צריך עזרה

bel3ax

New member
צריך עזרה

קודם כל אני משתתף בצער משפחת הלר למרות שלא היכרתי את המנוח... ועכשיו לשאלה: בחדר כושר אצלנו בעבודה מתנהלת תחרות של שיא מרחק ריצה בפרק זמן של 30 דקות (על מכשיר ריצה). התוצאה שלי היא 6.32 ק"מ בפרק זמן זה .השיא הוא 7.70 . רציתי לדעת אם מישהו יכול להמליץ לי על דגשים לתוכנית אימונים ואכילה נכונה כדי להשאיר אבק לבחור במקום הראשון. אני מתאמן 3 פעמים בשבוע ומוסיף כשעתיים משחק כדורסל אינטנסיבי בסופ"ש. יש לי סבלנות ויכולת התמדה והיעד הזה ממש קוסם לי תודה ליאור

tsabbay

New member
הי

אני חושב שיהיה יותר קל לאנשים להמליץ לך לאחר שידעו מספר פרטים נוספים: כמה זמן אתה מתאמן ? כמה זמו מרחק כל אימון ? משקל \גובה ? אינטרוולים ? עליות ? בריאות ? פציעות ? מתי התחרות ?

bel3ax

New member
נכון להלן הפרטים

אני מתאמן כשנתיים אבל לא על המקצה הזה אלא ריצות שונות. זמן אמון שונה מפעם לפעם (קיוויתי שאתם תמליצו) משקל 85 גובה 193 ס"מ אינטרוולים ,עליות -לא ברורה השאלה - יצא לי להתאמן בשניהם (שוב קיוויתי שאתם תמליצו) בריאות -ברוך השם יום יום פציעות -לא תודה אין תחרות רשמית כך שכל אחד יכול לקבוע שיא או לשפר שיא אישי שלו כרצונו (התוצאות נרשמות על לוח) תודה ליאור

zacki

New member
הכוונה: תוך כמה זמן אתה צריך להגיע

לתוצאה הזו?

אבל למה בחדר כושר?

מה עם ריצה בחוץ? עכשיו ככה - השיטה היא לרוץ והרבה, אבל להעלות עומס בהדרגה. נסה לעשות טסט של 2000 מ,ומצא מה "זמן התחרות" שלך(בדקות לק"מ או בקמ"ש.).ל]פי זה אפשר לנסות לבנות תוכנית. חוצמזה - מה משקלך ועם איזה נעליים אתה רץ?

bel3ax

New member
תשובה לשניכם

כל הרעיון זה שאין לי פרק זמן שאני צריך לעמוד בו מתי שאני רוצה אני יכול לשפר. את משקלי ציינתי 86 ק"ג ואני רץ עם נעלי ריצה של ASICS לצערי הזמן שלי מנוצל הכי טוב שאני רץ בחדר כושר כי כך אני חוסך פקקים בבוקר ומתעמל גם בריצה וגם במשקולות. את זמן הריצה שלי ב 2000 מטר אני צריך לבדוק ואתן תשובה ביום חמישי או ראשון תודה על העזרה ליאור

bel3ax

New member
הקפצה

חבר´ה אני יודע שאני דורש די הרבה אבל גם כמה עצות והכוונה כללית יתקבלו בברכה. תודה

nshla

New member
זה מצריך הרבה זמן של עבודה...

אם המהירות הממוצעת שלך היום במשך 30 הדקות היא 12.6 קמ"ש ואתה רוצה להגיע ליותר מ 15.4 זה מצריך כמה תחנות מעבר. ברור שהסף שלך (המהירות שמעבר לה אתה נכנס לתחום האנאירובי) צריך לעלות מאוד. לי נראה שצריך לפחות שנה (!) של עבודה כדי להשיג זאת.

עצה

טוב, אז כפי שנועם פתח הייתי אומר שצריך לרוץ, והרבה. אין לי שום הכשרה פורמלית, כך שהייתי מציע לך לקבל קווים מנחים מאנשים מקצועיים, אבל זו הדרך למטרתך: 1) קילומטרז´ שבועי: אתה צריך להגדיל את הקילומטרז´ ל- 45 - 55 ק"מ בשבוע, בהדרגתיות ! פירושה של הדרגתיות הוא עלייה של לא יותר מ-10 אחוזים בשבוע בקילומטרז´ הכולל. כמובן, בהתחלה כשהקילומטרז´ שלך מועט, ניתן להעלות יותר - נאמר 5 ק"מ בשבוע. בהנחה שאתה עושה כיום 15-20 ק"מ בשבוע, אתה אמור תוך ארבעה-חמישה חודשים להגיע לאיזור ה-50 ק"מ לשבוע. 2) סוג האימונים: אתה מתאמן לריצת 8 ק"מ. כיוון שכך, נדרש ממך לרוץ 15%-20% מהקילומטרז´ השבועי באימוני סף חומצה לקטית, ואימון אינטרוולים של 200/400/800 בשבוע, או לחילופין אימון בעליות. כל זה בעוד 4-5 חודשים מעכשיו, אז אל תצפה שתוכנית האימונים שלך תפצח בספרינטים על המסלול... שאר האימונים הם אימוני סיבולת, שצריכים להתבצע בקצב נוח - כלומר 65%-75%דופק מירבי. אם אין לך מד דופק, רוץ בקצב שיחסית נוח לך לדבר בו. להערכתי עם התוצאה הנוכחית שלך ל-30 דקות זה צריך להיות 9 - 11 קמ"ש, כשהממוצע לריצה יהיה 10 קמ"ש, עם עלייה במהירות כשכושרך ישתפר. אנא, אל תנסה לרוץ במלוא היכולת בריצות הסיבולת שלך, כך תשיג שיפור מועט יותר בסיבולת, ותגדיל את הסיכון לפציעה. בנוסף שים לב - אימוני אינטרוולים של 200/400 עלולים לגרום לפציעות אם אינך מאומן, לכן חכה עד שתצבור את ה-50 ק"מ בשבוע ורק אז תתחיל בהדרגתיות להוסיף אינטרוולים קצרים. להערכתי ניתן להגיע בטווח של 4-8 חודשים מ-6.32 ל-8 ק"מ בחצי שעה. בהתבסס על כך ניתן לעצב תוכנית אימונים. אני מניח שאתה עושה כיום 15 ק"מ בשבוע. חודש ראשון: הדגש בחודש הזה יהיה על צבירת קילומטרז´. בצע 4 ריצות שבועיות עם אחת ארוכה מעט מהשאר. דוגמא: שבוע ראשון: 3 ריצות של 4 ק"מ וריצה של 6 ק"מ שבוע שני: 2 ריצות של 5, אחת של 4, אחת של 7. שבוע שלישי: 3 ריצות של 5, אחת של 8. שבוע רביעי: 2 ריצות של 5, אחת של 7, אחת של 9. חודש שני: בשבוע הראשון רוץ כ-20 ק"מ לצורך התאוששות, ועלה עד 32 ק"מ בשבוע בשבועות שנותרו. עדיין עשה 4 אימונים מתוכם 3 סיבולת כשאחד מאימוני הסיבולת צריך להוות שליש מהקילומטרז´ השבועי. בנוסף בצע אימון אינטרוולים שבועי: שבוע שני: 800*2 בקצב לא דרמטי - נאמר 3:40 לאינטרוול. מנוחה (הליכה / ג´וגינג) 4 דקות. שבוע שלישי: 600*3 בקצב מהיר יותר. שבוע רביעי: 800*3 באותו קצב כמו בשבוע השני. שים לב - המהירויות שאני מציין כאן אינן מחייבות. בכל אופן אל תקרע את עצמך באינטרוולים, אבל אינטרוולים לא נועדו להיות קלים... לפני האימון עשה 1.5 ק"מ חימום ועוד 2 ק"מ בסיום. חודש שלישי: כעת אתה יכול למשוך לכיוון ה-40 ק"מ בשבוע ולהעלות מעט את המרחק של האינטרוולים. עשה 4 אימוני סיבולת ואימון אינטרוולים אחד. בחודשים הבאים עלה לאיזור ה-50 ק"מ כשאתה מוסיף אינטרוולים קצרים ומהירים יותר, עם מספר מועט של חזרות. אם תתמיד בסגנון עבודה כזה, אני מאמין שתוכל לשבור את השיא. יש עוד הרבה נקודות שדורשות חידוד כאן, כמו זמני מנוחה לאינטרוולים, הפחתה חודשית של שבוע ברף האימונים, ועוד. מקום טוב להתעניין בתוכניות אימונים ורעיונות לאימונים הוא האתר של Hal Higdon ואתרים אחרים להלן. בהצלחה באימונים ! אגב, ה-Email שלי הוא [email protected] להבהרות והמשך התוכנית.

bel3ax

New member
וואו תודה../images/Emo24.gif

יש פה הרבה מידע ולא תארתי לעצמי שיש לפני כל כך הרבה עבודה אבל אני שמרתי את ההנחיות ומתכוון לפעול לפיהן עד להשגת המטרה. שמרתי את המייל שלך כך שייתכן ואצור איתך קשר בהמשך כי ישנם דברים שלא ממש ברורים לי. ושוב הרבה הרבה תודה!!

סחתיין אמיר!!!!../images/Emo66.gif

יופי של גישה ותכנית. כאחד בעל "שום רקע מקצועי", נראה לי שאתה רץ הרבה או עוסק בזה כבר הרבה שנים. אני הייתי מוריד את הנפח השבוע מכמה סיבות: א.נפח של 55 ק"מ בשבוע זה הרבה וזה גם הרבה מעבר למה (שהוא) צריך. ב. לא לשכוח שהוא רץ על הליכון בחדר כושר. אני לא יודע מתי רצת נפח של 15 ק"מ על הליכון אבל זה ממש מחרפן.... התוכנית שלך נראית לא רעה בכלל.ניתןלהסתפק גם בנפח של כ40 ק"מ שבועי כאשר מחלקים את זה לריצת נפח אחת על דופק אירובי סה"כ עד 15ק"מ, ולא צריך יותר. זו רימה של סבבה, פארקים וכו´, ולא (!!!!) בחדר כושר. את שאר הקילומטראז´ אפשר לעשות בעוד שני אימונים. הראשון הוא של אינטרבלים של 400 מטרים כשמתחילים ב5-6 ומוסיפים כל שבוע שניים עד שמגיעים ל80% מהמרחק הרתוי באינטרבלים. אימון נוסף חשוב הוא אימון שינויי קצב או פרטלייקים. אימון אחר שניתן לעשות הוא ריצות טמפו - כלומר לשלב בתוך אימון של 10 ק"מ , חימום, ריצה על דופק מעל האירובי(160-165)ו5 ק"מ של ריצה בקצב של תחרות או 5%מעל, ושחרור. הכי חשובים הם עליה הדרגתית בעומס, הקפדה על חימום ושחרור ומתיחות טובות לאחר כל אימון!

tsabbay

New member
../images/Emo45.gif

הי , בגדול נשמע טוב... אתה בהחלט צריך להתחיל לצבור קילומטרז, לא מומלץ להתחיל אינטרוולים לפני שאתה צובר 40+ בשבוע (כלומר בעוד 3 חודשים),וגם אז בהדרגה. זה מתכון לפציעות (ואני יודע בדיוק). אני ממליץ לך לצאת החוצה לפארקים\ים\שבילים תתחיל להעלות את הקילומטרז (לא יותר מ10% בשבוע אפילן פחות,תן לגוף להתרגל ולבנות את עצמו בהדרגה. לאחר 3 חודשים +- לכשתגיע לקילומטרז: תבדוק שוב את מהירות הסף שלך (מבחן 2K חודשי מומלץ ). ואז תחזור ... בינתיים: א-מנת חלבון אחרי ריצה. ב-מים כל היום. ג-חימום ושחרור לפני ואחרי כל אימון + תרגילי גמישות. ד-סבלנות... עד כמה שאני יודע השחיקה בחדר כושר גדולה,ואתה צריך נעליים שמספקות בלימה טובה יותר, יש מספר סוגים-אל תתפשר על מחיר. ---- חשוב מאוד להתייעץ עם בעלי מקצוע--- ---- אל תסחף להגיע לתוצאה מסויימת מהר-החיפזון הוא מתכון בטוח לאורטופד!!! בני.

nshla

New member
בעניין השחיקה

אם לא אתה מתכוון לשחיקה מנטלית... רציתי לשאול למה השחיקה על מכונה גדולה יותר? הבנתי שיש בולמי זעזועים במכונות האלה שסופגים כ 90% מהאימפקט. אני שואל כי אני מבלה הרבה בריצה על הליכון, ובדיוק מתכוון לרכוש נעליים. מישהו יכול להמליץ על נעליים לריצה על הליכון?

tsabbay

New member
בולמים אולי כן...

אומנם אם תרוץ על בטון זה יותר זעזועים ממסילה אבל אין כמו אמא אדמה... בקשר לנעליים זה די תלוי בך,כל אחד והנוחות שלו אני אישית משתמש בסקוני גריד ובעיקר NB 991 בצומת בני דרור (אליטל) רק ב500 שקל ולאחר הנחה 440.... בכל מקום אחר המחיר למעלה מ550! כדי אולי לנסות מדרס שיספוג חלק מהזעזועים.

nshla

New member
תודה רבה

אני פוגש בפורום הזה ישראל אחרת לגמרי

למעלה