צריך עזרה

dorb800

New member
צריך עזרה

קניתי כבל midi וחיברתי בעזרתו את המחשב לאורגנית. חכיתי וחיכיתי אבל בכלל המחשב לא הראה שום סימן לכך שהתקבלה חומרה חדשה. חיברתי את הכבל גם ל un וגם ל out אבל שום דבר לא קרה. ניסיתי גם לנגן עם כמה תוכנות כמו גיטרפרו, אוברטרו וכו' אבל לא קרה דבר.

dorb800

New member
פרטים

זה כבל שיש לו שתי יציאות עם חמישה פינים כל אחד. סוג האורגנית: ימאהה psr-140. אבל זה לא רלוונטי למקרה. הבעיה היא שהמחשב לא מקבל שום סימן או הגרה כדי שאני אוכל להשתמש בכבל. הכבל מחובר אבל המחשב לא מראה שום סימן שהוא מקבל אותות.

MTench

New member
זה לא צריך לזהות כלום

כלומר אם זה באמת כבל מידי, זתומרת יש כבלים שמתחברים למידי ולמחשב הם מתחברים דרך usb, שזה כמו להוסיף למחשב כרטיס קול. לזה בוודאי שצריך להתקין דרייבר - אבל כבל מידי הוא כבל שמתחבר לכרטיס קול ליציאת המידי (game port, מה שהיו מחברים את הג'ויסטיקים הישנים) והמחשב לא אמור לזהות שום חומרה חדשה. אתה צריך רק להגדיר לתוכנה שלך מאיפה לקבל את המידי. מה שכן, ואולי זה מה שקרה אצלך, נתקלתי בכרטיסי קול ישנים שהדרייבר שלהם ל-xp פשוט לא כולל את התמיכה במידי, כי זה מבחינתו חלק מהתמיכה בmpu404 (אם לא טעיתי במספר), שזה התמיכה בתוכנות דוס ישנות, ונמאס להם לתמוך בזה. (ואם תשיג דרייבר ישן שתצליח להפעיל אותו בחלונות xp או בחלונות ישן יותר, רוב הסיכויים שהוא לא דרייבר wdm, מה שאומר בעיקר שלא תוכל להשתמש בתוכנת asio4all לתוכנות שצריך את זה). בקיצור - אם זה המצב אצלך, אז הכרטיס קול שלך דפוק. הדרך הפשוטה לוודא את זה היא להיכנס בלוח הבקרה לצלילים והתקני שמע>שמע, ולראות למטה ב"השמעת מוסיקת midi" אם חוץ מהאפשרות הפשוטה להשמעה יש שם עוד אפשרות, שתבין כבר שהיא אומרת לשלוח את זה ליציאת המידי (לכבל שלך)

dorb800

New member
נכנסתי לצלילים והתקני שמע

ואז נכנסתי לשמע, ובהשמעת מוסיקת midi יש לי שם רק אפשרות אחת, פשוטה. מה זה אומר? נכנסתי גם להוספת חומרה ושיניתי שם כמה דברים שאמרו לי לשנות אבל לא עזר...

MTench

New member
זה אומר

זה אומר שהמחשב שלך לא מכיר בכך שיש לך במחשב יציאת MIDI. אם אתה משתמש ביציאת מידי שבכרטיס הקול (לא דרך usb) אתה צריך אולי לחפש דרייבר אחר לכ. הקול. לי למשל יש כרטיס קול ישן מערימת הגרוטאות שלי, (כי רציתי יציאת מידי ולא רציתי לשלם על כ. קול נורמאלי) אז הדרייבר שלו באמת לא מכיר את יציאת המידי, אלא רק דרייבר ישן לחלונות 9x. רק שאצלי במחשב מותקן במקביל לחלונות xp גם חלונות me בשביל צרות כאלה, ושם זה באמת עובד. אם לא בקטע שלך התנהגות מופרעת כזו, אז פשוט תקנה כרטיס קול נורמאלי, (ואין לי מושג איך תדע שהוא נורמאלי כי בעל חנות מחשבים ממוצעת לא אמור להבין במידי, אא"כ תקנה משהו יקר בחלילית למשל) או כבל מידי-usb שזה בעצם כמו שהבנתי משהו שכולל כבר את כרטיס הקול.

MTench

New member
וסתם בשביל הסקרנות:

יש לך מושג איזה כרטיס קול זה? (האם הוא on board, ואיזה שבב עומד במרכזו)

dorb800

New member
אין לי שמץ של מושג

אבל יש חדש. לא יודע אם זה טוב או אל טוב, אבל התקבלה לי הודעה בשורה של האייקונים, שזוהתה חומרה חדשה: mtp device. זה אומר שזה מתקין לי את הדרייבר? למרות שנתתי לזה שעה וזה לא התקין לי שום דבר.

MTench

New member
לא יודע מה זה.

אין לי מושג, אבל נראה לך שזה קשור לכרטיס הקול? מה פתאום הוא התעורר עכשיו, שינית משהו?

למעלה