צריך עזרה עם פירוש של מספר מילים

uriozmor

New member
לא למדת לסמוך עליי?

הספר יצא גם בהוצאת מוסד ביאליק בתשנ"ט, כהדפסה שנייה ומורחבת של הספר שבהוצאת הרב קוק (שמו היה שונה מעט, כדברייך), אבל הוא מיוסד על מסה שפרסומה הראשון בי"א בשבט תשט"ז ב"הארץ", כנאמר בהקדמה. אגב, המסה ההיא ראתה אור גם ב"לשוננו לעם" מד (תשנ"ג), חוברת ד (שהוקדשה כולה לפיסוק), עמ' 179-182, תחת השם "כיצד פוסקים".

הרהוט

New member
עליי לשבת אתך על כוס קפה פעם,

יש עוד כמה דברים שאין לך מושג עליהם.

hapax legomenon

New member
"ובזאת נסיים את הדיון בנושא"

כאילו היעדר הנקודה נותן אסמכתא לעובדה שקבעת...

r o r o r o

New member
פיסוק באינטרנט

בניגוד לדעתו של זאבינקה... יש בעיית פיסוק באינטרנט... אבל הבעיה היא הפוכה!!!!!!!!! ראשית יש עודף סימני קריאה!!!!!!!! כאילו מישהו צועק לך באוזן!!!!!! וגם מנת-יתר של 3 נקודות... כאילו.... אני לא יודע אבל אני רוצה לרמוז ש... והמבין יבין... או לא!!!!!! זה לא פיסוק... זה פישוק (רגליים)!!!!!!!!!!!!

Geek God

New member
טעות

הבעיה היא הפוכה!!!!!!!!!1 שכחת את האחד בסוף. האחד שולתתת!!!!!1

הרהוט

New member
הזכרת לי דברים שכתב ניטשה:

"הנלחם במפלצות, ייזהר שלא ייהפך הוא עצמו למפלצת. וכשאתה מסתכל לתוך תהום שעה ארוכה, חוזרת התהום ומסתכלת גם לקרבך". לשון אחר, אדם שאין בו כמעט (או בכלל) שחצנות, יהירות, התנשאות וגבהות לבב - אינו עסוק בסוגְיה הזאת, אינו מוטרד בגינה ובוודאי אינו מכריע לעצמו הכרעות שווא אוויליות כמו ההכרעה שהכרעת אתה.

keizer

New member
עוד כמה

ירמולקא - אכן כיפה, ביידיש רבותא - גדולה דילטור - מלשין

תשובות

נפתול - פתול , התעקמות אצל ביאלי במשמעות התלבטות. "נפתולי לב הנער מי ידע" האבקות . אלה רק חלק מן המשמעויות במילון אבן שושן. מסוט - התקן להסטת משהו במכונה. מדוכה - מכתש לכתישת גרעינים ואגוזים. ישב על המדוכה - התחבט. מטונן - מורטב, מוצף במים. מטנן אצבעותיו על החלון , אולי בחורף כשיש אדים על החלון הקר, ומישהו משחק בהם, מצייר בהם... קרויה - כינוי לאחד ממיני הדלעת. קרוי - קרוא ,נקרא קרוי - מתפלל העולה לקרוא בתורה. מפולמות - רטובות , לחות. נוחש - אין באבן שושן. אולי מן המלה נחוש? או נחש? דילזנס - כרכרה לנוסעים. גרנה - אולי הגורן שלה? האסם שלה? דילטור - מלשן אבל גם מי שאומר דברי שקר, לשון הרע, או קשור לכל מידה מגונה. גורגן - עוגב תימנו? מה הם תימנו? יש מספר מלים שאפשר לנסות להביען על פיהן. תיום תיומה, תימן. סמוט- סוג של אריג יקר עשוי משי מיוחד ושעיר משהו. "ירמולקה של סמוט פאר על ראשיהם" עגנון. ירמולקה -כפה קטנה לכיסוי הראש.

המשך...

לבד- חומר העשוי מצמר ומהודק במכבש, משמש כבטנה לנעליים, למגבעות. איסר - החלטה בשבועה להמנע מדבר הנאה. רבותא - גדולה, יתרון , מעשה חידוש. מורה - יש משמעויות רבות. בן סורר ומורה - מרדן. פרוזמא- סינר, מטפחת צעיף. מורענות - ? מורנית- רומח , חנית. בדקר- יש מלים קרובות. יבור -אני חושבת שזה יברור. חפשים ? משהו הקשור לחפש? תלוי בהקשר. לקרדה- סוג של דג מלוח . מרה - יש הרבה מאד משמעויות,תלוי בהקשר.

המון תודה לך ולכולם :)

יכול להיות גם שקיים כזה ביטוי חוצב להבות? - חוצב להבות של מישהו

למעלה