צריך עזרה במחירון

dvirus01

New member
צריך עזרה במחירון

שלום ! אני גרפיקאי שעובד מהבית, מתחיל בקרוב לתת שירותי גרפיקה למסעדה. אשמח לקבל מכם את המחירים הנהוגים לעבודות הבאות, כדי שאוכל לתמכר אותן באופן הגיוני, יחד עם זאת שיניבו רווח נאה עד סביר. במידה וישנה בעייה אתית, אשמח לקבל הודעה בפרטי. מודעה לעיתון- 6 על 6 סטריפ לעיתון- 6 על 16 עמוד לעיתון - 16 על 21 עמוד A4 עמוד A3 (למשל פלייסמנט לשולחנות) פוסטר - 80 על 80 רול-אפ כל העבודות בצבע, הפלייסמנט ב-2 צבעים, המידות רשומות בס"מ. תודה רבה

lironmarko

New member
בעיקרון

תמחור זה דיי אישי כל אחר ורמתו ... צריך לקחת כמה דברים בחשבון: לוגו ? אתה עושה את הקופי ? כמה זמן זה יקח לך ? אני הייתי מתמחר את זה לפי זמן משוער או לפחות לפי סכום שיגרום לך להרגיש הוגן ומורווח כאחד ביחס לעצמך ולא ביחס למישהו אחר שמרוויח טוב ואולי טוב ממך פה .. לירון

yanivfel

New member
תשכח ממחירון. אתן לך שיטה טובה יותר

עבוד לפי שעות. גם אם הלקוח משלם לך לפי פרוייקט/משימה ספציפית. תפרק את העבודה לכמות השעות. תוסיף שעות מבוזבזות, כמו ישיבות, נסיעות, חיפוש השראה, המרה, טעויות וכו'... כעת תכפיל בסכום שנראה לך הגיוני לקבל לשעה. תוסיף מע"מ, הוצאות נלוות ותגיש ללקוח. עדיף היה להגיש לו אפילו יותר ממה שאתה רוצה לקבל ואז לתת לו הנחה מיוחד כ"מחיר היכרות" או כ"מחיר מיוחד לחג" או כתנאי לקבלת חומרים נוספים וכו'... אנשים המקבלים הנחה, שלמים יותר עם המחיר שהגשת להם. עוד דבר מעניין, באתר קונספציה, אורן (מנהל הפורום) מרבה לשלוח אנשים עם שאלות זהות, לקרוא שם את המדריך לפרילנסר. יש שם מידע מעניין. ממליץ לך לקוראו. בהצלחה! יניב פלדמן.

dvirus01

New member
אם אפשר להיות יותר ספציפיים

אני מתמכר כמובן לפי שעות עבודה, אבל בוא נקח לדוגמא הכנת מצגת תדמית לחברה מסחרית. שמעתי שגובים בין 2000$-5000$ עבור מצגת בוא נקח את המחיר "הזול" של 2000$, נניח השכר שלך לשעה הוא 100 ש"ח (הלוואי!!) - אז עליך לעבוד לכאורה 90 שעות. במילים אחרות התמכור הוא שונה, ואפשר לומר שיש רווח מאוד נאה. למשל, בית דפוס לא יגבה 1000 ש"ח על 500 כרטיסי ביקור, בגלל שהגרפיקאי שלו התמזמז יותר מדי זמן, ולחליפין, לא יגבה 50 ש"ח, בגלל שיש לו שבלונה מוכנה. בשיחה שלי עם בעל המסעדה, הוא ציין בפני שעם הגרפיקאי הקודם עבד לפי המחירון הבא (פחות או יותר): מודעה 20$ רולל אפ 50$ בשורה התחתונה, ברצוני לתת לו מחיר סביר עבור עבודותי כמקובל בשוק. ולכן אני פונה לעזרתכם, אם תוכלו להגיד לי לאיזה מחירים אתם היתם מצפים. שוב, תודה.

Schnitzell

New member
אז קצת עבודת שפופרת נדרשת כאן.

אם אתה רוצה לבנות לעצמך מחירון לפי המקובל בשוק, עשה סקר בעצמך בכמה בתי דפוס שונים - "התחזה" ללקוח פוטנציאלי שמעוניין בהצעת מחיר לכל אחד מהפריטים שרשמת, ובדוק מהם הטווחים הממוצעים בשוק.

yanivfel

New member
המחירים הללו נשמעים לי נמוכים מידי

מצד אחד, עליך להיות כנה עם עצמך ולדעת עד כמה מקצועי אתה. הנחת הבסיס שלי כלפיך, שאינך בעל נסיון רב, שכן, אחרת היית יודע לתת הצעת מחיר. מצד שני, אל תתפשר על מעט... אתה תצא בהפסד מהפרוייקט הזה. זכור כי אחרי שאתה עובד עבור $20 ולא ביקשת מע"מ, אתה משלם אותו מכיסך. זכור גם כי אחרי כל עבודה שתעשה, תקבל פעם, פעמיים ושלוש פעמים תיקונים, שינויים, החלפות, שיפוצים, בקשה לשינוי כיוון ובחירת חדש לחלוטין, ועוד סחור-סחור בעיות שיהיו לך עם העבודה ויושיבו אותך במשך שעות על-גבי שעות עד כדי שבוע שלם שהלקוח שילם עבורו רק $20 ללא מע"מ וללא הוצאות הסלולארי שלך, הסקיצות המודפסות, הפקסים או כל הוצאה נוספת, שלא לדבר על נסיעות ועוד... בקיצור - אתה חייב לעצמך תימחור שעת עבודה שלך ולסגור עם בעל המסעדה או כל לקוח שזה יהיה, שאתה גובה גם עבור כל התוספות והשינויים. אל תתבייש אגב, להסביר לו שבמידה ואתה נדרש להגיע אליו לשם קבלת חומרים, אזי אתה גובה לו גם עבור הוצאות הנסיעה ו/או הזמן שהשקעת. כי אחרת הוא יכול להוציא שליח על חשבונו עם החומרים. פרילנסרים רבים נופלים בקטנות הללו. תדע ללמוד מטעויות של אחרים. את המדריך לפרילאנס שהפנתי אותך אליו, כבר קראת? את הכתבי של FourAces אודות חוויות העבודה הלא נעימות מול לקוחות, פה בכתבות הפורום, כבר קראת? בהצלחה! יניב פלדמן.

dvirus01

New member
תודה רבה.

אם כך באמת יש לי הרבה "שיעורי בית" לעשות.

yanivfel

New member
היו ימים... ../images/Emo161.gif Aldus Freehand

פריהד "טייל" הרבה. לאחרונה רכשה אדובי את מקרומדיה שהייתה אחראית על המוצר הזה כמדומני כעשור. מקרומדיה עצמה התחילה את דרכה כ-Macromind עם מוצר בשם SuperCards, הדומה לאופיס של מיקרוסופט על מחשבי המק הראשונים, הפכה לאחר מכן ל-Director ול-Flash. אבל הפיהנד התחיל את דרכו בחברה (ז"ל) קטנה בשם אלדוס (Aldus) על מחשבי המקינטוש. דאז - מק פלוס. אלו כמוני, שהיום הם בשנות השלושים פלוס לחייהם והיו בנעוריהם חלק מהגרעין המצומצם שהשתמש במקינטוש, בודאי זוכרים את ההשתלשלות הזו, ואת קשיי הבגרות של המוצר הזה, עת שצמח מתוך ה- MacDraw. לכל מי שרוצה להתרפק על זרי הנוסטלגיה ו/או לדעת איך הכל התחיל - הנה קישור מעניין. שלכם, יניב פלדמן.

yanivfel

New member
היו ימים... ../images/Emo161.gif Aldus Freehand

פריהד "טייל" הרבה. לאחרונה רכשה אדובי את מקרומדיה שהייתה אחראית על המוצר הזה כמדומני כעשור. מקרומדיה עצמה התחילה את דרכה כ-Macromind עם מוצר בשם SuperCards, הדומה לאופיס של מיקרוסופט על מחשבי המק הראשונים, הפכה לאחר מכן ל-Director ול-Flash. אבל הפיהנד התחיל את דרכו בחברה (ז"ל) קטנה בשם אלדוס (Aldus) על מחשבי המקינטוש. דאז - מק פלוס. אלו כמוני, שהיום הם בשנות השלושים פלוס לחייהם והיו בנעוריהם חלק מהגרעין המצומצם שהשתמש במקינטוש, בודאי זוכרים את ההשתלשלות הזו, ואת קשיי הבגרות של המוצר הזה, עת שצמח מתוך ה- MacDraw. לכל מי שרוצה להתרפק על זרי הנוסטלגיה ו/או לדעת איך הכל התחיל - הנה קישור מעניין. שלכם, יניב פלדמן.

למעלה