צריך עזרה

barakkil

New member
צריך עזרה

אני לא יודע למה אבל אתמול אחד מהדודים שלי דיבר עם ההורים שלי ואמר להם שאני אמרתי לילדים שלו לעזוב את הדת . הוא אמר שאמרתי לילדים שלו " לזרוק את הציצית והתפילין לפח" אני לא יודע למה הוא עשה את זה. אני מעולם לא אמרתי כזה דבר , ואני בתור בנאדם לעולם לא אומר כזה דבר מהסיבה הפשוטה שאני לא מאמין שמותר לי להתערב בחינוך של אחרים הסיבה שאני משתף אותכם בזה היא כמו שכתוב בכותרת אני צריך עזרה . אני בטוח שסיפרו על מישהו פה שקר כזה או אחר בנוגע לדת ומה שאני רוצה לדעת זה איך מתמודדים עם זה ? אני לא עשיתי את זה אבל איך אני משכנע את המשפחה שלי שמעולם לא אמרתי כזה דבר?

תשכור עו"ד

על תביעת דיבה, לשון הרע או מה שזה לא יהיה. במילים אחרות - מה זה מעניין אותך. גם ככה הם מאמינים בערימת שקרים אז יש להם עוד אחד.

barakkil

New member
זה משנה בגלל שבדיוק ההורים שלי התחילו לקבל

אותי כמו שאני . בהתחלה היה להם קשה לקבל את זה אבל בזמן האחרון הם באמת מראים סימנים שהם באמת משלימים עם מי שאני ומקבלים את זה ומה שאני פוחד ממנו זה שהשקר הזה ישבור את כל זה

Sonic hedgehog

New member
הבעיה היא שההורים שלך

כנראה איבדו בך את האימון הבסיסי כך שהם מאמינים שהיית עושה דבר כזה ולא יאמינו לך כשתגיד להם שמדובר בשקר. אתה יכול לנסות לטרוח לבנות מערכת אימון חדשה לאורך זמן או לוותר על על האימון שלהם בך. עצוב אבל זו המציאות

N0Way

New member
את באמת רוצה תשובה או רק לפרוק?

אם במאת רוצה תשובה אז - לא קרה לי עד כמה שאני זוכרת, אבל לדעתי כדאי לך להיות חכם ולא להיות צודק, ולנקוט את קו ההתנהגות הזה מעכשיו והלאה. הווה אומר במקרה הזה: להביע צער אמיתי שדבריך הובנו לא נכון, ולהבטיח שתשתדל בעתיד לדבר בצורה ברורה כך שלא יקרה שוב אי ההבנה המצער הזה.

N0Way

New member
לא. שימי לב לדקוּת :

אפשר להצטער בכנות שהשני הבין אותך לא נכון - השני טעה בהבנה שלו. לא אתה ביצעת משהו, מבלי להצטער, או להודות במשהו שלא ביצעת. פשוט להצטער על אי ההבנה שלו.

uri80

New member
יש אנשים רעים בעולם, נתקלת באחד. איך מתמודדים

עם זה? אם יש לך אפשרות נסה להתרחק מהיצור. בדר"כ שום דבר טוב לא יכול לצאת מהמשך קשר עם יצורים כאלו.

בנושא הזה בדיוק

מסקרן אותי לדעת, איך חרדי אינטליגנטי (אבל קונפורמיסט) מסביר לעצמו את הענין? להיאחז בהסבר הנדוש שהרבנים מושלמים ורק המשמשים שלהם רשעים, זה בעצם אומר שהם (כל כך הרבה מהם!) כל כך ומבלים שהם לא שמים לב שהמשמשים שלהם מסובבים אותם, כך שזה לא באמת פותר את הבעיה מבחינה לוגית טהורה... אם אדם לא מצליח להבחין במציאות שמתחת לאף שלו, איך אפשר לצפות שיבין מה קורה בעולם הגדול?

די להסתכל בתגובות ה(לא) מפתיעות

ולראות לאיזה טיעונים הזויים אנשים יכולים להגיע. בשבילם "היזהרו בגחלתם" זה כמו הדיברה האחת עשרה. כמו הסיפור המפורסם עם רבי עקיבא איגר שיצאו נגדו שמועות שבנו היטה את דעתו. אני חושב שזה קשור להנחות. אם ההנחה שלך היא שיש אלהים, שאלהי היהודים הוא הנכון, שהסיפור התנ"כי הוא אמיתי מילה במילה, שכל מה שכתוב בגמרא (יחד עם הראשונים, אחרונים, בעלי התוספות, וכו) זה תורה משמים, אזי הרב אליישיב הוא חכם אפילו כשהוא סנילי, ויש לו רוח הקודש, הוא לא צריך אינטרנט בשביל לדעת מה קורה בעולם, וכו', וכו (ע"ע החזו"א וניתוח לב) כבר לא הזוי ואני לא חושב שחרדים חושבים שמשמשי הגריש הם רשעים (אפרתי, אריה אלישיב, צבי וויספיש, וכו' וכו') וממתי ציפית ללוגיקה מהציבור הכל כך לוגי שלנו?

נניח שאני שואל דווקא על החבר'ה המעמיקים יותר

בעלי קצת יותר יושרה (כלפי עצמם!), שלא מיד קופצים עם טיעונים מסוג "היזהרו בגחלתם", ושאולי הסיפור על ניתוח הלב של החזו"א גם הוא קצת מביך אותם...

למעלה