צריך עזרה ויעוץ !!!

sgordon83

New member
צריך עזרה ויעוץ !!!

אהלן אני צריך להגיש עבודת סמינריון בתחום לימודי מזרח אסיה. אני צריך לעשות את העבודה בנושא יחס ישראל עם אחת ממדינות מזרח אסיה. (כלכלי, חברתי, צבאי, מדיני וכו'). אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי, לתת לי חומר ועבודות. תודה רבה מראש.

התחלה

טובה תהיה יצירת קשר עם משרד החוץ. אני בטוחה שיש להם לשכת דובר או יחסי ציבור ואת הפרטים האלו ניתן למצוא באתר האינטרנט שלהם. מקור נוסף - אבל אני לא בטוחה אם הוא טוב גם בעניינים כאלו הוא הלמ"ס - לשכה מרכזית לסטטיסטיקה. ברור שכדאי קודם לחשוב על איזו מדינה אתה בוחר להתמקד ומשם להמשיך. כשתתחיל להתמקד אולי נוכל לעזור יותר.

itamarmos

New member
מה כדאי לך ?

השיקולים שלך צריכים להיות ע"פ זמינות החומר בידך. עד כמה ניתן להשיג חומר רב יותר ועדיף בעברית , כמובן שאם קל לך באנגלית/רוסית אז מצויין. על פי המדיה סין אופטימלית עבורך , יש לנו הרבה קטעי עיתונות שבד"כ לא נחשבים למתאימים לעבודות סמינריון . כמו כן אין לי ספק שיש מספיק חוקרים ישראלים שעסקו בקשר המאוד איתנו/נגדנו של ישראל-סין . מצד שני , סין היא מדינה סגורה פוליטית ומצד השגרירות שלהם בישראל לא תקבל סיוע רב מידיי , כנ"ל אין כמעט חוקריםסיניים שיתעסקו עם חומר הנפץ הזה של יחסי החוץ של סין עם העולם החיצון. השאלה איזה קשרים אתה צריך לבדוק. פוליטיים מדיניים צבאיים רק? או אולי גם קשרים אזרחיים יותר כמו תיירות וכלכלה ? אני חושב שאתה צריך ךמהר ולעשות עבודת סקירת חומר. אל תבחר מדינה בטרם תראה את מצאי המקורות שיש לך. ובאמת...כשתבחר תיידע אותנו , אולי נוכל לתת לך טיפים . ואל תשכח שאנחנו (לפחות אני) כבר לא מבקרים בסיפריות... מקסימום באינטרנט , אך עדיין יש לנו מה לתרום. בהצלחה בכל מקרה.

למעלה