צריך עזרה- מתלבט

global

New member
צריך עזרה- מתלבט

שלום חברי הפורום היקרים. כיום אני נמצא בפרק בחיים שבו עליי להחליט מה ללמוד ללימודי תואר- החלטה מלחיצה ומעצבנת. ואחת מהאפשרויות היותר ניראות עליי היא לימודי מזרח רחוק וסינית: א. מה תוכלו להגיד לי על דרישה של דוברי סינית בשוק העבודה? ובאיזה תחומים? ב. איפה אפשר ללמוד את זה לתואר?* * ראיתי את לימודי מזרח הרחוק של אוניברסיטת תל אביב אך שם לפי מה שראיתי מדובר יותר בלימודי ספר ופילוסופיה- אומנות , פילוסופיה והיסטוריה - לי חשוב ללמוד דברים יותר עדכניים ופרקטיים. הרבה תודה לעונים. מי שרוצה לענות תשובה מפורטת יותר מתוך ניסיון [email protected] זה המייל שלי הרבה תודה עודד

erezor

New member
דעתי בנושא

מה זה "דברים עדכניים ופרקטיים" בדיוק? באף חוג של מדעי הרוח לא לומדים דברים פרקטיים. עדכניים דווקא יש הרבה - אפשר לקחת קורסים על סין המודרנית, למשל, קורסים בסינית לעסקים וכו', אבל לא תלמד בחוג הזה שום דבר שיקדם אותך לקראת הפיכת "לימודי מזרח אסיה" למקצוע. תואר בלימודי מזרח אסיה אפשר היום לעשות בנוסף לת"א גם בירושלים וגם בחיפה, ובבר אילן מתהווה בימים אלה ממש מגמה חדשה, אתה יכול לעיין בסילבוסים של כל אחת מהאוניברסיטאות כדי להתרשם. בעקרון, לכל אוניברסיטה יש דגשים שונים, אבל זה ממש לא משנה בתואר הראשון, לדעתי, מפני שלא מביאים אותך לרמה גבוהה במיוחד בשום תחום, כולל בלימודי השפה. רוב מי שרוצה לדבר סינית ברמה גבוהה טס אחר כך למדינות בהן דוברים סינית וממשיך שם את לימודי השפה. באף אוניברסיטה בארץ, לימודי מזרח אסיה בפני עצמם בדרך כלל לא מספיקים (מה שנקרא "מסלול דו-חוגי", כלומר צריך לשלב איתם לימודי מקצוע נוסף, למרות שיש אפשרויות נוספות), כך שתוכל לשלב אותם עם משהו שהוא כן פרקטי, כמו כלכלה, תעשייה וניהול וכו'. זה אולי דווקא כן ייתן לך כיוון תעסוקתי אחר כך. מהניסיון שלי (וייתכן שיהיו אנשים שניסיונם אחר) - אין יותר מדי דרישה בארץ לישראלים דוברי סינית, בטח אם אין לך כישורים נוספים שמצדיקים את העסקתך. זהו... בעקרון, הלימודים מהנים מאוד, אבל לפי מה שכתבת זה לא בדיוק מה שמעניין אותך. לדעתי, כמו בכל תואר, בסופו של דבר זה תלוי מה אתה עושה עם עצמך ועם הידע שרכשת אחרי שאתה מסיים את הלימודים.

GnomeBubble

New member
אני מוחה

על זה שמקצועות כמו כלכלה ומנהל עסקים נחשבים למשהו פרקטי. מילא הנדסת תעשיה וניהול (וגם זה המקצוע המעורפל ביותר מכל מקצועות ההנדסה) או תואר שני בשני המקצועות שציינת, אבל כמו שהם עכשיו, הדברים האלה לא הרבה יותר פרקטים ממדעי הרוח... בשום אופן אי אפשר לשים אותם על אותו המישור כמו מקצועות אחרים, הרבה יותר פרקטיים אבל הרבה פחות סקסיים, כמו הנדסת כימיה או הנדסת מכונות...
היתרון שלהם הוא שהם נראים יפה ברזומה, אבל גם אז זה כנראה תלוי מי בודק אותו.
עקרונית, מי שלומד מדעי הרוח תמיד יכול להיות מורה (זה לא שווה הרבה היום, אבל זה בכל זאת מקצוע פרקטי
), אבל בלימודי מזרח אסיה רמת לימוד השפה באמת נמוכה מדי גם בשביל זה.
בכל מקרה כדאי ללמוד עוד תואר שנראה טוב בנוסף ללימודי הסינית, אבל זה לא חייב להיות תואר דווקא במקצועות הסקסיים של מדעי החברה - זה צריך להיות תואר שישתלב טוב עם עבודה שאפשר למצוא בסין (מה שעושה את זה לקצת עניין של מזל, אבל ככה זה בחיים).

happydog23

New member
לדעת סינית, או לחילופין לימודי מזרח אסיה

זה לא מקצוע - זה ערך מוסף מאוד גדול לכל מקצוע אחר. אם אתה מעוניין להתעסק עם סינית וסין, תבחר חוג נוסף שרלוונטי. תחומים שהולכים טוב עם סינית הם בד"כ: משפטים, כלכלה, מנהל עסקים, חשבונאות...

global

New member
הרבה תודה - עזרתם לי מאד

השילוב של סינית עם מנהל עסקים הוא בעיניי הנכון מכולם- אך איני בן אדם של מספרים ומנהל עסקים בשבילי היא דרך לכישלון. אני אשאל שוב ברשותכם האם אין שום תחום שבו דרושים אנשים דוברי סינית - לחברות היי טק וכאלה כמתרגמים או למשרד החוץ? עודד

erezor

New member
לדעתי לא...

ולו מהסיבה הפשוטה שהרבה יותר זול ומשתלם יהיה להעסיק סיני דובר אנגלית מאשר ישראלי דובר סינית. מצד שני, אני מכיר באופן אישי מקרים שבהם זה לא היה נכון, אבל לא הרבה. הדרישה לישראלים דוברי סינית בארץ, שאין להם כישורים מיוחדים מעבר לכך, היא לא גבוהה במיוחד.

renjintso

New member
יש תחומים כאלה

אבל בדרך כלל דרושים שם כישורים נוספים חוץ מידיעת סינית ואלה תפקידים שיותר מתפתחים לתוכם ולא מתקבלים אליהם ישר מהאוניברסיטה. ולימודים באוניברסיטה ישראלית (לא חשוב איזו) לא יתנו לך שטף בשפה הסינית, ולא הבנה מספיקה של התרבות כדי לעבוד בתור יועץ או מתווך לחברות עסקיות שם. זאת בהחלט תוספת יפה ותחרותית לקורות החיים שלך, אבל אין מסלול אוטומטי שבוגר לימודי מזרח אסיה יכול לפנות אליו (לא משהו כמו מתכנת מתחיל למשל). המשרות מעטות וספציפיות מאד ודורשות מומחיות. אבל אל יאוש: אם זה באמת מעניין אותך, זה אחד מתחומי הלימוד המרתקים שיש, ויש אנשים שמתפרנסים מידעית סינית והקשר שלהם עם סין (אפילו אני). אם אתה רוצה מסלולים ספציפיים הנה כאלה שאני מכירה: עורכי דין שעוזרים בסגירת עסקאות בסין - צריך כמובן תואר במשפטים ורישיון עריכת דין נוסף על הסינית מתווכים למיניהם ויועצים עסקיים - צריך רשת קשרים ענפה בסין ויכולת שיווקית גבוהה מנהלי חברות ברילוקיישן בסין - עדיף תואר במינהל עסקים או משהו דומה, ואיזשהו ניסיון קודם היי טק - תואר בהנדסת תוכנה או מדעי המחשב. משרד החוץ - קבלה לקורס צוערים אירגוני השו-שו למיניהם עיתונות
- נדרשת יכולת לסבול את עולם התקשורת ונכונות לעבוד תמורת פרוטות בתחילת הדרך.

GnomeBubble

New member
אני מציע שתנסה לחשוב במה אתה כן טוב

ותנסה למצוא שילוב שיתאים לך ויתאים גם לאופציות שקיימות בסין. מקצועות ההייטק (מדעי המחשב, הנדסת חשמל) יכולים לעזור, ואני יודע על מקרים שגם מתכנתים מקבלים הצעות לרילוקיישן לסין. אם תלמד מקצוע כמו מדעי המדינה או יחסים בינלאומיים, אולי תוכל להמשיך עם זה לעבודה במשרד החוץ (בכל מקרה תצטרך לעבור קורס צוערים
). אם תלמד תקשורת, אולי תוכל להגיע לעולם העיתונות, ולעבוד תמורת פרוטות בתחילת הדרך.
אם אתה באמת מעוניין להתמקד רק בסינית, אתה תמיד יכול לעבוד בתרגום מסינית לעברית, אבל זה נראה כמו שוק די קטן (לפחות כרגע), ואני חושש שתצטרך הרבה יותר מתואר ראשון בלימודי מזרח-אסיה כדי שתוכל להגיע לרמה שתאפשר את זה. לימודים בסין יתקנו את העניין, אבל אם אתה באמת מעוניין למצוא לעצמך עבודה בתור מתרגם, אולי עדיף לך לטוס כבר עכשיו לסין וללמוד שם?

למעלה