צריך עזרה דחופה!!!

צריך עזרה דחופה!!!

שלום, אני בן 16.5... הספר הראשון שקראתי היה האלכימאי מאת פאולו קואלו, וקראתי אותו לפני שבועיים.... התאהבתי בספר קשות, שינה את כל הדרך שאני מסתכל על העולם... מאז קראתי מספר ספרים בינהם ספרים מפורסמים כמו המשחק של אנדר... אבל אף ספר לא מגיע לפשוטות ולעומק של האלכימאי. אני פוחד שאני לא אמצא עוד ספר שמגיע לרמה הזאת.... אז בבקשה, אם מישהו קרא את הספר ואהב אותו, אני אודה לו אם יוכל לתת לי שם של ספר או ספרים שדומים לאלכימאי. נ.ב אני לא מעוניין בספרים כבדים של פסיכלוגיה או דכאוניים... אני רוצה ספר פשוט נינוח וקל כמו האלכימאי... שאלה נוספת, מישהו קרא את "ורוניקה מחליטה למות"? תגובות על הספר יתקבלו בשמחה... אני שמח מאוד להצטרף לפורום...

danieljj

New member
האלכימאי

לפי אייך שהתרשמתי רוב האנשים כאן בפורום לא אהבו את הספר, אני אישית לא סבלתי ממנו , ניסיתי יותר להסתכל על הסיפור מאשר על הפילוסופיה,הסיפור נחמד ומה שבטוח- אתה תקרא ספרים יותר טובים ממנו, אם אהבת את הסגנון אתה יכול לנסות לקרוא את שאר הספרים של פאולו קואלו(יצא לו עכשיו ספר חדש "11 דקות")ותנסה גם את "באדולינה" של גבי ניצן שאולי מבחינת הסיפור הם בכלל לא דומים אבל גם שם יש הרבה פילוסופיה(בגרוש, אם אתה שואל אותי)אני בטוחה שיש עוד הרבה ספרים כאלה אבל בתור אחת שלא נמשכת לסגנון הפילוסופי לא יצא לי לקרוא הרבה מהם. בכל אופן, אני מניחה שתהנה מ"באדולינה".

בלגאנים

New member
האלכיאמי עבורי היה ספר חביב

ולא יותר אל תפסיק לנסות עוד ספרים, כל ספר תורם לחוויה האישית. זה רק יתסכל אותך להשוות כל ספר לספר הזה. קראת ספר טוב- אחלה, עברת חוויה, עכשיו תחפש עוד ספרים טובים, ותאמין לי- יש גם יש.. המלצות? תנסה את "מישהו לרוץ איתו" של דויד גרוסמן או "ילדים זיגזג"- שניהם מיוחדים.

frustrated

New member
האלכימאי

אסון, לפי דעתי. הספר משתייך לז'אנר נרחב של ספרים שמנסים באופן זה או אחר לחקות את "הנסיך הקטן" - עלילה פשוטה, שפה עממית, ומשמעות פילוסופית עמוקה (או שלא). אני מניח שבתור ילד קראת את הנסיך הקטן. ובכן, קרא אותו שוב. הוא נתפס בעיני רבים כספר ילדים, אך לדעתי זהו ספר שיש לקרוא אותו כל כמה שנים. קראתי את הספר בפעם האחרונה לפני כארבעה חודשים, וכל פעם שאני קורא אותו מחדש אני מגלה בו דברים חדשים. קח את הספר, שב איתו שעה-שעתיים, יותר אם אתה צריך, ותראה עד כמה האלכימאי הוא ספר לא-מקורי.

ILet

New member
ורוניקה מחליטה למות

קראתי את האלכימאי. לא אהבתי. הרבה יותר נהניתי מורוניקה.

כשאני הייתי יותר צעירה

הרגשתי כמוך בקשר לספרים של ריצ'ארד באך, ובמיוחד הספר "אחד". חוץ מזה היה עוד ספר של פאולו קואלו שיצא בעברית זמן קצר אחרי "האלכימאי" - אולי תאהב גם אותו.

למעלה