צריך עזרה! ודחוף!!!

צריך עזרה! ודחוף!!!../images/emo10.gif

אני כבן כמעט 17 ויחסיי עם ההורים בידיוק כמו עם נסאלה..אז אם מישו/הי יודע/ת האם אגודת הלל עוזרת במקום לימודים ועבודה וכו` גם למי שפחות מגיל 18 תודה רבה

מתלבט13

New member
אולי

יש דברים שאפשר לעשות במצב הנוכחי. אתה יכול לקרוא. להתחיל הכנות לבגרות. ליהנות מהחיים במצב הקיים. זה לא פשוט, אבל זה החכמה הכי גדולה בחיים. כמו שהסבתא אמרה "המצווה לא לכעוס זה כשמרגיזים אותך" כך החכמה להיות מאושר זה כשהמצב החיצוני הוא לא זהב. בהצלחה

אהבתי ת`פתגם...

כל מה שת`אומר זה יפה אבל הבעיה שלי היא שההורים שלי רוצים להוציא מהבית....!ככה שאני צריך עבודה דירה לימודים..מבין?

מתלבט13

New member
אין פשרות

בנוסח מפא"י? יעני תלבש כובע וחליפה ותקום לפני 9 בבוקר תמורת המגורים. לא יודע אם זה טוב. אבל תבדוק את האופציות

מותר לי

New member
הם רוצים להוציא אותך מהבית?

לאן?? לרחוב או לישיבה?? אם זה לישיבה- תפגין כישורי משחק עד גיל 18 ותצא בגו זקוף אם זה לרחוב... מממ... זה כבר נשמע סיפור לרשויות החוק, רבאק, אתה אפילו לא בן 17!

אז ככה..

שהוריי אומרים לי ככה או שאני חוזר לישיבה ולובש בבית וברחוב שחור לבן או שאני ימצא לי מקום אחר לישון`` זה בידיוק המילים ש``אבי היקר`` אמר לי...

פנדיאני

New member
גם אני הייתי במצב שלך

התעטפתי שחורין והלכתי עם חולצות לבנות בלבד גם כשבליבי פנימה לא האמנתי בכלום ולא שמרתי על שום מצווה בחדרי חדרים. אכלתי בתשעה באב, אך יצאתי לרחוב עם כובע וחליפה וציצית גדולה מצמר. מה שניחם אותי זאת העובדה שזה זמני. ידעתי שכשיתאפשר לי אפסיק עם זה. כרגע, אין לי עבודה ודירה וזה מה יש. טכנית, זה מה שהייתי צריך לעשות באותו רגע ולכן עשיתי את זה. עצתי היא, תמשיך עם המשחק וההצגות למרות הקשיים, וכשתגיע לגיל 18 ותוכל ליצור קשר עם הלל ו/או להתחיל לעבוד - תתחיל לחיות לפי מה שאתה חושב. במקביל, תוכל גם לבוא לטישים ולשאוב קצת עידוד.

משתתף בצער שעברת..

אבל אצלי המצב לא עד כדי כך חמור דהיינו הוריי לא מכריחים אותי לחבוש כובע וחליפה אלא ``רק`` שחור לבן ו...שאני יהיה במסגרת ישיבתית..הבעיה שנמאס לי לסחוב את זה(ישיבה כובע וכו`) ד.א איפה ומתי יתקיים ה``טיש`` הקרוב?

מותר לי

New member
אם צריך לסחוב אז סוחבים!

אני סחבתי מגיל 16 חצאית "עד אמצע הברך" וחולצה "אחרי המרפק עם כפתור סגור למעלה" וברגע שעברתי את 18 ויכלתי לצאת- השלתי מעלי את הלבוש הזוועתי הזה ויצאתי. אם הם מתעקשים "רק" על שחור-לבן דיינו, תן תודה שאתה לא צריך להסתובב ברחובות עם בגדי כוהן גדול (למה הם אמרו לך את זה? כי לבשת טישרט או סתם כי גיוונת בחולצה תכלת?) ההורים שלי אמרו לי בזמנו "אם את רוצה לעשות מה שבא לך לכי תחפשי לך חתן" (משהו בסגנון...), את המשפט הזה שמרתי שנתיים וביום שעזבתי כתבתי להם פתק "הלכתי לחפש חתן" (ועוד כמה דברים, אבל זה היה המסר... ביקשתם? קיבלתם! לא מוצא חן? בעיה שלכם!) תסחב שנה וקצת, ותגיד להם אח"כ- "מצאתי מקום לישון"...

משתתף בצער שעברת..

אבל אצלי המצב לא עד כדי כך חמור דהיינו הוריי לא מכריחים אותי לחבוש כובע וחליפה אלא ``רק`` שחור לבן ו...שאני יהיה במסגרת ישיבתית..הבעיה שנמאס לי לסחוב את זה(ישיבה כובע וכו`) ד.א איפה ומתי יתקיים ה``טיש`` הקרוב?

מקרה קלאסי למשרד הרווחה

תפנה לעובדת הסוציאלית האחראית באזור מגוריך, אתה יכול למשל לפנות לעירייה להגיד להם שאתה צריך להפגש עם עו"ס והם כבר יפנו אותך. ספר לה את הסיפור, תסביר לה שאתה במצוקה כלכלית כיוון שההורים מעיפים אותך מהבית. תבין: מבחינת החוק ההורה חייב לדאוג לילד שלו עד גיל 18 גם אם הילד הוא גוי-מח-שמוי, ואם ההורה לא דואג לילד מסיבה כלשהיא המדינה צריכה לדאוג לו. נקודה. אז תדבר עם מי שצריך וימצאו לך פתרון, זה יכול להיות פנימיה, משפחה אומנת, בית ספר מקצועי שמשלב לימודים ועבודה ומגורים באיזה משפחתון, או שינהלו שיחות בונות עם ההורים שלך וימצאו פתרון עוד פתרון, אגב, זה להתגייס לצבא לפני גיל 18 ולהיות חייל בודד. למיטב ידיעתי צריך אישור הורים כדי להתגייס לפני גיל 18 אבל אם תפנה למשרד הרווחה וימנו לך אפוטרופוס אחר זה יכול לפתור את הבעיות אבל שים לב, הדרך שאני מציעה עלולה להרחיק אותך מההורים שלך לגמרי בכל מקרה קבל עזרה סוציאלית הם כבר ימצאו פתרון טוב לדעתי

אגב87

New member
אבל לפי עניות דעתי

מעל גיל 17 יש מין כזה דבר של קשר טלפוני. תצטרך לברר את זה.

boaZone

New member
פנה להלל

הכי הרבה יגידו לך תחזור עוד שנה. מה שבטוח ידברו איתך בטלפון ויענו לך על שאלות חשובות שבטח מטרידות אותך. הבעיה היא בעיקר חוקית, אבל לעיתים, במקרים קיצוניים, יש כאלה שמקבלים עזרה לפני גיל 18. חוצמזה, אתה חייב להבין כי הלל לא באה להראות לך את הדרך "הנכונה" אחרי שתחליט עם עצמך האם לצאת בשאלה או לא, היא רק תספק לך תמיכה בדרך קשה זאת. את הצעדים הקשים אתה צריך לעשות לבד. בהצלחה ומי זה נסאלה

mוריק

New member
וואלה.

תגיד,הם יכולים לטפל גם בעינייני מגורים וכאלה או כסף, למרות גילי הצעיר? נניח מבלי 'להצטרף' אליהם אלא רק לקבל עזרה...

boaZone

New member
אני מניח שבקו הפתוח יענו לך ביתר

דיוק, אבל באופן כללי אתה לא יכול לקבל עזרה מבלי להצטרף. ייתכן ותוכל להצטרך למרות גילך הצעיר. אני שוב אומר שזה רק במקרים מאוד קיצוניים. בדר"כ ימליצו לך, כמו שאני הייתי עושה (ועשיתי בעצמי) להמתין עד גיל 18, שבו מבחינה חוקית, וקצת גם נפשית ופיסית, אתה בוגר יותר לעשות החלטות חשובות מעין אלה. אצל כולם, לא רק חרדים/יוצאים פוטנצליאים וכד' גיל ההתבגרות הוא זמן של מהפכות והתחבטות עצמית, ובאופן כללי זה חרא של גיל. לעתים צריך פשוט לעבוד אותו במינימום נזקים... (ובדיוק אתמול פגשתי בחור חביב שכבר עבר את גיל השלושים, והוא אמר לי שעד גיל שלושים יש באנשים סוג של זעם, שבאיזור גיל שלושים קצת נרגע. הקייצר, כולנו מסתכלים אחורה ואומרים, עוד מעט זה ישתפר. או שמה אנחנו משכנעים את עצמו...
)

למעלה