צריך עזרה וייעוץ

צריך עזרה וייעוץ

להתמודד בחיים זה בכל המישורים...בלי להיכנס לכך שיש לי בעיות רגשיות ואף נמצא בהוסטל ומקבל קיצבת נכות נפשית... יש לי שאלה כי לכולנו מגיע להיות מוגן ובעיקר לאלה שיותר חלשים אז ככה, יש איזה עניין שמטריד אותי מאד. אני עובד כבר הרבה שנים בעבודות מזדמנות ותמיד הרגשתי שאני בעמדת נכות והבוס הוא בעמדת כוח. הדבר גרם לי להרגיש חסר ביטחון ומפוחד מכל טעות שעשיתי.לא ידעתי אם מחר אעבוד או לא. כי זה לא החלטה שלי. ואז התבגרתי ולמדתי שיש מה שנקרא "זכויות עובדים" לפי החוק. עכשיו הבעיה היא כזאת. איך אני גורם לזכויות להתקיים? כלומר איך אני כופה על הבוס שלי מהיום הראשון לעבודה לחתום איתי על חוזה עובד מעביד עם כל התנאים המגיעים לי וכל הזכויות שלי,הדרישות שלי ,התפקיד שלי,הממונה עלי,השכר וכו אני רוצה שהכל יהיה לפי חוק ורשום וחתום על ידי ועל ידי הממונה עלי. מצד שני עם אני נשמע מאיים או שעוד שנייה אני תובע אותך..הבוס פשוט יגיד שהוא לא רוצה אותי. אז איך אני עושה את זה בצורה מקצועית ,חתומה,רשומה,ולפי החוק? ככה החוק קובע וככה אני רוצה. זה הזכות שלי. הבעיה היא איך אני דורש בצורה יפה ולא מאיימת מהבוס החדש שלי (רק התחלתי לעבוד לפני יומיים) שנישב על החוזה ברצינות. איך אני גורם לו לענות לדרישות שלי(שמגיעות לי ומגינות עלי) כבר מהרגע הראשון, אפילו ממש אחרי שהבוס אומר"התקבלת" ? וגם ממתי אני יודע אם התקבלתי? הרי הרבה בוסים נותנים לך ימי התלמדות בו הם בודקים את יכולתך בעבודה, איך אני אדע מתי לדרוש לעשות סדר בעבודה ככה ארגיש בנוח ובטוח כעובד,וככה צריך להיות!... אז איך פועלים? אני מאמין שכל העניין הזה יותר מורכב ומסורבל בעבודות מזדמנות, שמתבססות על שכר יומי. לפי שעות. בטח בעבודות חודשיות ושנתיות זה יותר ברור ומקצועי. אך אני רוצה לציין שאני לא עובד בשחור וגם לא אעבוד בשחור. אני רוצה שהכל יהיה רשום חתום וברור.! מישהו יכול לעזור לי? לתת טיפים?

גרא.

New member
נעםהמיואש,יש מובטלים שכלל לא מצליחים למצוא

עבודה.מצבם,הרבה יותר קשה משלך.אתה בנגוד,מוצא מדי פעם עבודה.וכנראה,משום שיש לך את הכישורים המתאימים. אלא מה,אם תתקבל לעבודה במוסד ממשלתי או ציבורי שיש לו הסכם קיבוצי,הזכויות שלך מובטחות.לא כך אצל מעביד פרטי,איתו מה שמחייב זה חוזה פרטי אישי שאתה חותם כאשר אתה מתקבל לעבודה.עקרונית,המעביד לא חייב לחתום איתך על חוזה.ולך קשה להתנגד,שכן הוא תמיד יכול לקחת לעבודה עובד אחר שלא "עושה בעיות".ובכל זאת,מציע שתגש לסניף ההסתדרות הכללית באזורך,במטרה לבקש העתק של חוזה סטנדרטי,יחד עם רשימת הזכויות המגיעות לך כעובד. גם אם המקום אינו קשור להסתדרות,יש זכויות לעובדים המוקנות לפי חוק.למשל חובת המעביד לשלם שכר עבור ימי "התלמדות",חובת המעביד לשלם חלקית דמי נסיעות,בטוח לאומי וכדומה.אפשר כמובן לקבל חוות דעת של עו"ד אלא שזה לבטח לא זול.יש כאן בתפוז פורום משפטי,כדאי גם שתכנס ותבקש ייעוץ.בהצלחה.

אבל....

אם אני בטעות מפיל מוצר (לא בכוונה) והוא נשבר אני מחויב לשלם עליו? זה יצא מהמשכורת שלי? איך אני יכול להרגיש מוגן כאשר שום דבר לא רשום (בדומה לחוזה שכירות )

גרא.

New member
נעםהמיואש,מצ"ב החוק של הודעה לעובד,כלומר

חוזה ההתקשרות בינך לבין מעסיק כלשהוא.אם יש חוזה כזה,כתנאי להתחלת העבודה,הזכויות שלך מוגנות. באשר למצב בו הפלת מוצר והוא נשבר.הנוהג של "שברת שלמת" ,הנהוג לגבי לקוחות,הגיוני שגם יחול עליך. למה לא?

הטיפ העיקרי שיש לי עבורך

הוא לקרוא קצת כדי להבין מה הם חוקי המגן במדינת ישראל ולהיות בקיא בסעיפים שלהם. חוקי המגן כשמם כן הם - נועדו להגן על העובד מחד, ולהתוות סוג של קו בסיס מינימאלי עבור המעסיק. אחד מחוקי המגן נקרא 'חוק הודעה לעובד' ותחת חוק זה המעסיק חייב למסור לעובד, תוך 30 יום מהיום שהתחיל העובד לעבוד אצל המעסיק, הודעה כתובה המפרטת את תנאי העבודה. לכן, כדאי מאוד לדעת מהו קו הבסיס המינימאלי כדי לוודא שהמעסיק אינו חורג לרעתך.

למעלה