צריך עזרה..

lasal

New member
צריך עזרה..

אני לא בטוח שזה הפורום המתאים ואם כן אז בבקשה תפנו אותי לפורום המתאים לשאלתי אני לא בטוח אבל אני חושב שיש לי בעיה של טחורים היה לי דימום מפי הטבעת במשך כמה חודשיים אחרי יציאה קשה, זה קצת הפריע אבל הצלחתי להתעלם מזה לפני כמה ימים אכלתי קופסת קוטג' שלמה והלכתי לבי"ס שלפתע הבטן שלי לא היתה במצב טוב ונאלצתי להתאפק במשך חצי שעה שהבטן שלי התפוצצה ואז במשך יומיים אחרי זה היתה לי בליטה קטנה בפי הטבעת, מן גולה כזו ולפני כמה זמן אחרי שהייתי בשירותים אני ירד לי הרבה דם והגולה נפתחה או משהו כזה, אני משער שזה שריר. שמעתי שטחורים זה רצועות שריר שיוצאות מפצעים בפי הטבעת אז מישהו יכול להסביר לי מה זה בדיוק טחורים ואם זה עובר, ומה אני יכול לעשות.. ואני מעדיף לא ללכת לרופא או לספר להורים כי אני ממש מתפדח מזה ואני לחוץ מזה, במיוחד שעוד כמה חודשים אני מתגייס, אני בן 18 בבקשה תעזרו לי, אני ממש לחוץ, מה אני יכול לעשות ואם זה עוזר בכלל, זה ממש חשוב לי

SideKick

New member
פדיחה...

לפי מה שאתה מתאר, זה אכן יכול להיות טחורים, אבל הייתי מאוד ממליצה ללכת לרופא לבדוק כדי להיות בטוח. טחורים יכולים להיווצר בגלל המון סיבות, הקשורות למערך הכללי שנקרא - גוף ונפש. התחושה שלך שמדובר בתופעה שגורמת לך להתפדח בטח ובטח לא תעזור לריפוי. נהפוך הוא - מכיוון שגם הגורם הנפשי (הרגשי) מעורב בתופעות הגופניות שלנו, הרגשה של דחייה עצמית ובושה במה שקורה לך רק עלולה להחריף תופעות קיימות. ברפואה האלטרנטיבית יש דרכים רבות לטפל בטחורים. הומיאופתיה, דיקור, קינסיולוגיה, דמיון מודרך ותנועה ועוד. אבל מכיוון שאתה עוד לא בן 18, תזדקק ללא ספק לעזרה, כדי לבחור וגם לממן טיפול מכל סוג שהוא. הייתי מציעה כשלב ראשון להתגבר על הבושה ולשוחח עם אדם מבוגר. אמא, אבא, חבר מבוגר, דוד שאתה סומך עליו, כל מי שנוח לספר ולהתייעץ. היעזר בהם כדי לקבוע תור לרופא לבדיקה. לאחר שתיבדק ותקבל אישור לגבי תחושותיך, זה יהיה הזמן לבחור את דרך הטיפול. לך שלב אחרי שלב, בלי לחץ. תזכור שהדבר הכי חשוב הוא לקחת אחריות חייך ועל מה שקורה לך. ואם לקיחת אחריות פירושה כרגע להתגבר על בושה - קח את זה בתור פרויקט. ואם תצטרך לדעת עוד ולשאול עוד ולברר יותר דברים, תמיד תוכל לפנות שוב ולהתייעץ. אנחנו פה בדיוק בשביל זה. בהצלחה!

lasal

New member
אני מתאר לעצמי

שאני אספר, כנראה שלא תהיה לי ברירה למרות שזה באמת די פאדיחה, כי ללכת לרופא?! הוא יצטרך לבדוק לי את המקום בוא נאמר, קשה לומר שאני לא אתבייש למרות שאני אם אני אצטרך אני אתן לו, או יותר נכון לה, לרופאה
ואני מעל גיל 18 ואני יכול לממן לעצמי דברים על אלף שקל אבל יותר דחוף לי לדעת, כדי להרגיע את עצמי, אני חייב הסבר מה זה טחורים? מהם דרכי הטיפול שיציע לי הרופא, זה מפריע/כואב באיזה שהוא דרך, בסדר היום?זה דבר שעובר לבד? זה יפריע לפעילות גופנית, צבא? בחיים שלי לא תיארתי לעצמי שיהיה לי דבר כזה

מוטימוט

New member
נשלח בטעות

לענייננו, אנשים רבים סובלים מבעיה זו. טחורים הינם התעבות של רקמה ורידית באיזור פי הטבעת. הטחורים יכולים להיות פנימיים-ואז לא תרגיש אותם אבל יתכן דימום או חיצוניים, ואז תרגיש מאין גולה באיזור פי הטבעת. יתכן הרגשת חוסר נוחות וכאב התלויים בדרגת החומרה. במצבים קלים יחסית לרפואה המערבית פתרונות טובים הכוללים משחות או נרות להקלה מיידית. חשוב להקפיד על יציאות סדירות כל יום (עצירות או התאפקות מחריפות את המצב) ועל היגיינה (במיוחד בצבא) על מנת למנוע החרפה. בקיצור, אין מה להתבייש בזה וכל רופא משפחה בקופ"ח יוכל לעזור לך. בברכה מוטי

למעלה