צריך עזרה

SHARON 103

New member
צריך עזרה ../images/Emo149.gif

היי, שאלה כללית על אוצר מילים שנתקלתי בה..... מה המילה ההפוכה למילה גֵּז ? עָצַר התהווה דָלַק ביכֵּר ? (מה בכלל משמעות המילה גז כאן? ...האם הכוונה לחומר במצב מבירה גז?) ועוד משהו לגבי שאלות הסתברות........ נגיד נתונה שאלה כזו: "על צדו האחד של מטבע רשומה הספרה 2 ועל צידו השני רשומה הספרה 0. מטילים את המטבע ארבע פעמים. מה הסתברות שסכום המספרים שיתקבלו יהיה 6 ? " תשובות אפשרויות : 1) אחד חלקי 16 2) חצי 3) שמינית 4) רבע איך ניגשים לשאלה כזאת במינימום זמן? ושאלה נוספת בהסתברות...... " הסיכוי ללידה של בן שווה לסיכוי ללידה של בת. מה הסיכוי ללידה של 2 בנים ובת (לאו דווקא בסדר זה) ב-3 לידות?" תשובות אפשריות: 1) שמינית 2) חצי 3) שלוש שמיניות 4) רבע איך ניגשים לסוג כזה של שאלות במינימום זמן? תודה לעונים

Kayben

New member
תשובה

גז = התפוגג ולכן ההפך זה התהוות. 2. שמינית - למה... הטלה ראשונה, לא אכפת מה ייצא... שלוש הטלות אחרות כן, ולכן חצי כפול חצי כפול חצי.

Kayben

New member
תיקון

זה רבע ולא שמינית - יש סה"כ 2 בחזקת 4 אפשרויות = 16 צירופים רצויים: 0222, 2022, 2202, 2220 = 4 כלומר רבע מהאפשרויות.

SHARON 103

New member
שאלה לגבי השאלה הזאת........

מה שצריך לעשות בשאלות כאלה זה לחפש את סה"כ האפשרויות ולמצוא מתוכן את האפשרויות הרצויות בלבד? ובעצם כל העיניין הוא הסדר של הספרה 0...לא? הרי כל מקום חדש של הספרה 0 מהווה אפשרות חדשה....לא? תודה

Proteous11

New member
אני מכיר את גז בתור עבר מהר - ולכן

לדעתי לפחות זה עצר ..

NivMi

New member
גז = חלף

התהווה היא התשובה הנכונה. בקשר לתיכון ת"א,רמת מילולי וכמותי בסדר,אנגלית מטורפת. אישית היה לי הפרש של סביב 20 נקודות בין הציון באנגלית בבחינה לבין הסימולציות שלהם. המילולי שלהם זכור לי דווקא לחיוב.

SHARON 103

New member
אז אם ככה,

שווה לי לעבוד עם זמנים בפרקים הכמותיים והמילוליים שלהם ואת האנגלית פשוט לתרגל בשביל הניסיון? נראה לך שזה כדאי?

Proteous11

New member
גז = עבר , חלף .... אז איך זה התהוו

תהוות ?!?! ההפך מעבר \ חלף זה עצר ...

SHARON 103

New member
בדקתי מה המשמעות של גז במילון

זה התפוגג ולכן ההפך זה התהוות , כלומר היווצרות.

SHARON 103

New member
../images/Emo207.gif

אני מתחיל לאסוף לעצמי את הסימולציות שאני אעשה במהלך החודש הבא... העיינן הוא שיש לי 2 סימולציות של מכון לפסיכומטרי "רשת תל אביב" ואני לא יודע אם כדאי לי לעשות אותם בתור סימולציות.... החבר'ה בפורום אמרו בעבר שהרמה של האנגלית קשה במיוחד בסימולציות האלה וכללית הרמה שונה בהרבה מהרמה האמיתית......מה אתם אומרים? כדאי אולי לוותר על הסימולציות האלה ופשוט לתרגל את השאלות כחלק מהמרתון לקראת הסימולציות? תודה לכולם

idanmn1

New member
תשובות

שאלה 1: גז = חלף מהר, ולכן ההפך הוא התהווה= עודנו קיים. שאלה 2: התשובה היא 1/4 2,2,2,0 - הסיכוי לקבל הטלות אלו הוא חצי*חצי*חצי*חצי = כלומר 1/16 2,2,0,2 - 1/16 2,0,2,2 - 1/16 0,2,2,2 - 1/16 כל אחת מן האופציות האלו אפשרויות, ולכן נחבר את הסיכויים ונקבל 4/16, כלומר 1/4 שאלה 3: על אותו עיקרון כמו השאלה הקודמת.. התשובה היא 3/8 נביט בסיכויים הקיימים לנו: בן, בן, בת - הסיכוי הוא חצי*חצי*חצי = 1/8 בן, בת, בן - 1/8 בת, בן, בן - 1/8 נחבר את האפשרויות ונקבל 3/8

למעלה