צריך עזרה כנסו

צריך עזרה כנסו

אני נפגשתי עם בחורה מהשכונה על ידי שידוך הפגישה הייתה פגישת בירורים לא היה לי עליה שום פרט כשאמרתי לאמא שלי היא לא יצאה מרוצה בכלל ולכן נאלצתי להודיע שזה לא מתאים ובאמת אני מאוד רציתי אותה וגם היא רצתה להמשך לעוד פגישה אבל לאחר שאני דחיתי זה ירד ממני מבחינתי זה היה כמו שידוך לא מתאים כך שאפילו הייתי רואה אותה ברחוב לא הייתי אומר לא אפילו שלום הקטע הוא שבתקופה האחרונה היא כמו בורחת ממני אני הולך ברחוב היא באה ממולי וכשהיא רואה אותי היא חוזרת ונכנסת לרחוב אחר. אני חשבתי לדבר איתה ולהסביר לה את העינין מה אתה הייתם מציעים לי לעשות

Corall

New member
ואולי..

אתה מדמיין שהיא בורחת ממך? בגדול, סביר להניח שמפגש כזה באמצע הרחוב, הוא לא הכי נעים. ויכול קצת להביך. אבל, מפה ועד לחשוב שהיא בורחת ממך? לחשוב על ללכת ולהסביר לה? הדרך ארוכה.. מה גם, שמה בדיוק תלך ותסביר לה? `אמא שלי לא רצתה אותך, לכן הורדתי אותך``? נשמע לך? על זה נאמר, ``שב ואל תעשה עדיף`` זה לעניות דעתי. הצלחה בכל מקרה. ותשתדל לא לחשוב על זה. זה יעבור לך..

אני לא מבינה,

אם רצית, למה החזרת תשובה שלילית? מה יותר קל לנסות לדבר עם אמא שלך ולהסביר לה שכן היית רוצה לנסות?! לדעתי תשלח מישהו שמכיר את שתיכם ויציע שוב חבל על הזמן! לא נראה לי מצב שתפגוש אותה בספונטניות ותסביר לה את המצב... עזוב, שלח מישהו שיציע ובפגישה תסביר לה כל מה שאתה רוצה. בהצלחה!

הבעיה היא שאמא שלי

לא רוצה לשמוע עליה בכלל אחים שלי דברו איתה אני דיברתי איתה וזה לא עזר כלום

הבנתי.

אולי תחכה עם זה עוד קצת ואז תעלה את זה שוב. בנתיים אם יש הצעות שנראות, תפגש. ככה אמא שלך אולי תשתכנע באיזה שלב שתראה שראית אחרות ועדין אתה רוצה לחזור אליה. לפעמים שלוחצים על מישהו על נושא מסוים הוא מפתח אנטי לענין אז תרפו מהנושא. בנתיים תן לה כמה חודשים ואז תסבירו לה שוב. תהיה בטוח שאם היא הזיווג שלך היא תחכה לך ואם אחרת אז זה סימן שאתם לא קשורים אחד לשני. אמונה ובטחון בה`!

אפשר גם וגם...

בשלב מסוים (ממש לא כרגע) הייתי הולכת על הבחורה ותוך כדי מדברת אם האמא ואין ספק שהיא היתה מקבלת את זה. זה לא שיטה מכובדת אבל לפעמים ההורים נתפסים על שטויות ולא מבינים או קולטים שלבן/הבת זה מתאים. אני לא יודעת מה הסיבה שאמא שלו לא רוצה יכול להיות שמסיבה טובה ומוצדקת ואם כן קחו ביטול על מה שכתבתי קודם.

ההורים לא תמיד יודעים מה הם רוצים.

וכשהם כן יודעים מה הם רוצים זה לא תמיד מה שהבן יקיר שלהם רוצה. ועם כל הכבוד אני בז לכותב ההודעה על כך שהוא הוריד בחורה כי היא לא נראתה לאמא שלו, למרות שהוא מאוד רצה.

ישראלי, קודם אל יאוש!

באמת שזה מצב לא קל ונעים. לך תפוס שיחה רגועה עם אמא שלך תסביר לה בצורה ברורה ובהגיון שאתה רוצה ללכת להפגש והחלטת כבר. ומעדיף ללכת בהסכמתה. בסך הכל אתה בודק את האפשרות כדי להיות בטוח לכאן או לכאן ועדין לא מתחתן.... תנגן לה, שאולי זה המזל שלך... ושאתה רוצה שהיא תקבל בשמחה את הכלה שאתה תביא בין אם זו היא או לא.... שאחים שלך ידברו איתה גם ויסבירו לה שהיא חיבת להסכים זה המצב אתה רוצה ודיי! מה אחים שלך אומרים? למה אמא שלך לא מרוצה? כאילו, סתם לא מוצא חן בעיניה או שזה נפל על דברים חשובים?

היא אומרת שהם

לא מתאימים בגלל שיש להם בבית את יותר גדולה ממנו היא לא הולכת כל כך צנוע זה הסיבה העיקרית

אם מישהו בבית לא צנוע

וזה לא אחד ההורים - אז אני לא רואה מה הבעיה. נו באמת... גם לאחים שלנו אנחנו ערבים? זו סיבה קצת מצוצה אם להגיד את האמת...

`בז` לכותב ההודעה??? נסחפת!

זה לא פשוט בכלל. תחשוב רגע, זה נראה לך פשוט להתחתן עם מישהי נגד רצונה של האמא? איך הבחורה תרגיש להכנס לבית שהיא לא רצויה? זה לא כזה פשוט. ואל תשכח שזה ירד אחרי פגישה ראשונה זה לא שהוא עמד לסגור ולא סגר בגלל הדעה של אמא שלו. זה לא חד וחלק צריך לפעול בחכמה.

"להתחתן"???

מי דיבר על להתחתן? אני מדבר על להוריד. אם יש בעיה מתמודדים איתה. לא מורידים.

נתחיל מ-א'...

אמא... זה לא קל שאמא מביעה דיעה נגד לפני שהיא הכירה את הבחורה. יכול להיות שהיא מכירה את המשפחה מהשכונה,או ששמעה עליהם משהו {אפילו בתור שמיעה פסיבית} וזלכן זה לא לטעמה. אבל הקב"ה נשא חינה דווקא בעיניך כי היא הזיווג שלך. זה קשה שאנשים,אף שהם קרובים אליך ורוצים בטובתך,מתערבים בעניין כזה. מה גם שלא תמיד יש להם הסבר ענייני. אני הייתי מציעה לך לבקש באופן מכובד בלבד!!! שעם כל הרצון הטוב,אולי עדיף שיחסכו ממך את דעתם בשלב זה. ברגע שיגיע הזמן ותכיר לה אותה רשמית,הם יוכלו להתוודע אלי'ה יותר ולהביע דעה עניינית. עד אז תנסה להתעלם מהערות מהסוג הזה בצורה האלגנטית והראוי'ה ואל תיכנס לויכוח או עימות. אל תשכח שמדובר באמא שלך!!! ואל תגיד להם משפט בסגנון:"אני מתחתן איתה,לא אתם" כמו שנזרק כמו גרעינים לא אחת. א.זה רחוק מהמציאות. במידה ותתחתן איתה,אתה מתחתן עם ההורים שלה והיא עם ההורים שלך וההורים שלכם מתחתנים אחד עם השני. כווווווולם הופכים להיות משפחה אחת גדולה. ואם אתה עדיין לא מסכים,חכה לחגים {קודם תתחתן,כן???}.
בקיצור,טעות נפוצה. ב-.אמרת את זה??? שרטטת קו ביניהם!!! היא מצד אחד,איתך.הם בצד השני.כבר נתת להם סיבה לשנוא אותה. והם עוד לא מכירים {כשהם יכירו,יהי'ה להם מספיק סיבות לשנוא אותה.לפחות לאמא שלך
כלה וחמות...} בקיצור,טעות גדולה יותר. ואחרי א' מגיע...ב' בחורה... היא מתחמקת, א.היא נבוכה ולא כזה נעים לה ממך. ב.יש לה איזה רגש כלפיך ולכן היא מתחמקת. ג.וזה צד קצת קלוש,אבל גם תיקח בחשבון-שאולי הוא פשוט כואבת ומעט כועסת. אני אישית מציעה לך,לדבר איתה. כן,פשוט כך. אולי לא פנים מול פנים אבל לפחות בפון. רק כדי שתדע שהכל בסדר והתתחמקות היא לא מצד כעס וכאב.

תראי אני מבחינתי

אחרי שאמרי לא זה פשוט נגמר אבל עכשיו מה שהיא עושה זה נראה כמו איזה משחק היא בורחת ואחרי זה היא עומדת ומביטה בי

למעלה