צריך עזרה קטנה

idansol

New member
צריך עזרה קטנה

שלום חבר'ה, אני אומר לכם את האמת : אני לא מבין כלום בג'אז. ממש כלום. אבל אני צריך את עזרתכם. אני בא מרקע קלאסי כך שג'אז ממש חדש לי. ראיתי את הסרט "נערי בייקר המופלאים" ונדלקתי על המוסיקה. מישהו יכול להמליץ לי על מלחינים/נגנים/הרכבים שמנגנים דברים לפי הקריטריונים הבאים : מוסיקת בארים לפסנתר בעיקר, שקטה, לא מבולגנת מדי, אפשר עם זמרת בעלת קול רך, מעין מוסיקה כזו שמתגלגלת לה, לא ג'אז כבד מדי, משהו בסגנון נערי בייקר. אתם יודעים, מוסיקה כזו של בארים משנות החמישים שישים, מה שמכנים לפעמים מוסיקת מעליות. רומנטית. אני אישית אוהב לשמוע את המלחין קלוד דביוסי, אבל זה לא ממש ג'אז אבל משום מה זה דומה. האם בדביוסי יש יסודות למוסיקת ג'אז ? אודה לכם מאד. עידן.

Harleydude

New member
הממ

הרבה שאלות אתה מעלה פה. את נערי בייקר אני לא ראיתי אבל תנסה את ההמלצות הנ''ל, אם לא תאהב תגיד מה בדיוק לא אהבת ויהיה לנו יותר כיוון על מה להמליץ- פסנתרנים - Art Tatum Thelonious Monk וקצת פסנתרנים בסגנון אחר Chick Corea Keith Jarrett זמרות - Ella Fitzgerald Billie Holiday Diana Krall (גם פסנתרנית). זה הכל קצת ירייה באפלה כי אני מנסה להבין את הכיוון שלך. תקשיב תראה מה אהבת מה לא תבוא לספר ונוכל להמשיך. לגבי דביוסי אני מסכים איתך שיש בו משהו שמזכיר ג'אז (שזה לא אופייני בדר''כ למלחינים קלאסיים). מה זה בדיוק קשה לי להגיד לך במונחים מוזיקליים כי אני לא שמעתי מספיק דביוסי וגם לא יצא לי לנגן יצירות שלו. אבל מזווית של מאזין אני חושב שזו הזרימה שלו, יש לו מוזיקה שהיא נותנת רושם קליל וזורם שיותר מאפיין ג'אז מנגיד בטהובן שיותר נותן רושם דרמטי ויותר "כבד".

scooby4

New member
ובכיוון אחר...

אם אתה רוצה ג'אז לא מורכב או כבד אז- אמנם לא הייתי ממליץ לשמוע פסנתרני פרי-ג'אז או משהו- אבל גם לא הייתי נותן לך את השמות של ת'לוניוס מונק, או טייטום, או ג'ארט, או קוריאה. פסנתרנות בארים אפשר למצוא בעיקר ב- Oscar Peterson ובג'ורג' שירינג (מישהו פה בטח יודע איך כותבים את זה באנגלית). בנוגע לזמרות, אני חושב שלא יזיק לשמוע בילי הולידיי. דביוסי: אחלה. כן, הפסנתרן Bill Evans (גם מאוד מומלץ לשמוע) לקח הרבה מאוד מתחושת הריחוף הקצבי ומההרמוניות של דביוסי (וגם של רוול). אוונס, שהתפרסם בשנות החמישים, השפיע על המון פסנתרנים עד היום (בינהם קית' ג'ארט, הרבי הנקוק, צ'יק קוריאה), כך שכן איכשהו ניתן לומר שלדביוסי יש חלק בהתפתחות הג'אז.

idansol

New member
תודה

תודה. אני אבדוק את ההמלצות שלך. בכל אופן, קראתי קצת על דביוסי ולמעשה נתנו את ההגדרה הטובה ביותר למוסיקה שלו - אימפרסיוניסטית. ואגב, כתוב גם שאף מלחין לא הצליח לחקות את הסגנון שלו... כנראה ששכחו את הג'אז שאולי במידה מסויימת התפתח מזה. בכל אופן, מה שאני מחפש אני מצליח להגדיר רק דרך האווירה. דמיין באר בניו יורק. שנות החמישים שישים, זמרת לבושה שמלה אדומה, חושנית, עם סיגרייה ארוכה בפה, כוסית מרטיני ביד, עומדת ליד פסנתר, סטייל תקופת דיק טרייסי, פסנתר מתנגן לו בשקט, אולי גם איזה קונטרבס, אולי אפילו תופים כאלה של ג'אז, שבמקום מקל מכים עם מניפה כזו, איפה לעזזל מוצאים את המוסיקה הזו ? חוץ מבסרטים כמובן... תודה..

Harleydude

New member
אני הבנתי אותך

אבל עדיין זה משחק אסוציאציות ויכול להיות שמה שאתה מתאר יגיד לי דבר אחד ולך דבר קצת אחר. אני וסקובי נתננו לך את הדברים העיקריים, הקווים המנחים לפסנתר ושירה. כמו שאמרתי אחרי שתשמע תוכל להסביר יותר טוב מה בדיוק אתה מחפש אם זה לא יהיה בדיוק זה או שזה כן יהיה זה ותרצה להעמיק בנושא. אני אמליץ לך בנוספ על דיסק של Milt Jackson יחד עם John Coltrane שנקרא Bags and Trane זה פסנתר יחד עם סקסופון ובשבילי זה הדבר שהכי גורם לי לדמיין בארים בניו-יורק בשנות ה-50.

idansol

New member
אחלה תודה

חבר'ה אתם גדולים. תודה רבה רבה. שמעתי באינטרנט קצת בילי הולידיי וזה דומה מאד למה שאני מחפש. רשמתי את כל מה שכתבתם ואבדוק הכל.. שוב תודה.

למעלה