צריך עזרה דחוף!

elllidor889

New member
צריך עזרה דחוף!

שלום לכולם ותודה מראש על העזרה אז... ככה שאלתי היא כזאת יש לי טופס שבנוי על שאילתה משתי טבלאות עכשיו אני מעוניין להוסיף רשומה חדשה רק בטבלה אחת מן השתיים, איך עושים זאת??? איך אני מוסיף רשומה מתוך קוד של ווי.בי תודה מראש!! נ.ב זה ממש דחוף

bugg

New member
ככה:

dim rs as recordset set rs = currentdb.openrecordset("table1", dbOpenDynaset) rs.add rs.fields("field1") = value1 rs.fields("field2") = value2 ... ... rs.fields("fieldN") = valueN rs.update rs.close set rs=nothing​

rozeyoter

New member
בעקרון גם באקסס

אי אפשר (לזכרוני) להוסיף רשומה לשאילה מוצלבת (שמיבאת נתונים מ 2 טבלאות או יותר) אתה צריך לשמור נתונים במשתנים ולגשת לטבלא ולשמור מה שבא לך כדאי תמיד להשתמש ב INSERT להוספת רשומות. במקום לפתוח ברקורדסט. בברכה.

bugg

New member
נכון

הקוד מכוון להוספה לטבלה (ולא לשאילתה המוצלבת)

הסיבה שלא עבד לך

כי הקוד בנוי בשיטה של אקסס 97 אני מדגים לך משפט SQL והוא אמור לעבוד.....
docmd.runSQL (" INSERT INTO TBL (Field1, Field2) " _ & " VALUES (Value1, Value2 )")​

bugg

New member
מה ז"א?

שיטה של אקסס 97? לא ידעתי שיש הבדל. איך עושים את זה ב-2000? ולמה ההבדל?

CurrentDB - שיטה של DAO

באקסס 2000 ומעלה משתמשים בADODB אז נכון שאפשר להשתמש בשיטה שכתבת אבל אז צריך להוסיף בReferences את האפשרות להשתמש בDAO. שלמען האמת אני אישית באמת מעדיף את השימוש בו.......

elllidor889

New member
תודה על העזרה, יש לי עוד שאלה קטנה

יש לי שאילתת פרמטר ואני מעוניין לקחת את הפרמטר הזה מתוך שדה טקסט שנמצא בטופס מסויים, האם אפשר לעשות זאת,אם כן איך ?? תודה מראש לכולם!!

צריך להתייחס לשדה המקבל

כלומר אם השדה עליו מתבצע הקריטריון הוא מסוג: String אז המשפט יראה
tbl!field = ´ & sValue & ´​
תאריך \ שעה אז המשפט יראה
tbl!field = # & dValue & #​
מספר אז המשפט יראה
tbl!field = & iValue​

למעלה