צריך עזרה...

SEVEN DAYS

New member
צריך עזרה...

אני בחור בן 26, סטודנט. בכללי, כל אדם שמכיר אותי יגיד שאני אדם די מוצלח, לא שאני חושב כך, פשוט מבחוץ זה נראה שאני חי טוב. אמנם יש קשיים כלכליים, אבל מבחינת החיים, הספקתי לעבור לא מעט בכלל. הדברים שעברתי בחיים, הם די משמעותיים. החל מקבלה לרפואה (למרות שפרשתי אחרי שנה) לאחר שבאתי מעיירת פיתוח ללא בגרות כלל, ועד פציעה קשה שעברתי עקב מלחמת לבנון השנייה. מבחוץ, אני נראה האדם הכי חסין וחזק שיש. לאחרונה אני וחברתי נפרדנו. לא בגלל שאין אהבה, אלא בגלל שלא הסתדרנו ורבנו הרבה. אהבה דווקא היתה הרבה... הסתכלתי לאחור, והסכמתי עם עצמי שאני חייב לשנות כמה דברים לפני שאני נכנס לקשר זוגי. אני אדם קנאי מאוד. מספיק שחברה שלי תצא עם חברות, כדי שלי יתפתחו סרטים בדימיון המופרך שלי. לא שאני עושה משהו עם זה, אבל אני כן זורק הערות לא נעימות, משהו כמו "נו, תפסת לך מישהו טוב ?" או משהו בדרגה קצת יותר גבוהה. אני לא רוצה להיות אדם קנאי, ואני נלחם בזה ללא הצלחה. איך אני יכול לשנות את זה ? הלוואי והייתי יכול להרשות לעצמי פסיכולוג, אך אני במצב כלכלי ממש רעוע. אני מסיים את החודש בקושי רב, עובד ב2 עבודות ולומד קשה מאוד מקצוע מאתגר (במסגרת תואר ראשון). היכן אני יכול לרכוש לעצמי כלים שיעזרו לי ? אפילו ספר שיעזור לי לטפל בעצמי. אני ממש ממש רוצה להיפטר מהקנאה המגעילה הזו. היא עושה לי רע וגורמת לי להתייחס לאהוביי בצורה מגעילה. אשמח לכל תגובה שתעזור לי.

שאלה לי אליך:

כחיל שנפצע פציעה קשה באחת ממלחמות ישראל, לא מגיע לך טיפול נפשי שממומן ע"י משהב"ט?

SEVEN DAYS

New member
הגיע...

לצורך התגברות על בעיות שנגרמו מהמלחמה. היו לי סיוטים מידי פעם, וראיתי פסיכולוג שעזר לי. זה היה טיפול קצר במיוחד, והעדפתי לשכוח ולהדחיק. כעת אני כבר לא חושב על זה ודי התגברתי. עניין הקנאה לא קשור לזה, ולדעתי היה שם גם לפני. פשוט לא הייתי בקשר רציני לפני-כן.

רגע -

מצטערת שאני מחזירה אותך לשם, אבל עושה זאת בעיקר כי כתבת שאין לך אפשרות לשלם עבור טיפול וכי היית רוצה. חזור למשהב"ט, עם תלונה של קשיים בזוגיות או קשיים חברתיים (בגין אותה קנאה או בגין משהו אחר) ובקש לחדש טיפולים על מנת לעזור לעצמך. נראה לי שווה לנסות. בדרך כלל ענייני קנאה קשורים לדימוי עצמי נמוך ולערך עצמי נמוך. לא משהו שאפשר לכתוב לך עליו כמה משפטים בפורום כדי שתוכל לעזור לעצמך לבד.

SEVEN DAYS

New member
אין דרך כזו...

לצערי, הם סיימו את הטיפול בי ... לא שהטיפול היה כזה מקצועי... כל הזמן הרגשתי שמנסים לברר אם אני אהיה כשיר למילואים, ופחות דואגים לי.

יודעת מאנשים שמגיעים לטיפול

שאפשר בכל שלב לפתוח תיק על החמרה. אמנם אני לא בקיאה בהסדר שלך עמם ובאחוזי הנכות שנקבעו לך, אך ממה שידוע לי אפשר בהחלט לפנות ללשכת השיקום החולשת על אזור מגוריך ולהתלונן על החמרה במצבך. יש אנשים שמגיעים לשיקום גם אחרי שנים שלא היו במערכת. לפחות נסה לברר מה הן הפרוצדורות עם מישהו שמכיר את התיק שלך.

גרא.

New member
SEVEN DAYS,קנאה,היא תגובת של תסכול ברמה שונה

עקב תחושה שמישהוא אחר מקבל,או מנסה לקבל את מה שמגיע לך.בבסיס הקנאה,קיימת בדרך כלל תחושה של דימוי וערך עצמי נמוך.אחרת לא היית חושש שיגזל ממך דבר מה.אבל אתה,כפי שאתה מציג את עצמך,אתה דווקא אדם מוצלח,מוכשר,הנתפס על ידי הסביבה כאדם הכי חסין שיש.עם זה אתה סבלת מפציעה קשה במלחמת לבנון השנייה,שבעטייה קבלת אמנם טיפול.אבל מאד סביר שאתה עדיין סובל מהשפעות פוסט טראומטיות.לא בכדי הוצע לך לחזור למשה"ב לטיפול נוסף.אם אפשר להתייחס להשתמעויות של מצבי הקנאה שלך,כמצבי לחץ פסיכולוגי, הגורמים לך להתנהגויות שאתה מצטער עליהן,כאלה הפוגעות באהוביך,ובדיעבד בך עצמך.וזה כאשר אתה רוצה בעצמך לעבוד על התחושות האלה.כדאי שתרכוש טכניקות לשליטה עצמית,שיטות של הרפייה פיזית ונפשית.שיטות שיאפשרו לך שליטה יותר טובה ויעילה במצבי לחץ ותסכול.כך שתהיה יותר רגוע,ויותר שקול.הכוונה לשמוש נכון בנשימה,שמוש בטכניקות של מדיציה ודומיהן.אעביר לך בנוסף,קישור שכדאי לך להשתמש בו.בהצלחה.

SEVEN DAYS

New member
אני ממש מודה לך וליעל.

אכן, אני מפחד שילקח ממני דבר שהוא שלי... אני אבדוק מה אפשר לעשות עם משה"ב, ואשתמש בלינק המעולה בחוכמה. תודה רבה !

למעלה