צריך עזרה דחוף! הודו

IndigoChild1

New member
צריך עזרה דחוף! הודו

אז העזיבו אותי ממקום העבודה שלי ובקרוב (סוף מרץ) מסתיים החוזה שכירות שלי לכן חשבתי שזו יכולה להיות הזדמנות מעולה לטוס להודו לאיזה חצי שנה אבל עלי להחליט מהר כי מצאתי אחלה דירה בת"א וצריך לתת תשובה ממש בקרוב. לכן בדקתי קצת באינטרנט אבל קצת הלכתי לאיבוד ויש לי כמה שאלות: 1. אני לא סובל מזג אוויר חורפי. אם כך מתי טוב לטוס להודו? 2. 10-11K מספיקים לתקופה של חצי שנה? 3. אם אני רוצה לשכור שם אופנוע צריך רשיון בנלאומי? 4. מטרת הנסיע היא לחוות איזה חודש של וויפאסנה + מדיטציה כמובן ואז לטייל הרבה ברגל, לראות נופים ואתרים מעניינים. מי יכול לעזור לי לתכנן טיול כזה? תודה מראש!

אז ככה .

מה אתה לא סובל בחורף ? את הקור או הגשם ? או שניהם
בכול אופו תמיד ניתן למצוא מקום לטייל בו בהודו שלא יהיה קר , גשם לא חייב לבוא יחד עם קור במקרה של הודו כי מדובר בגשמיי מונסון. מבחינת תקציב , האם הסכום כולל את כרטיס הטיסה מ/ל הודו ? אם כן הוא לא יספיק לחצי שנה . ז"א הוא יוכל להספיק אם תחייה בתנאים לא תנאים ובכול זאת אתה נוסע להנות . רישיון בין לאומי כדאי שיהיה , ולו רק שתיהיה מכוסה מבחינת ביטוח אם חס וחלילה יקרה לך משהו . אם מדבור בטיול מתחילת אפריל , אולי תתחיל מרישקש, או דראמסלה למטרת הקורסים וממאי זהו חודש מצויין להתחיל לטייל ולטרק בצפון הודו. ואפשר לבלות באזור הצפון עד אוקטובר מבחינת מז"א ואפשרויות הטיולים והטרקים רבות ומגוונות.

IndigoChild1

New member
לא המחיר לא כולל כרטיס טיסה

חשבתי לקנות כרטיס לכיוון אחד כי אני לא רוצה להיות תלוי בזמן החזרה אולי אני ירצה לחזור לפני P: . ותכלס כשמישהו (אני) טס להודו...למה בעצם הוא אמור לצפות? אני אישית רוצה לחזק את הצד הרוחני שבי ולחוות חופש אמיתי . לכן אני גם מתכוון לטוס עם כמה שפחות ציוד . ברמה של אולר שוויצרי ותיק גב קטן ופשוט.

sailor

New member
בכרטיס לחצי שנה אפשר לשנות את מועד החזרה

לפעמים בלי תשלום (שנוי ראשון) ולפעמים בעלות נמוכה.

IndigoChild1

New member
אגב

רק שאני יבין גם אני יטוס עוד חודשיים עדיין זה אפשרי להתחמק מהמזג אוויר החורפי?

IndigoChild1

New member
עוד משהו!

הבנתי שהחיסונים שעשיתי בתקופת השרות לא מספיקים אז רק שאני יבין איפה מקבלים את החיסונים האלה? האם מה שקבלתי בצבא עדיין תופס או שצריך לקבל שוב ? באיזה הפרש עלי לקבל את החיסונים? (בהנחה שקבלתי בעבר [93] צהבת B) וכמה זה עולה לי?

בדיוק אתמול התחלתי את החיסונים למזרח.

סביר להניח שמה שעשית בצבא ממש לא יספיק, אלא רק יחסוך לך חיסון-שניים. העלות תלויה בקופת החולים אליה אתה רשום, אם אתה ב'כללית' שיחקת אותה - הכי זול, יש הנחות ממש משמעותיות. אם בכל קופ"ח אחרת, הפסדת משהו כמו 100 שקל [שוב, לא עניין כזה רציני, בגלל זה בעיניי לא כדאי לעבור קופת חולים רק לשם הטיול]. אני ב'לאומית' והכל כולל הכל [למשל שיחת הייעוץ לפני שמתחילים, שאומרת לך אלו כדורים אתה צריך לקנות לפי המקומות אליהם אתה נוסע בדיוק במזרח וכ'ו, שאין ברירה אלא לעשות] עלה לי משהו כמו 270 שקל. ואני צריכה 9 חיסונים [מטיילת גם בנפאל, ויהטנאם, קמבודיה ולאוס].

IndigoChild1

New member
:(

מזה כמה חיסונים?! וגם כדורים בנוסף?! הבנתי שהייעוץ זה חרטא אפשר למצוא הכל באינטרנט ולחסוך את הכסף הזה. ואין אפשרות לקחת את החיסונים שם בהודו?

T o m c o

Member
מנהל
בעניין רשיון בינלאומי. עזוב שטויות, אל תתאמץ אפילו לחשוב, להנפיק רשיון בינלאומי עולה בסביבות ה-20 שקלים, בכל סניף מ.מ.ס.י. לך תוציא, גם אתה בטוח במאות אחוזים שלא תשכור שום רכב. זו באמת תהיה ההוצאה הכי שולית בטיול שלך, תוציא ותכסה את הסיפור וזהו.

שמוצקין

New member
1תמיד יש מקומות שלא קר בהודו

אתה יכול ליסוע לגואה או לדרום . 2 כן 3 כבר ענו אחרים 4 יש מקומות בדרום שאפשר לעשות ויפאסנה אבל המקומות שאני מכיר הם דהרדון דהרמסאללה ובודגאיה . לגבי יעוץ , אני קיבלתי יעוץ לפני הטיול הראשון והייתי די מרוצה . עלה 100 שקל ... לא נורא . בכל מקרה רצוי שתמצא חברה לדבר איתם פנים אל פנים כדי לעזור לך קצת עם התכנון

IndigoChild1

New member
איפה מוצאים חבר'ה כאלה?

שאפשר לדבר איתם פנים אל פנים ? מי נותן ייעוץ?

kogawa

New member
בוגרי הודו הם כמובן היועצים הגרועים ביותר

הם יכוונו את השואל למסלול החומוס ולא למקומות הטובים באמת, ונסיונם הדל של לרוב חצי שנה במעוזות הסטלאנים לא מכשירים אותם ליעץ לטיול בארץ זו כלל!

שמוצקין

New member
עזוב ממילא תמיד יש שינויים

לא מתכננים טיול חצי שנה מראש . מה שהוא צריך זה רק נחיתה רכה ןמקום לעשות ויפאסנה .את היתר הוא כבר יחליט אחר כך

sailor

New member
אז זהו, שלא

נחיתה רכה אצל הרוב זה אומר השתכשכות בישראליאדה ובהמשך קשה לצאת מזה. דוקא תכנון להגיע מהתחלה למקום שלא נכבש ע"י "משלחות ישראליות" יבטיח טיול מחוץ למסלול החומוס. ויפסאנה תמצא בכל עיר בהודו ואם זה לא מפורסם בין מטילים, זה יהיה ודאי יותר מקצועי ויותר זול.

קרלטון

New member
נראה לי שמפספסים פה משהו

מי שרוצה לרבוץ בישראליאדה ובמסלול החומוס יגיע לזה מהר מאוד, לא משנה מאיפה יתחיל. מי שרוצה לחוות דברים שונים ימצא את הדרכים שלו, לא משנה איפה ינחת. דרך אגב, ספק גדול בעיני אם ייעוץ אצל יועץ ישראלי זאת באמת הדרך לחוות את המסלולים הפחות שחוקים.

kogawa

New member
כמה שאתה טועה במשפטך האחרון...

מכיר כמה יועצים ישראליים שמכירים את הודו יותר מכל ספר הדרכה ובנוסף לזה ולהכרות עם המנטליות והשפה ההינדית מכירים גם את המטייל הישראלי מצויין.

קרלטון

New member
כמובן שאני טועה, יועץ יודע-כל יקר

...יש הרבה אלטרנטיבות טובות ל"מסלול החומוס" שאינן כוללות מדריכי טיולים או יועצים למיניהם... את השפה ההודית והמנטליות המקומית מכירים ההודים טיפטיפה יותר טוב מכל יועץ ישראלי כלשהו, ואין צורך אמיתי (חוץ מהצורך, של אותם יועצים, להתפרנס) לשים עוד חוצץ מלאכותי, נטע זר שכזה, בין המטייל, כל עוד הוא אינו מוגבל בלוח זמנים דחוק, לבין הטיול...

prizman

New member
אם כוונתך ל"יועץ" בוגר מסלול שלאחר צבא בהודו

אני מסכים איתך. אבל לדעתי ישנם יועצים הרבה יותר רציניים שיכולים להמליץ על מסלולים לא שחוקים ורחוקים מדרך החומוס. מסכים גם שעקרונית ניתן להסתדר ללא יועץ אבל כנראה שלא כל אחד ומי שלא עדיף לו להתייעץ. הודו לא מדינה קלה כשחורגים מהמסלול השגרתי.

למעלה