צריך עזרה! קשה לי...

ציקלג

New member
צריך עזרה! קשה לי...

אני בן 25 נשוי 3 שנים לאשתי, אנו פתוחים וישירים והזוגיות שלנו טובה. בעבר נהגתי לעשן סיגריות ובשלב מסוים נגמלתי מזה במאמץ רב, היא מעריכה אותי על כך ותמיד מציינת עד כמה היה לה קשה אילו בעלה היה מעשן, היא תמיד מהללת את הגבורה שלי, ולטענתה "זה המבחן הטוב ביותר לאדם אם הוא חזק או חלשלוש". הבעיה היא שגמילה מעישון זה באמת לא דבר קטן, ולאחרונה לצערי חזרתי לסיגריות שלי, אני רואה בהם צורך נפשי וגופני כאחד, אבל... אישתי, בהצהרות המהללות שלה היא סינדלה אותי לכל החיים, אני יודע שמאד יהיה קשה לה לקבל תפנית שכזאת, פתאום היא תראה אותי כילדון חלש אופי, שנכשל ב"מבחן החיים" מבחינתה, כל הכבוד שבניתי לעצמי עלול לקרוס באחת. למעשה אני מעשן בעבודה (לא הרבה) אך לפני שאני חוזר הביתה אני מקפיד לשטוף ידים בסבון ולשטוף את הפה כדי לנטרל ממני ריח העישון, אני בחשש מתמיד שלא תגלה זאת. מאוד קשה לי עם זה, עד כמה המצב הזה יכול להמשיך? איך יוצאים מהסבך?

ציקלג

New member
ובקשה אחת קטנה...

את השאלה האם צריך וכיצד נגמלים מעישון, נשאיר לפורום אחר... הבעיה שלי היא בעיה שביני לבינה, חוץ מזה ש"זה פשוט לא אני" שאעלים דברים מאשתי, המשותפת לכל סודותי וחברתי לחיים, זה פשוט מעיק עלי מאד, אני עוד צריך לחיות איתה עוד שנים רבות, והאימון בינינו הוא הדבר החשוב ביותר שיש לי, ויש לי אותו. אני מחפש אפשרות נאותה, איזה דרך נכונה, שאוכל להעביר לה את האמת הישירה, ושהיא תוכל להבין אותי ולקבל אותי כמו שאני. אשמח מאד אם מישהו ידע לייעץ לי בנושא. תודה רבה!

s h i r k u s h

New member
להסתיר מאישתך זה לא פיתרון...

אני נגד עישון
אבל כל אחד והבחירות שלו ולדעתי אישתך לא תחשוב שאתה חלש אופי אם תראה שחזרת לעשן, זאת התמכרות שמתמכרים אליה אנשים רבים מכל המקצועות, מכל המינים ומכל העדות ופשוט צריך להיגמל ולהתרחק מזה. אולי תנסה לעבור גמילה ותבקש עזרה מאישתך, שתעזור לך בקטע הזה שזה יהיה משהו משותף ויקרב בינכם יותר?

moribat

New member
נסה לפנות לצד הרחום שבה..

תראה, אני גם נגד עישון, וזו היתה אחת המחלוקות ביני ובין בעלי. בעלי הבטיח, ואכן ניסה ככל שביכולתו להיגמל. היו לנו קווים אדומים (לא מעשנים בבית). כיום, אני מודעת לזה שעישון זו חולשה והתמכרות, ואני מתאזרת בסבלנות (בדיוק כמו שאני מתאזרת בסבלנות כלפי ההתמכרות למשקל שלי..). ברגע שבעלי אומר לי אני כל כך רוצה, אבל זה קשה לי, נו, את יכולה להבין את זה, זה כמו שאת רוצה להתמיד בדיאטה..", אני מיד נזכרת שכולנו בני אדם, ונאה דורש, נאה מקיים.תגיע איתה לאיזה הסדר של פשרה שמקובל על שניכם.

עשית טעות מההתחלה ועכשיו צריך לראות

איך מתקנים. דבר ראשון, לא מסתירים. דבר שני, לוקחים אותה לשיחה. תבהיר לה שהעישון הוא חלק ממך והיא צריכה לקבל גם את הפאן הזה שהיא פחות אוהבת. מצד שני אתה אוהב אותה ורוצה לבוא לקראתה ולכן אתה תעשה הכל כדי לצמצם את אי הנעימות שלה. לא לעשן בבית, לצחצח שיניים לפני נשיקות וכו'. בכל מקרה אסור לך להרגיש שגמילה מעישון זו אמת המידה לאופי שלך והיא צריכה להבין שאסור לה להציג זאת ככה.

Tully Is Here

New member
שב איתה לשיחה

גם לי היתה בעיה כשבעלי נגמל מסגריות ועדיין היה מעשן כל פעם שפגש חבר שלו, זה ירד אצלו מקופסא וחצי ביום לשלוש סגריות בסופ"ש אבל לי זה היה סוף העולם, אז הוא הסביר לי כמה קשה לו, כמה הוא מנסה ומשתדל רק בשבילי. תנסה לעשות אותו דבר, תסביר לה איזה צורך יש לך בסגריות, למה וכמה קשה לך להפסיק וכמה עדיין ולמרות הכל אתה משתדל בשבילה לעשן פחות או לא לעשן בבית. אני לא מאמינה שהיא תראה בך כשלון רק כי אתה ממשיך לעשן.

lili81

New member
הייי יש לך סיגרייה../images/Emo120.gif../images/Emo120.gif

היי יורשה לי לומר שגם אני מעשנת ובעלי לא.. הוא לא אוהב שאני מעשנת אך אין זה אומר שאני אפסיק.. אני אפסיק רק אם ארצה בכך והוא כחבר טוב וכבעל אוהב יכבד את ההרגלים שלי..ואת הרצונות שלי.. ארשה לומר לך שכך אני ממליצה גם לך ..אם טוב לך עם זה עשה זאת אך כמובן אם טאקט כמו שאומרים על תעשן לה מול הפרצוף עם זה מפריעה לה .. אך אל תסתיר ממנה כזה דבר .. ואולי בשבילה זה יראה כמעידה שלך ...הרי כפי שנאמר .."אישתי בהצהרות המהוללות שלה..." בשבילה עברת מיבחן .. ומה בשבילך האם לדעתך ניכשלת בזה שחזרת לעשן...לא ניכשלת בזה שאתה לא משתף אותה.... אז שתף אותה אני בטוחה בטוחה שהשד הוא לא כזה גדול.. בהצלחה לילי

אם כל השאר ביניכם בסדר גם זה יעבור

מה הבעיה, תסביר לך שבעבודה לידך מעשנים וקשה לך להתאפק כאשר בסביבה מעשנים, זה לא משהו נורא כ'כ שחוזרים לעשן הרבה הפסיקו לגמרי רק אחרי כמה נסיונות.

הולכים למכון גמילה?

נסה להתחרק מהסיגריות כפי שהתרחקת מהן קודם. נסה אולי לבקש חיזוקים בעבודה כנגד הסגריות. אולי לא להחזיק כסף קטן בארנק או כל דבר אחר שגורם לך לחשוק בסגריה. קח במקום מסטיק.

maybesure

New member
../images/Emo67.gif

נו מה? הבחור במצוקה, האשה מחכה לו עם נבוט
אני הייתי מספרת לה כבר מזמן. באמת יש דברים יותר גרועים בחיים: מכתב מהבת לאימא... אמא נכנסת לחדר של הבת שלה ורואה מכתב סגור על המיטה המיועד אליה. עם תחושה לא טובה היא פותחת את המכתב וקוראת: אמא היקרה אני מצטערת להודיע לך על זה בצורה הזאת אבל עזבתי את הבית והצטרפתי לחבר שלי ואנחנו עוברים לגור ביחד, ממש התאהבתי בכל התכשיטי פירסינג שלו ובכתובות קעקע ובאופנוע הגדול שלו. אני בהריון ואחמד אמר לי שאנחנו נהיה מאוד שמחים בבקתה שלו ביער לא רחוק מההורים שלו. הוא רוצה עוד הרבה ילדים ממני וזה אחד החלומות שלי. למדתי שמריחואנה לא מזיקה ואנחנו נגדל ליד הביקתה שלו גם בשבילינו וגם בשביל החברים שלו והם יתנו לנו בתמורה את הקוקאין והאכסטזי שאנחנו צריכים. בינתיים אנחנו מתפללים שימצאו תרופה לאידס כדי שאחמד ירגיש טוב יותר, מגיע לו. אל תדאגי אמא אני כבר בת 15 ואני יודעת איך לדאוג לעצמי. אני אבוא לבקר אחרי הלידה פעם בחודש כדי שתכירי את הנכד שלך. הבת שלך, נורית. < < < < < < < < נ.ב. אמא כל זה לא נכון, אני אצל דיקלה הבת של השכנה. רק רציתי להראות לך שיש דברים יותר גרועים בחיים מהתעודה שלי שנמצאת במגירה של השולחן... אני אוהבת אותך! תתקשרי להודיע מתי זה בטוח שאני אחזור הביתה.

alophind

New member
פששש... בעמוד הראשון של תפוז..

אותה הודעה , אבל בנשואים נשואות....

Nataly A

New member
בתור אחת שבן זוגה מעשן ואני לא

אני יכולה לומר לך, שאם אני הייתי במקומה הייתי רוצה לדעת. היה יותר כואב לי עצם ההסתרה מאשר הגילוי שנשברת. אני מאוד סובלת מהעישון של זוגי, אבל לאחרונה עשינו סיכום שהוא מעשן את רוב הסיגריות במרפסת, וחוסך ממני לנשום אותן. אמנם זה לא מחפה על הפחד האיום שלי שהוא יחלה קשות מזה, אבל אני יודעת שהפסקה תבוא רק ממנו. אני מציעה שתשבו ותראו איך אתם מתחשבים אחד בשני. בכל מקרה לא להסתיר. זוגיות טובה מתחילה בתקשורת טובה ופתוחה.

למעלה