צריך עזרה עם DRIVERיים של gigabyte

• פותח הנושא jbu
  • פורסם בתאריך

jbu

New member
צריך עזרה עם DRIVERיים של gigabyte

קניתי מחשב של gigabyte , התקנתי עליו WIN 64-BIT ועכשיו הוא לא מזהה לי את הכרטיס מסך ואומר שיש לי משהו דפוק של 16 MB , אני מנסה להתקין את הדרייברים מהאתר שלהם אבל אף אחד מהם לא עובד על WIN 64-BIT ! אמור להיות לי nVIDIA 8400 GS 256MB והדרייבר שהורדתי שאתר של NVDIA לא עובד. משהוא בבקשה יכול לעזור לי?

Y. Welis

New member
יש הכרח בגירסת 64 ביט?

אחד החסרונות שלה הוא היעדר דרייברים.

jbu

New member
אבל אז זה לא אומר שאני מוותר על היכולות

אבל אז זה לא אומר שאני מוותר על חלק מהיכולות של המחשב שלי? חוץ מתמיכה בזיכרון גבוהה יותר (שזה ממש לא רלוונטי), יש עוד יתרונות ל 64-BIT ?

bar666xp

New member
windows 64bit אבל איזה? איכסטה איכס-פי?

איזה windows בדיוק? לדוגמה XP 64BIT יש המון דרייברים שבאתרים הרישמיים לא קיימים כלל... אגב 64BIT אתר מומלץ לכל מי שלא מוצא משהו שקשור במערכות 64BIT... http://www.planetamd64.com יאיר כדאי אולי להכניסו לקישורים {אם הוא לא כבר בהם} שאלות בנוגע ל64BIT כניראה יתחילו להיות נפוצות יותר במהלך השנה אם הבתי תוכנה יתחילו לנצל את היחולות ולהוציא יותר תוכנות בגירסאות 64BIT. אאל"ט יש צורך להירשם לאתר כדי להוריד משם קבצים {אני רשום עוד לפני שהיה לי מעבד 64BIT אז אני לא בטוח אם יש צורך להירשם או לא}. -----> דיי מסביר אילו מערכות יותר ניתמכות ראש ע"י 64BIT ומראה כמה XP 64BIT הוצאה בעיקר ביגלל לחץ ציבורי ולא ביגלל שMS התחילה לתמוך יותר מדי ב64BIT.. אגב אם מערכות ההפעלה של MS היו יותר תומכות ב64BIT בצורה נורמלית אינטל היתה בבעיה גדולה עד צאת הכור2דו ו/או שהיו יוצאים כבר מזמן מעבדי 64BIT מבית אינטל.. מי הפסיד? א. הלקוח. ב. AMD שרוב המעבדים שלה כבר מזמן 64BIT. יתרון ענק אגב למי שרכש בעבר מחשבים בעלי מעבדי 64BIT של AMD יכול להתקין מערכות הפעלה 64BIT מבלי לשדרג כלום {בהנחה שיש לו לפחות 1G זיכרון RAM במחשב}. ישירות דרייברים לכ.מסך למערכת XP 64BIT... http://www.planetamd64.com/index.php?automodule=downloads&showcat=6 ישירות דרייברים לכ.מסך למערכת איכסטה 64BIT... http://www.planetamd64.com/index.php?automodule=downloads&showcat=52 אגב יש גם דרייברים לרכיבים נוספים למי שלא מוצא ו/או מצליח להתקין את אילו של היצרן ו/או יצרן המחשב... לרוב הדרייברים באתר הזה הם ללא בדיקת תאימות... כלומר בכל מקרה הדרייבר יותקן אם הרכיב באמת לא מגיב לפיצרים אילו או אחרים שיש בתוכנה הנילוות/דרייבר אז הפיצר/ים לא יתפקדו ו/או אם זה דרייבר לא תואם הוא פשוט לא יתפקד לאחר ההתקנה בדר"כ יופיע במנהל ההתקנים כי הוא אינו תואם לחומרה {נ.ב. זה לא קורה הרבה ניתקלתי בעבר הרחוק אולי פעם אחת או פעמיים במקרה כזה}.

jbu

New member
באנת אייכסה אבל יש לי XP

גם הוא לא משהו. אני לא מאמין שמוכרים לי מחשב בלי דרייבר להפצה של WIN ... תקראו לי ישראלי טיפוסי אבל אם ה 64 BIT עובדת במעט טוב יותר על המחשב שלי מה 32 BIT זה אומר שאני צריך להתפשר כי NIVIDIA לא כתבו לי DRIVER ? אפורופו, עשיתי GOOGLE על האתר ולא מצאתי את הדרייבר שמה.

bar666xp

New member
שו???

אבל בכל מקרה כמה הערות... XP 64BIT לדעתי האישית איך לומר זאת כבר עדיף איכסטה 64BIT... יש כבר יותר תוכנות שיעבדו תחת איכסטה 64BIT מאשר תחת XP 64BIT בצורה נורמלית... הבעיה העיקרית נובעת מכך שXP 64BIT היא למעשה כמעט ה32BIT ""משודרגת"" ל64BIT בניגוד לאיסטה 64BIT שבנויה כמערכת 64BIT... חשוב לא פחות ואולי יותר התמיכה הטובה ביותר שיש ל64BIT היא בלינוקס לדעתי האישית בכל אופן. לגבי דרייברים זה לא שNVIDIA לא הוציא דרייבר 64BIT וסביר שהוציאה השאלה היא אם יצרן המחשב דרש את הדרייבר.. אם לא הדרייבר כניראה לא יהיה תואם לגירסת הOEM של כ.מסך לדוגמה. אגב בדוק גם כי הBIOS מעודקן לפעמים זה עשוי לשנות הרבה ולא רק לגבי עידקוני דרייברים של כ.מסך. בהודעה הקודמת נתתי לינק ישיר יתכן ותהיה חייב להירשם לאתר כדי להוריד/להיכנס לדף... כל אילו לדוגמה אמורים להתאים לכ.מסך שלך... ----->

bar666xp

New member
שכחתי את התמונה בהודעה הזו...

כמו שאפשר לראות לXP 64BIT כמעט ואין תמיכה ולכן יש כאן המון דרייברים ותוכנות... לאיכסטה 64BIT כבר יש יותר תמיכה וכאן יש בעיקר את אילו שבאתר יצרן החומרה לא יותקנו על מערכות OEM... וללינוקס בדר"כ לא צריך ביכלל לחפש כי כבר יש

למעלה