צריך עזרה

• פותח הנושא gilwe
  • פורסם בתאריך

gilwe

New member
צריך עזרה

יש לי קימקו קוריו 50 סמ"ק. עד אתמול לא היו בעיות. לפני 500 ק"מ הוחלפו פלג ופילטר דלק. אתמול לפתח הוא הפסיק לסחוב, סוגר 20-30 בקושי. בדקתי את הפלג והוא היה מלא בשמן. ניקיתי, החזרתי, התנעתי - לא עזר. אמרתי לעצמי שאולי הקרבורטור סתום אז עשיתי מה שאני יודע שצריך לעבוד, וזה להוציא את פילטר האויר מהקרבורטור, ולהשפריץ פנימה כמות של חומר לניקוי קרבורטורים, לחכות שיתייבש ולהחזיר את הפילטר. הבעיה עכשיו היא שהוא לא מניע בכלל ! יוצא הרבה מאד עשן מהאגזוז ולא מניע. אני זוכר שפעם עשיתי אותו דבר בפיל ביג שהיה לי והתוצאה היתה זהה... גם אז הוא לא הניע אחרי שניקיתי את הקרבורטור ! האם יש משהו שאני לא עושה בסדר ? חוץ מזה, הוצרתי את הפלג שוב והוא שוב היה מלא בשמן, וגם שמתי לב שהוא קצת סדוק. למישהו יש רעיון מה הבעיה ? ולמה אחרי שניקוי הזה שעשיתי, גם בקטנוע הזה וגם בקודם, הם לא הניעו ?? תודה מראש !!

gilwe

New member
*** המשך (בעית קרבורטור) ***

החלפתי פלג ועדיין לא מניע.... ויש ניצוץ. יכול להיות שנסתם איזשהו חור בקרבורטור כתוצאה מהממיס ששמתי ?

לא הגיוני לי מה שאתה אומר.

לא חושב שנסתם משהו בקרבורטור בגלל החומר ניקוי. מה שכן יכול להיות הוא שלכלוך סתם עכשיו מקומות אחרים. בכלל התופעה הזו של החוסר סחיבה שאתה מתאר מוכרת לי מקימקו KB50 שהיה לי(וכבר יצא לי לרכב עליו כשרוכב אופניים לידי והוא לא ממש מבין למה אני נוסע בקצב שלו...). הבעיה אצלו הייתה אגזוז שנסתם בגלל שהוא לא מספיק להגיע לטמפ' עבודה נכונה ואז לשרוף את הדלק ואת השמן כמו שצריך(כך לפחות הסביר המוסכניק). בזמנו פשוט ניקו לי את האגזוז והבעיה חלפה(לאחר כמה אלפי ק"מ היא חזרה אצל הבעלים הבאים)עלה משהו כמו 100-150 ש"ח. גש למוסך לבדוק...

gilwe

New member
תודה

תודה. מה לא מספיק להגיע לטמפרטורת עבודה ? המנוע ? בדיוק אתמול נסעתי נסיעה די ארוכה ל 50 סמ"ק משהו כמו 15 ק"מ כמעט בלי רמזורים - יכול להיות מרוב השמן שנשרף שם ?

gilwe

New member
מנוע גמור ?

ןהאם זה מסביר את התופעה שהפלג כולו מתמלא בשמן ? (שמן לא נשרף) האם זו בעיה במנוע ??

למעלה