צריך עזרה:

Fa88di

New member
צריך עזרה:

שלום לכולכם. אני בחור דרוזי מהצפון בן 25. כבר חודשיים אני מחפש עבודה. אני חושב על לעזוב את הכפר בו אני חי ולעבור לאיזור המרכז ולהתחיל לעבוד. אני מחפש לעבוד בשכרות בכל עבודה אשר תהיה, אפילו פיזית, רק שלא יהיה בה התעסקות עם לקוחות. אני אוהב לעבוד לבד ובראש שקט. סיימתי 12 שנות לימוד ויש לי תעודת בגרות מלאה ובהצטיינות. יותר מזה אין לי תעודות. העניין הוא שאני חייב להתחיל מאפס. אין לי קרובי משפחה או חברים במרכז. אין לי דירה. אין לי מאיפה להתחיל. לכן חשבתי בלחפש עבודה שמציעים לי בה גם מגורים. לא חשוב איפה ולא חשוב סוג העבודה. העיקר לעבוד בראש שקט. פניתי ללשכת התעסוקה בכפר שלי אבל הם לא יכלו למצוא משהו בשבילי. עכשיו עלה לי הרעיון לחפש עבודה באחד הקיבוצים במרכז. אבל אין לי בכלל מידע איך זה הולך בקיבוצים. האם דבר כזה אפשרי? האם יציעו לי גם מגורים? האם אני אקבל משכורת או שזה מתחלק על כול הקהילה (כפי שמספר לי חבר)? איזה סוגי עבודה מציעים הקיבוצים? שמעתי שישנם עיתונים של קיבוצים שבהם אפשר למצוא הצעות עבודה. מה שם העיתונים? איפה אני יכול למצוא עיתונים כאלה? בסטימצקי? אשמח לכול עזרה שלכם. תודה רבה.

GMN

New member
כמה הבהרות

יש קיבוצים שבהם ניתן לעבוד והם מספקים לך מגורים ואוכל תמורת סכום לא גבוה במיוחד. העבודה היא בדרך כלל במפעל כלשהו או משהו בסגנון, לא קלה במיוחד, אבל נסבלת. אני אישית מכיר רק קיבוץ אחד כזה בצפון, משמר העמק שמו. אם אתה שואל אותי, עדיף לך למצוא דירה במרכז, הרבה יותר מעניין ולדעתי גם יותר ריווחי מקיבוץ. חפש באינטרנט באתרים של השכרות דירות, תמצא לך איזו דירה בגוש דן עם שותפים ואז שכר הדירה לא יהיה גבוה. במרכז יש מלא עבודה ומשלמים הרבה יותר מבקיבוצים. השאלה היא מה אתה מחפש, את השקט (והשעמום לעיתים...) של הקיבוץ או את האקשן של המרכז? תלוי בך. מידע לגבי קיבוצים ועבודות אתה יכול למצוא כאן: www.kibbutz.org.il חפש שם את לוח הדרושים. בהצלחה.

Fa88di

New member
חשבתי על זה

למצוא דירה במרכז ואחרי זה לחפש עבודה אבל אני לא מכיר כלל את האיזור. אני לא מכיר את השכונות. אני לא יודע אם מקום מסויים יתאים לי או לא. ומה אם אני עובר לדירה במרכז ואז פתאום לא אצליח למצוא עבודה? אני לא יכול לעמוד בהוצאות. בסוף יזרקו אותי לרחוב ואני אהפוך הומלס
. אז חשבתי שכדאי לעשות צעד אחר צער. בינתיים אמצא לי איזה עבודה שמציעה גם מגורים ואז להתחיל ללמוד על האיזור ולהכיר אנשים. אחרי זה אני יכול לעבור דירה. עכשיו האופציה היחידה שנראת לי הגיונית כצעד ראשון היא הקיבוץ.

GMN

New member
סבבה, לך על זה.

יש באתר שנתתי לך קישורים לעיתוני קיבוצים ויש שם גם מדור דרושים. מעבר לכך, תתחיל לחפש מודעות דרושים לקיבוצים - בעיתונים, באינטרנט, איפה שאפשר.

Fa88di

New member
אפשר למצוא את העיתונים הללו בחנויות

או בסטימצקי?

Fa88di

New member
למישהו אולי יש שמות

של קיבוצים באיזור המרכז ש"כדאי" לעבוד בהם? אלה שידוע שיש בהם מפעלים למשל. או שהם עוסקים בחקלאות. ולא רק בקשר לעבודה. גם מבחינת האנשים בקיבוץ, המיקום שלו, הנוף מסביב וכל מה שבא לכם. אתר הקיבוצים שהפניתם אותי אליו לא עובד טוב. לא עוזר לי.

למעלה