צריך עזרה בVB 2005

ahillel

New member
צריך עזרה בVB 2005

אני יודע שיש כאן עוד כמה שעובדים עם VB 2005. אז אם מישהו יכול לעזור לי קצת עם אנימציה וסאונד אני אשמח. רוב המדריכים והדוגמאות שיש באינטרנט הם ל VB6

somebodddy

New member
מנסיון

רוב המדריכים והדוגמאות שיש באינטרנט כתוב שהם לVB רגיל(VB6) אבל הם בעצם לVB.NET(שזה VB2005). אני מציע לך לנסות אחד מהם ולראות אם הוא עובד.

ahillel

New member
חלק ניסיתי

רובם ככולם באמת מיועדים רק לVB6, וגם אלה שמיועדים ל VB NET בד"כ לא מיועדים ל VB NET 2005 אלא ל VB NET 2003.

ahillel

New member
לפעמים

בכל מקרה לא הצלחתי למצוא מדריכים טובים שמסבירים ברמה בסיסית כמו שלי.

ahillel

New member
שאלה בטריגונומטריה

הצלחתי להבין את העיקרון הכללי של מסלול כדור. עכשיו אני צריך שתסבירו לי איך אני קובע את אורכי הצלעות של משולש לפי זווית נתונה. אני יודע שזה קשור לסינוס קוסינוס וטנגנס.

freak2100

New member
די פשוט

יש לך את היתר ואת שני הניצבים. נקרא לניצבים ניצב א' וניצב ב'. נניח שאלפא היא הזוית בין היתר וניצב א'. אורך היתר כפול קוסינוס אלפא שווה לאורך ניצב א'. אורך היתר כפול סינוס אלפא שווה לאורך ניצב ב'.

ahillel

New member
יש לי בעיה

x_add = speed * Cos(angle y_add = speed * Sin(angle זאת הנוסחה שלי לתזוזת הכדור. למה זה עובד בסדר רק ב45 מעלות?

freak2100

New member
מה לא בסדר בזה?

ושים לב שcos וsin לפעמים מקבלים מעלות ולפעמים ראדיאנים...

ahillel

New member
מה זה ראדיאנים?

ואיך אני יודע מתי לתת להם את זה במקום מעלות?

ahillel

New member
עוד שאלה

אני מנסה לעשות שהזווית תיקבע לפי המיקום של העכבר במסך ביחס לטנק. יש לי את ה X,Y של העכבר ואיתם אני יכול לדעת מה היחס בין הניצבים (שזה טנגנס אלפא אם אני לא טועה). איך אני מגיע מטנגנס אלפא לזווית אלפא עצמה?

freak2100

New member
arc-tan

arc, קשת, מחזיר את הזווית של הפונקציה הטריגונומטרית אתה צריך לראות איך קוראים לפונקציה בשפה שבה אתה עובד

למעלה