צריך עזרה..

tomi127

New member
צריך עזרה..

שלום לכם!! אני בן-19 ולא מזמן התחלתי לעשן קצת (פה ושם, חברים, טירונות וכו'..) כתבתי כאן לפני שבוע או שבועיים, ובאמת שאני לא כ"כ מכור לסגריות ומעשן אחת-שתיים מקסימום מקסימום שלוש ביום וזה ממש נדיר.. אך עדיין אני לוקח על עצמי להפסיק לעשן לגמרי כי אני יודע שלמרות ההנאה ה"מדומה" יש לזה השלכות, וכאדם שרוצה להתקדם בחיים, ללמוד, ולעשות דברים זה יפריע.. אמא שלי מעשנת כבדה וממנה אני לוקח את הסגריות, למרות שהפצירה בי לא לעשן, ויחד עם זאת מזמינה אותי לסגריה.. אתמול לדוגמא הייתי עם חברים וחברות שמעשנים ולא יכלתי שלא לעשן עמם סגריה (שלקחתי מהם..) אז אני לא קונה קופסאות, ועדיין יש לי מעידות. היום סיימתי את ארוחת הצהריים שלי שחייבה סגריה אחריה (על האש..) ושוב מצאתי את עצמי לוקח סגריה ומעשן במרפסת.. באמת שאני נהנה מאוד מהסגריות והן נותנות לי סיפוק, וגם לפעמים מוציאות ממשבר (למרות שאלו הן רק אשליות..) אבל עדיין, מה אני אעשה?? אני בשלב התחלתי של התמכרות ואני רוצה למנוע מעצמי את זה.. אני לא יודע אם אוכל להרגיל את עצמי לשתי סגריות ביום כי בודאי בהמשך ההתמכרות תגדל ותגדל.. מה עושים שכשאתה עם חברים ומתפטה לסגריה, אחרי ארוחה טובה, סתם בלילה כשמרגישים ריקנות.. כאדם שמתכנן ללמוד באונ' ולהתקדם אני ממש פוחד שזה יפריע לי, ומאוד פוחד לפתח תלות בסם הזה.. אשמח לעזרה!! ושוב, תודה!!

זו החלטה מאוד ממוקדת

האם אני שולט בחיי, או נותן לסם לשלוט בי וכל הזמן להתעסק איתו. כן 2 ביום, לא 2 ביום, עם חברים בלי חברים, זה הכל משחקי שליטה ותעתועי מחשבה. תוציא את הרעל מחייך, וכל מה שלא תעשה בחיים יהיה יותר כייפי בלי התלות שכל הזמן מציקה בהצלחה, אשמח לייעץ יותר קונקרטי אם תצטרך

למעלה