשות. למשל תגיד להם שלעבור בית ספר אתה לא מוכן. ואם יעשו לך "דוקא" גם אתה תעשה להם (מניפולציות זו לא הפריבילגיה שלהם. גם לך מותר). ובבית הספר הדתי ממילא לא תבוא עם כיפה ויזרקו אותך משם אז אין טעם.

avidadon

New member
כמו שאחרים כתבו,

קודם כל- תעמוד על כך שלא תלך לישיבה! בשום אופן! המסגרת הישיבתית (גם היא תיכונית) יכולה לשבש לך את החיים, אל תתן להם, ואם הם מתעקשים - תבהיר להם שאתה מתכונן להבריז מכל שיעורי הדת או לסתום את האוזניים או משהו כזה... אני לא מגזים, זה תלוי ברמת הקשיחות שלהם. תתפשר בדברים שאתה יכול להתפשר, אבל תעמוד על שלך בדברים האחרים. בהצלחה!!

R a c h e

New member
מאחלת לך המון ../images/Emo50.gif

ברוך הבא ל
שלנו ורק סבלנות, לא הייתי ממהרת "להכנס" בהורים, החום של הבית זה דבר חשוב, אל תוותר, עד כמה שאפשר! רחל

rigoletto111

New member
תראי, אם כללי המשחק של ההורים

זה שהם "יעבירו" אותו לישיבה תורנית בלי לשאול אותו, ו"בודקים" אם הוא מקיים את כל המצוות, אז כדאי לו לשנות אותם, ויפה שעה אחת קודם. נ.ב. בזמנו גם ההורים שלי הבינו שאם כל בוקר יחקרו "התפללת?" התשובה תהיה "דווקא בגלל השאלה הזאת אני לא אתפלל אליך!".

Le Fay

New member
קודם כל קח ../images/Emo24.gif גדול!

אני לא מקנאה בך. לעבור בית ספר וחבר'ה זה "שוק" לא קטן, גם כשהוא בלתי נמנע, ובמקרה הזה אולי הוא לא בלתי נמנע. העניין הוא שבתי ספר ופרוייקט מחוננים עולים כסף, גם לצאת עם חבר'ה ועם חברה וללכת לקולנוע עולה כסף, והיד על הברז של החשבונות היא של ההורים, לא שלך. יש בבית הספר שלך יועצת שכבה ומנהל/ת? דבר איתם, תראה אם אתה יכול להשיג את עזרתם. במידת הצורך אפשר ללכת הלאה ולהיעזר בעובדי הרווחה בישוב שלך: ההורים שלך משוכנעים שהם עושים את הדבר הנכון, אתה מוכרח להשיג עזרה של מבוגרים מבחוץ! הם יצטרכו להסביר להוריך, שבגילך, ועם המטלות הלימודיות שלך, אתה לא יכול להרשות לעצמך גם מלחמות מבית. אני לא יודעת איך זה עובד אצלכם, אבל בישוב הקהילתי שהתגוררתי בו נמצאו בשעת הצורך פתרונות יצירתיים - ילדים עברו להתגורר (בהסכמת הוריהם) בבתים של חברים או של מורה מביה"ס, כדי לאפשר להם חיים עם פחות חיכוכים.

rigoletto111

New member
נראה לי שלצאת מהבית צריכה להיות

אפשרות אחרונה, ולא נעימה. עדיף להגיע למודוס ויונדי עם ההורים. זה אפשרי, בייחוד אם ההורים היו בעצמם חילונים. אבל זה דורש קצת אסרטיביות מצידו.

Le Fay

New member
צודק.

אבל לדעתי מוכרח להיות מוצא אחר ברקע, בתור אפשרות, כי אחת הבעיות עם הורים, לא רק אלה של MetalRulez15 - שהם רגילים לחשוב על הילדים שלהם כחתיכה מהבית. משהו ששייך להם וחייב להישאר שם בכל מחיר. ומישהו מוכרח להבהיר להם שזה לא נכון, שלילדים יש רצון עצמאי, וזכות לרצון עצמאי, ושהם לא חייבים לשלם כל מחיר. אם אני זוכרת נכון, בגיל 15 לא כל כך קל לנהל דיון אסרטיבי עם ההורים. הדרך שלי היתה לשבור את הכלים, לארוז תרמיל ולהסתלק מהבית, וכשחזרתי כבר נהגו בי בכפפות של משי. אבל זו דרך קיצונית ולא יכולה להמליץ עליה לאחרים. אילו הם היו חרדים שיוצאים בשאלה, קהילה שלמה היתה יוצאת חוצץ לאפשר לילדים להמשיך את לימודי הישיבה. אין שום סיבה שבמקרה ההפוך אי אפשר יהיה לגייס עזרה מבחוץ. שאחרים יתווכחו עם ההורים בשבילו, הוא צריך להישאר איתם ביחסים טובים.

rigoletto111

New member
זכותם של ההורים לשמור כשרות

וכו' בבית. ולא ממש מפריע לגור בבית איתם (עשיתי את זה במהלך השירות הצבאי!) כשהם לומדים שאני לא חייב להתייצב לתפילה 3 פעמים ביום. ודתיים יכולים להסתדר עם בן בבי"ס חילוני (גם אם הוא ילבש כיפה בבית זה לא נורא).

Le Fay

New member
הלואי... אם זה אפשרי.

נשאר לברר אם גם חוזרים בתשובה יכולים להסתדר עם בן חילוני בבית

MetalRulez15

New member
טוב...

אני אנסה להסביר את עצמי יותר טוב
כתבתי את ההודעה לפני השינה אז לא הייתי ממוקד אז אנסה להסביר מה בדיוק הולך כי הרוב פה המליצו לי לדבר איתם... ואני לא חושב שזה יעבוד ומיד אסביר למה... תשמעו אני מבין שהם לא יכולים להכריח אותי לעשות כלום אבל.. אתם לא מבינים איזה לחץ הם מפעילים עלי, וגם יש לי המון בעיות עכשיו ואני לא יכול להתנגש איתם-את האמת אני צריך אותם להמון המון דברים, מה גם שהקשר בינינו היה פעם כ"כ טוב, היינו קרובים יותר מכל משפחה שאני מכיר, והיום התרחקנו כ"כ אבל עדיין אכפת לי מאוד מהם... עכשיו הבעיה היא שאין לי בעיה נגיד, לא להדליק טלוויזיה בבית בשבת וכאלה, אז אני פשוט אלך לחברה שלי או לחברים ואבלה בשבת איתם או אצלם בבית או משהו, לא פה הבעיה שלי, העניין הוא שפעם היינו משפחה נורא מגובשת שעושה המון דברים כיפיים ביחד והיום כבר.. כמעט כלום, פשוט נהרס הכל...
עכשיו יש כמה נושאים מרכזיים שהם לוחצים עלי ויש דברים שלא בשליטתי.. נגיד, הם חושבים עוד מעט להוציא את הטלוויזיה, ומה אני יכול לעשות בזה? ועכשיו אמא צריכה את האינטרנט בשביל העבודה, אבל אם היא לא תצטרך אותו יותר? גם זה ילך, עד שממש לא יהיה לי מה לעשות פה.. עכשיו אלה דברים שלא בשליטתי, בקשר לדברים שבשליטתי-אזד קודםאעיר שאבא שלי מאוד מאוד השתנה(אמא פחות...) מאז שהוא התחיל את כל העניין הזה, והוא אף פעם לא היה מגביל וכאלה.. עכשיו תראו מה הם עושים בשביל ללחוץ עלי-קודם כל כל הזמן מציעים לי לעשות כלמיני דברים(להניח תפילין, ללכת לבית כנסת בסגנון הזה), ואז כשאני אומר שלא בא לי, אז סתם מעליבים אותי-קוראים לי עצלן וכאלה(כי הרי אני לא יכול לומר שאני לא מאמין בזה, כי אם אני אומר לו שאני לא מאמין באלוהים(אם אני בא בגישה של אני כן מאמין אז אני באמת עצלן) אני לא יודע איך הוא יגיב, המצב עלול להיות הרבה יותר גרוע אז בינתיים אני לא אומר לו..), או שאומרים לי "בגללך יקרו לנו דברים רעים"(כל פעם הם מחליפים משהו..), וגם יש לאבא שלי חברים חדשים, גם כלמיני רבנים שיוצא לנו לשבת ביחד בשולחן ואז הם מדברים איתי, ומילא היה עוד מישהו שתומך בדעה שלי אבל אף אחד לא תומך(מהמשפחה כאילו..), ואי אפשר להתווכח איתם ככה שאני די מוגבל באיך לענות להם, טוב מקווה שהבנתם... עכשיו בקשר לחברה ולבית ספר(אה ומי שהציע לי לפנות ליועצת וכאלה-עכשיו יש חופש אז אי אפשר..), ועוד נושא ששכחתי, אני כותב באיזה עיתון נוער(לא משנה איזה כבר גיליתי יותר מדי..), והם פתאום עכשיו מסתכלים על העיתון ומצקצקים בלשון, ואומרים לי להיות יותר "רציני" כשאני מראהלהם כתבות שלי שמפרסמים(התחלתי רק לאחרונה) אז גם קרדיט על זה אני לא מקבל, והם מתייחסים מגעיל לחברה שלי, עד שהגעתי למצב פעם אחת שבאמת היה בא לי להפוך את כל הבית ולהסתלק משם(אני לא מסוגל שפוגעים בה..
), ועכשיו היא כבר לא באה אלי הבייתה, והקטע זה כאילו שהאהבה שלהם תלויה בדת, כאילו עכשיו אני מניח שהם עוד אוהבים(איכשהו..
) אבל אני יודע שאם אני אשבור את הכלים או אדבר איתם ואומר להם שאני לא מאמין בכל זה גם זה ילך.. ואני לא יכול לברוח מהבית, כל החברים שלי פה(זה ישוב קטן), אין לי לאיפה לברוח(אני לא מוכן לערב את חברה שלי בעניין..), ובכל מקרה אני עובד עכשיו אצל דוד שלי ואם אני אברח לא אוכל עבוד אצלו. נראה לי שמישהי מקסימה(דרך אגב כולכם פה ממש מקסימים, תודה) אמרה שהם שולטים בצינור של הכסף וככה מגבילים אותי וזה גם נכון, אבל עכשיו שהתחלתי לעבוד ואני מקבל כסף לפי יום זה כבר לא כ"כ רלוונטי(הכסף מהעיתון ממש לא מספיק..), אבל לפני זה הם כן הגבילו אותי גם בעניין הזה(אבל רק בזמן האחרון). טוב, שוב כתבתי מגילה
, ותודה לכל מי שיענה לי...

Le Fay

New member
אתה לא מתאר לך כמה כואב

לקרוא את ההודעות שלך. אם הישוב שלכם מורכב בעיקר משומרי מסורת, זו בעיה (לא מצפה להבהרה כאן, לא רוצה שתסגיר את מקום המגורים שלך). אם לא, אתה מוכרח למצוא מבוגר שאתה סומך עליו ולבקש את עזרתו, כי זה ממש לא לעניין שתתייצב מול שאר המשפחה לבדך ואין לך שום אפשרות לחזות את התוצאות מראש (יתכן שזה כבר די תלוי ברבנים שאביך נועץ בהם). לדעתי, מזכירות החטיבה פתוחה עדיין לפחות עד סוף החודש, וכנראה גם בשבועיים הראשונים של יולי, ואם יש מורה או רכזת שכבה שאתה יודע שאתה יכול לדבר איתה, שווה לנסות למצוא אותה שם. כיוון שבישובים האלה כולם יודעים מהר מאד הכל על כולם, כדאי באמת לדבר קודם כל עם אנשים שמדברים פחות ועושים יותר. בכל מקום יש כאלה
מה שאתה הכי צריך, זה בטח מישהו שמעריך ואוהב אותך ומוכן להקשיב וגם יכול לחבק אותך: לא כמונו, מרחוק. מקווה שהחברה שלך עושה את זה, אבל גם בזה לא תזיק תגבורת של מבוגרים.

MetalRulez15

New member
וואו את מקסימה...

בקשר למבוגר, אני באמת צריך לשקול טוב טוב מי זה יהיה, אבל אני לא רוצה שיהיה לו קשר לחברים שלי או חברה שלי, אולי מישהו מהבית ספר באמת יכול לעזור(למרות שאני לא יכול לחשוב על אחד כזה כרגע..), ואת צודקת, הוא באמת פתוח(מרוב לחץ ובילבול דברים בורחים לי מהראש
). והעצה שלך מצויינת ולמזלי יש כמה אנשים כאלה ובראשם דנה(שם בדוי), היא כ"כ נהדרת ו... אני שמח שיש לי אותה, ואני גם משתדל לראות את חצי הכוס המלאה.. לא הכל רע.. ומסיפורים שקראתי פה בפורום אנשים התמודדו עם הרבה יותר ועברו.. אז.. נותן לי תקווה!
בכל מקרה.. עכשיו היה איזה ריב קטן(נמאס לי..
), אז אני הולך לישון אצל חברה שלי(הם לא יודעים ולא ירשו... אבל אני אומר להם שאני ישן אצל חבר.. ולא אומר להם איזה חבר ואצא מהבית.. מצידי שיעשו מה שהם רוצים..
). אבל אני חושב שיהיה טוב.. ושוב תודה לכם אנשים נהדרים..
אה ואני מצטער על הצורה העילגת משהו שההודעות שלי כתובות בה(רואים?..), אני לא כותב ככה בד"כ...

Le Fay

New member
בהצלחה../images/Emo70.gif

לא כל כך מקסימה, וגם זה באופן סלקטיבי
פשוט חבל לי שאתה שאתה צריך לעבור את זה, ולמדתי משהו מהאנשים הטובים כאן - הם באמת נהדרים!

MetalRulez15

New member
תודה...

עכשיו אני בבית, ההורים שלי עוד לא פה, נראה מה הם יגידו על אתמול בלילה...(הם בטח יחקרו וכאלה..
).

Le Fay

New member
מזל שיש חופשות...

אוחחח, זה אומר שעכשיו הדבר האחרון שאתה יכול להרשות לעצמך זה עימותים עם חברים טובים או עם החברה, נכון? מלחיץ

למעלה