צריך עזרה בקאנג'י!

tals56

New member
צריך עזרה בקאנג'י!

こんいちわ  כולם,אני צריך עזרה בקאנגי'ם! יש אתר שאומר שלקאנג'י איצ'י(一( יש כמה קוניומי ואוניומי ואני לא קולט מזה כלום! אז הקוניומי שלו זה: איצ'י ואיצו(いつ( והאוניומי שלו זה: היטו(ヒト(והיטו(צו)ヒト つ(הצו בסוגריים) אז איך אני אמור לדעת מתי לקרוא את הקוניומי ואיזה מהם ומתי אני קורא את האוניומי? ולמה הם מתכוונים לצו בסוגריים? 私 need help! ありがとう! 私 = watashi(בדקתי ובדקתי ורושמים את זה ככקאנג'י אבל לא הבנתי אותו)

arvivlx

New member
כן, גם אני לא מבין

אני קראתי וקראתי על הקונימי ואוניומי, אבל אני לא מצליח לקלוט את זה.. דרך אגב, גם אצלי ה- watashi כתוב כקאנג'י ששמת..

furrball

New member
תשובה ארוכה

קודם כל זה こんにちは (בתרגום חופשי: "אז מה קורה היום") ביפנית יש כמה דרכים לספור. זה תלוי בדרך כלל בצורת העצם שאתה סופר. למשל עצמים ארוכים נספרים עם הקנג'י 本 באמצעות האוניומי 一本 二本 三本 四本 五本 ippon, nihon, sanbon, yonhon, gohon 二本 אפשר לקרוא nihon או nippon, בדיוק כמו הקנג'י של "יפן" 日本 למשל: ビル一本 biru ippon בקבוק או כוס אחד של בירה עצמים שטוחים כמו כריסיסים נספרים עם הקנג'י 枚 באמצעות האוניומי 一枚 二枚 三枚 四枚 五枚 ichimai, nimai, sanmai, yonmai, gomai לספירת אנשים וימים משתמשים בתערובת של אוןיומי וקוניומי 一人 二人 三人 四人 五人 hitori, futari, sannin, yonnin, gonin 一日 二日 三日 四日 五日 ichinichi, futsuka, mikka, yokka, itsuka יש עוד מלא כאלה לספירה עם מילים לועזיות משתמשים באוניומי, למשל דולרים: 一ドル 二ドル 三ドル 四ドル 五ドル ichidoru, nidoru, sandoru, yondoru, godoru ולספירה של דברים שאין להם קנג'י ספירה פופולרי, או סתם אם זה מתאים, משתמשים בקוניומי: 一つ 二つ 三つ 四つ 五つ hitotsu, futatsu, mitsu, yotsu, itsutsu 二つの時計 futatsu no tokei שני שעונים התיאור המלא באתר: http://www.guidetojapanese.org/numbers.html

tals56

New member
כן אני יודע שזה Konnichiwa לא שמתי

לב שהNI הפך לI איך שהוא ותודה רבה מאוד מאוד עזרת לי!

furrball

New member
זה בגלל ש

כשאתה מקליד N פעמיים זה ん בשביל んに אתה צריך להקליד nnni

GnomeBubble

New member
אל תשכח גם שזה

こんにちは ולא こんにちわ תקליד konnnichiha, כי ה-IME לא מזהה לבד מתי כותבים WA כ-HA.

tals56

New member
רגע,אני חושב שלא ממש הבנת אותי

אני שאלתי איך יודעים אם להגיד אוניומי ואיזה מבניהם או קוניומי ואיזה מביניהם ומה זה נגיד hito.tsu אני לא מבין את זה כאילו מה זה הנקודה צו?? לא התכוונתי ספיציפית רק לקנג'י של איצ'י התכוונתי בכללי אם אתה יכול אז תסביר אז תודה בכל זאת ありがとう וזה יצא לי konichiwa כי אני משתמש בIME בדבר כזה שאם אני רושם באנגלית נגיד ni אז זה עושה לי に אבל אם רוצים ん אז צריך ללחוץ פעמיים N כאילו NN ואני לחצתי רק פעמיים במקום שלוש פעמים אז יצא לי んい אבל אם הייתי לוחץ שלוש פעם אז היה לי んに ולמי שרוצה לדעת איך עושים את זה? אתה עושה על JP ואז בוחר היראגאנה ופשוט רושם או שצריך ללכת לקובץ TEXT לעשות קליק ימני וללחוץ על OPEN IME.

furrball

New member
בשביל לדעת מתי לקרוא איך

צריך פשוט לדעת את המילה או את הצירוף המתאים. עם נסיון יותר קל לנחש, אבל בלי לבדוק במילון אי אפשר להיות בטוח. בגלל זה הבאתי דוגמאות לקנג'י 一 זה יכול להיות מבלבל מאוד. למשל: טעים מאוד זה: 美味しい oishii או 美味い umai ואלה אפילו לא קריאות שרשומות לקנג'י הבודדים. לכל קנג'י יש אחת או כמה קריאות אוניומי ואחד או כמה קריאות קוניומי. אוניומי זה קריאות שמיובאות מסין (מדיאלקטים שונים ותקופות שונות) קוניומי זה קריאות יפניות מקוריות שהולבשו על הקנג'י הסיניים. באוניומי משתמשים בדרך כלל בצירופי קנג'י. בקוניומי משתמשים בדרך כלל בשמות עצם, פועל ותיאור, ואז הקוניומי זה ה"שורש" של המילה. לפעמים הקריאה היא כל המילה. לכן ב hito.tsu היטו זה השורש של המילה המסויימת הזאת ו"צו" בה אחרי הקנג'י במילה הזאת. 一つ האוניומי המובאים הן קריאות שבד"כ באות בצירופים, והקוניומי זה מילים ממוצא יפני, בד"כ המילים המסויימות, מכאן הסיומות שנוספות.

furrball

New member
watashi

私 אפשר לקרוא בארבע צורות watashi - אני, פשוט watakushi - אני, קצת יותר רשמי\מיושן אולי atashi - אני, נשי, אישה יכולה להגיד ככה. washi - אנשים זקנים אומרים לפעמים ככה. יש גם צורות יותר מצ'ואיסטיות וגסות: 俺 ore 僕 boku

GnomeBubble

New member
boku

לא גס בכלל... זאת אמנם צורה גברית, אבל היא לא מצ'ואיסטית כמו ORE. זאת צורה שילדים משתמשים בה הרבה (ויש גם おてんば שמשתמשות בה... לפחות באנימה
). עם אנשים שאתה מכיר, בכל מקרה, עדיין עדיף להשתמש ב-ore. ככה עשו רוב היפנים שפגשתי, וזה כבר לא נחשב גס. מן הסתם, במצבים "רשמיים" (שזה כולל גם סתם לשאול מישהו שאתה לא מכיר משהו) זה כבר פחות מתאים. אני בעצמי לא ממש בטוח במה להשתמש בכל מקרה. אבל להשתמש יותר מדי ב-WATASHI זה רע, וזה גם סימן היכר של זרים ביפן.

למעלה