צריך עזרה חברים

BALUTAMAN24

New member
צריך עזרה חברים

גילינו לפני כמה ימים שסבתא שלי ז"ל עזבה את פולין לפני השואה אחרי גיל 18 והיא בעלת תעודת זהות פולנית.כנראה שמעולם לא ביטלה אותה. השאלה היא האם יכול להיות לזה קשר אלי בקשר לזכאות אזרחות פולנית ואם כן,איך בדיוק מבררים את זה? התקשרתי כבר לשגרירות הפולנית והם לא מתלהבים יותר מדי לעזור לכן אני כותב אליכם. תודה.

Sparker

New member
היו פה כבר דיונים בנושא

אתה מוזמן לחפש אחורה. בכל מקרה, אתה לא יכול להוציא דרכון לפני שאחד ההורים שלך גם כן מוציא. לפי מה שהבנתי, נדרשת גם שליטה בשפה בשביל הראיון. בכל מקרה, הכתובת הרשמית היא היא השגרירות הפולנית. אם הם לא מוכנים לעזור אז אתה בבעיה.

הממ...

אם סבתא שלך ז"ל היתה רוצה שתהיה לך אזרחות...אז אני מאמינה שהיתה הייתה מציינת משו בדבר לאזרחות שלה... אל תכנס לזה אפילו...

SupermanZW

Well-known member
מה?!

איך סבתא שלו ז"ל יכלה לדעת שפולין מצטרפת לאיחוד ושנכדה יצטרך אזרחות פולנית מתישהו?

ayala26

New member
יצטרך ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

SupermanZW

Well-known member
כן

מאוד קשה היום להשיג סטטוס חוקי למגורים ועבודה באירופה ללא אזרחות של אחת ממדינות האיחוד. אז בתור אחד שמתכנן לחיות באירופה והאפשרות היחידה שלו בינתיים היא השגת אזרחות פולנית, הוא צריך אזרחות פולנית. זאת בדיוק כפי שאת צריכה אזרחות הולנדית (אם לא השגת עדיין), רבים מחברי הפורום צריכים אזרחויות שונות (כל אלו שעדיין לא השיגו), וכפי שאני צריך אזרחות קנדית. צריך זה בדרך כלל לא ברגע שאפשר אלא מספר שנים לפני.

ayala26

New member
אבל אני לא "צריכה"

ולא - אני לא אומרת שאני לא רוצה אבל יש ההבדל. זה נקרא סמנטיקה. יש מעט דברים שאני "צריכה" ועוד יותר מעט שאני "חייבת".

SupermanZW

Well-known member
ההגדרה שלי קצת שונה

לפי דעתי "רוצה" זה כשיש רצון אך עדיין אין מטרה מוגדרת, "צריך" זה כאשר יש רצון ומטרה מוגדרת (כלומר צריך למען המטרה), "חייב" זה כאשר אין ברירה, ומבלי הדבר ש"חייבים" לא ניתן לפתור את הבעיה שתגרם בלעדיו או שקיימת ממילא.

ayala26

New member
אבל כותב ההודעה המקורית

לא כתב מטרה אלא רק על הגילוי המסעיר שסבתו עלתה מפולין. אצלי ההגדרות אולי הולכות צעד קדימה: אין מטרה מוגדרת - אני חולם על דרכון פולני
יש רצון ומטרה מוגדרת - אני רוצה דרכון פולני
אין לי ברירה - אני צריך דרכון פולני
זה עניין של חיים ומוות - אני חייב דרכון פולני

SupermanZW

Well-known member
קראתי בין השורות

הוא כבר פנה לשגרירות הפולנית, ומכך אינו מסתפק רק בשאלות בפורום, מכאן הסקתי שיש לו מטרה לשמה דרכון פולני יעזור לו.

יעזור לו , אבל הוא לא צריך אותו...

וחוצמיזה - מאחר ובקשת דרכון הולנדי (מאחר וכבר הזכרת את הנ"ל....) כרוכה בוויתור חד משמעי על כל אזרחות אחרת שיש לך, הרבה אנשים מעדיפים להמשיך ולחיות בהולנד על אשרת שהיה קבועה (מתחדשת אוטומטית כל 5 שנים) מאשר לוותר על הדרכון הזר שלהם. בפולין, אגב, הם מבקשים את אותו הדבר בדיוק, כולל התניה במגורים בפולין. מאחר והפונה לעיל חי בישראל, ואני אתפלא אם יש לו תכניות מיוחדות לארוז פקלאותיו ולהגר לפולין עד שפולין תהיה חברה זכאית באיחוד בענייני הגירה, עבודה ותושבות במדינות השונות כדי לעבור לגור במקום אחר - אני בספק גדול אם בכלל ייתייחסו אליו. אני למשל, אהיה זכאית לדרכון בתחילת 2005. אני מתכוונת לבחור בדרכון ההולנדי על פני הדרכון הישראלי בגלל שזאת הבחירה שלי. אני לא צריכה את הדרכון ההולנדי. אני רוצה אותו.

ayala26

New member
לא ידעתי

שכאשר אבקש דרכון הולנדי (כי גם אני רוצה) בעוד כמה שנים אצטרך לותר על האזרחות הישראלית! עוד יותר טוב!

SupermanZW

Well-known member
מי שנישאת לאזרח הולנדי

לא חייבת לוותר על אזרחותה ע"מ להשיג אזרחות הולנדית. applying for Dutch citizenship Citizenship is always a rather blurry issue (dual citizenship usually is) and there are so many variables, that there is no blanket answer to almost any question, and what applied to another Australian may not apply to you. Hence don’t take anything here as the final word! But I received this email and found it most informative: ”We have been living in the Netherlands for 11 years now and like many Australians have waited a very long time for Australia to change its law concerning dual nationality. Unfortunately, in the meantime, the Netherlands has also changed its law. They now require you to relinquish your current nationality in order to take out Dutch nationality. There are a few exceptions enabling one to retain current nationality, for example: * if your own country doesn’t allow giving up nationality * married to a Dutch national * if you have spent 5 continuous years living in the Netherlands before reaching the age of 18 (this will allow our children to take out dual nationality once they obtain the age of 18) * you have exceptional circumstances whereby you don’t want to lose your current nationality”

לא מדוייק...

אי אפשר להחזיק שני דרכונים אירופאיים. לא יודעת לגבי אוסטרלים, אבל החוקים הם בהחלט לא זהים לכל המדינות. הזכאויות לישראלים, אמריקאים, סינים, גרוזינים, שוויצרים ומרוקאים הן שונות בענייני הגירה. יש כל מיני אמנות והסכמים בין הולנד למדינות שונות בעניינים הנ"ל. לישראל אין הסכם מסוג זה עם הולנד, ולכן קצת יותר מסובך לישראלים במקרים מסויימים. בדיוק כמו שהולנדים לאצריכים ויזה לארה"ב וישראלים כן. (למשל...) או שגרוזינים יכולים לבקר בהולנד עם אשרה של חודש, שעולה להם ה-מ-ו-ן כסף - וזה רק בשביל להיות תייר.

ayala26

New member
נכון וגם

לקנדים ואמריקאים שבאים להולנד להתאחד עם בני זוגם אין תהליך בדומה לבקשת MVV שמפריד אותם מבני זוגם לכמה חודשים. הם פשוט באים. אז בהחלט יש הבדל בחוקים בהתאם למדינת המקור.

SupermanZW

Well-known member
החוק ההולנדי

The dual citizenship legislation removed these dilemmas, but it is not suited to everyone. The Dutch Justice Ministry only offers the privilege of dual citizenship to husbands or wives of Dutch citizens or second-generation migrants.

ayala26

New member
לא יודעת מה כתוב

ב- Section 17 of the Australian Citizenship Act 1948 אבל לא נראה לי שמדברים שם עלי... חוץ מזה שזה ממרץ 2002!!

SupermanZW

Well-known member
פולין

אזרח פולני שחי בפולין צריך לוותר על אזרחותו הפולנית, אך מי שמשיג אזרחות פולנית על סמך היות אחד מהוריו אזרח פולני לא מחויב במגורים בפולין לשם קבלת האזרחות, במקרה דנן לסבתא ז"ל היתה אזרחות פולנית, על סמך אזרחותה של הסבתא יכולים בנה או בתה לדרוש אזרחות, ולאחר שהאם או האב יקבלו את האזרחות הפולנית יוכל גם בנם, משום שלא תהיה עליו החובה לגור בפולין על מנת להשיג אזרחות פולנית או לשמר אותה יוכל לשמור על אזרחותו הישראלית כל עוד אינו מתגורר בפולין, אך משום שפולין מצטרפת לאיחוד האירופאי בשנת 2004, יוכל אז להתגורר ולעבוד בכל מדינה החברה באיחוד (פרט לפולין) מבלי לוותר על אזרחותו הישראלית. לראיה האתר שמדבר על אזרחות פולנית ובו כתוב בפירוש שילדיו של אזרח פולני זכאים לאזרחות פולנית (ולא כתוב שהם חייבים לגור בפולין ע"מ לקבל את האזרחות), המצב עליו דיברת הוא מצב שבו הוא מבקש להשיג אזרחות פולנית על סמך התיישבות בפולין, ללא קשר לאבותיו, רק במקרה זה הוא יאלץ לחיות בפולין 5 שנים ולאבד את אזרחותו הזרה, קראי גם את הסעיף האחרון הדן באזרחות כפולה, שם כתוב שפולין לחא מכירה באזרחות זרה של אזרחיה אך אינה מונעת מהם להשיג אזרחות זרה מסיבות של ארץ לידה או התיישבות, או במילים אחרות, לאזרח פולני יכולה להיות גם אזרחות נוספת אך ממשלת פולין לא תכיר בכך, כמו כן לא תשלול את אזרחותו הפולנית, על ניתן ללא שום סיכון להפוך לאזרח פולני כאשר יש הורה או סב/תא פולני/ה ללא שום צורך בויתור על האזרחות שאינה פולנית, במקרים אחרים אפשרות זו לא קיימת.

ayala26

New member
אז לפני שהוא מתחיל ללמוד פולנית..

גם אחד ההורים שלו צריך ללמוד פולנית ולעבור ראיון בשגרירות פולין.. אז יש לו אולי רצון ומטרה אבל האם להורים שלו יש רצון ומטרה? אני לא בעד לקבוע מטרות ויעדים שהשגתם תלויה ביותר מדי גורמים חיצוניים. השאלה היא בכלל אם אפשר להשיג דרכון של אדם שנפטר (הסבתא)?

SupermanZW

Well-known member
לא צריך ללמוד פולנית

"כשפונים לנשיא, צריך לנמק מדוע מעוניינים באזרחות פולנית", אומר השגריר קוזלובסקי. "צריך קשר מיוחד או זיקה לפולין, לתרבות שלה, לעברה. ידיעת השפה הפולנית אינה מזיקה, אבל אינה הכרחית. לא נכון שאנחנו דורשים לימוד פולנית, או בוחנים את המועמדים בפולנית, או בהיסטוריה של פולין".

למעלה