צריך עזרה ביעוץ

צריך עזרה ביעוץ

לפני שבוע היה לי תאונת דרכים ועם הקטנוע . נחבלי ונלקחתי לבית החולים . לקטנוע נגרם נזק ונגרר ע"י המשטרה . יותר נכון המשטרה הזמינה גרר . השוטר ביקש ממני ולקח ממני את מפתחות האוטו , ואני התפניתי באמבולנס, כיום אני מגיע [אחרי שבוע ] למוסך כדי לשחרר את הקטנוע , ואני רואה קטנוע הרוס לגמרי , לפי דעתי יותר ממה שהיה בזמן הגרירה , וגם המוסך אומר שלא קיבל מפתח מהשוטר שהיה בתאונה , אין לי את פרטי השוטר וגם לא ראיתי את הקטנוע מקרוב אחרי התאונה , עכשיו בתאונה אשם הרכב השני הוא נכנס בי מאחור הוא טוען שאני עברתי לנתיב שלו ואז פגעתי בו מאחור , גם לרכב הפוגע נגרם נזק רציני . השמשה הקידמית שלו התנפצה והמכסה המנוע שלו התעקם לגמרי , הוא כמובן משקר . אבל הוא מודה שהוא נכנס בי מאחור,,, כדי לשחרר את הקטנוע אני צריך לחתום שאין לי תביעה כלפי המוסך והגרר . אני לא יודע מה לעשות [בנתיים סירבתי לחתום ] קודם כל בגלל שלא קיבלתי את המפתח של הקטנוע שהשוטר לקח לי ובנוסף על פניו ולפי תחושתי הקטנוע נראה יותר גרוע ממה שהוא היה בזמן התאונה . ואני לא יודע איזה טיפולים הוא עבר , הסטרטר שבתוך הכידון היה מפורק בחוץ וזה בוודאי לא קרה בזמן התאונה . הרכב פגע בו מאחור . ואם אני יחתום למוסך ואני יתבע את הביטוח של הפוגע הם יגידו שזה לא קרה זמן התאונה , מה לעשות ? איזה ברירה יש לי ? אולי לחתום ואח"כ לתבוע את המזיק על הכל ? יש לי סיכוי?

Le Fay

New member
אין לי שום השכלה משפטית, אבל

לטופס שאתה חותם עליו הייתי מוסיפה לפני החתימה את ההסתייגויות שלי: קיבלתי את הקטנוע מהמוסך עם פגיעה בחזית (פירוט), סטרטר מפורק ובלי מפתח. ובין פיסקת הוויתור (על תביעות נוספות כלפי המוסך) לבין החתימה - מוסיפה "להוציא נזק שנגרם ע"י הגורר ו/או המוסך".

Le Fay

New member
במקרים כאלה מקובל לרשום על הטופס

תבנית סכמטית של הרכב ולקשור את הפירוט בחיצים למקומות שנראית בהם פגיעה חיצונית. אבל הכי מועיל לפנות לחברת הביטוח שאצלה ביטחת את הרכב, לבקש שישלחו שמאי ושהוא יפרט את הנזקים. תצטרך לשלם לו (אני שילמתי 750 ש"ח), בצ'ק דחוי לחודש (ואולי הוא יסכים גם לחודשיים), אבל זה ייכלל בפיצוי שחברת הביטוח שלך תתבע מחברת הביטוח של הפוגע. חבל פשוט לעכב את הטיפול בתביעה.

תודה לך על התשובה ,ושאלה האם

לא ביטחתי את הקטנוע בביטוח מקיף רק בביטוח חובה ומי שצריך לשלם לי על הנזק הכבד זה מי שפגע בי או הביטוח שלו . אני מקווה מאוד שזה ילך לי קל . בס"ה הוא מודה שנכנס מאחור אבל הוא טוען שזה קרה כתוצאה מזה שפניתי לנתיב שלו . אני גם כואס על השוטר הטיפש הוא הבטיח לי שהוא לא משחרר שום דבר עד שלא יגיע בוחן תנועה ו... במשטרה אמרו לי שלא הגיע שהם החליטובסוף לא להביא בוחן תנועה ,מה זה ? וגם אני לא יודע מי איבד את המפתח השוטר או הגרר . המשטרה בסלמה סגרה את התיק עוד לפני שאני הגעתי להעיד ולפני שהגיע אליהם דו"ח שוטר! איזה מין דבר זה ? עכשיו אני צריך לשבור את הראש . מה את מתכוונת שאני צריך לעשות תבנית סכמטית . מתי ? מחר כשאני מגיע למוסך ? את ממליצה לי שאני יתבע את הביטוח שלו או אני יתן את זה לסוכן ביטוח שלי שיעשה לי את זה , למרות שאין לי מקיף הוא יעשה את זה , בפחות חשק כמובן .

אם הסוכן שלך

בן אדם טוב וישר הוא יסדר לך הכל . כי לתבוע לבד זה הרבה בלגן וריצות והוצאות עד שתראה משהו באופק.

Le Fay

New member
למיטב הבנתי (המוגבלת), ביטוח מקיף

מכסה אותך במקרה שאתה גורם את הנזק (מלבד נזקי גוף, שמכוסים בביטוח החובה). כשמישהו אחר נכנס בך - מה שאמורים להפעיל זה את הכיסוי הביטוחי שלו; אז מה שחשוב זה אם לו יש ביטוח מקיף. כיוון שלחברות הביטוח יש יותר נסיון בתביעות, וכיוון שגם את ביטוח החובה משלמים באמצעות איזשהי חברת ביטוח (שגובה על זה עמלה), אני מניחה שמגישים את התביעה באמצעותה. בעצמי בכל מקרה מתקשרת להיוועץ בסוכנת הביטוח שלי, גם כשלא רוצה לתבוע, כדי לברר מה כדאי לדעתה: בשביל זה היא שם. המינימום שכל סוכן ביטוח אמור לדעתי לעשות, הוא לתת לך רשימה של שמאים מורשים כדי שתתקשר לאחד מהם ותזמין אותו להעריך את הקף הנזק ולספק לך מסמך שמתעד אותו, כולל תצלומים. לי יש ביטוח מקיף, אז לא יודעת אם החברה חייבת לעשות יותר מזה כשאין ביטוח כזה. בכל אופן לחברת הביטוח אסור להמליץ לך על שמאי מסויים, אז הסוכן בדרך כלל יקרא לך את השמות ועיר מגוריהם וייתן לך את מספרי הטלפונים של השמאים שתבקש ליצור איתם קשר. השמאי הוא מי שמתעד את הנזק על טופס שכולל גם תרשים סכמטי של הרכב, וכשאני פוגשת בו ליד הרכב אני מקפידה לבדוק שהוא רואה את כל הנזקים ומצלם ומתאר את כולם. אחרי כן אני משאירה לו צ'ק דחוי. עוד כשאני מזמינה אותו בטלפון, אני מבררת אם הוא יסכים לקבל צ'ק דחוי לחודשיים ולהשאיר לי עותק של הערכת הנזק (את המקור הוא מעביר לחברת הביטוח שלי). במקביל מגישה תביעה באמצעות חברת הביטוח וממלאה טופס דיווח שגם הוא כולל תרשים כזה. בטופס הדיווח אני רושמת את פרטי הרכב שלי, פוליסת הביטוח שלו ומי שנהג בו בזמן התאונה, פרטי הרכב הפוגע, פוליסת הביטוח שלו ומי שנהג בו בזמן התאונה, מתי קרתה התאונה, איפה, באלו נסיבות ומה בדיוק קרה. בטופס יש גם ציור של כביש וצומת ואני מסמנת איפה היה הרכב שלי, איפה היה הרכב הפוגע ובאיזו זווית הוא נכנס בי. בעמוד השלישי של הטופס הזה יש תרשים כללי של רכב, ואני מסמנת בו את החלקים שנפגעו, כולל פנסים. גם אם אתה לא מגיש את התביעה באמצעות חברת הביטוח שלך, כדאי לרשום את כל הפרטים האלה. חלק מהם תוכל כנראה לקחת מהמשטרה. כמו כן תוכל למסור את הקטנוע לתיקון בכל מוסך שתבחר, כי גם כשיש ביטוח מקיף אתה לא משלם השתתפות עצמית כשפוגעים בך ולכן אין שום יתרון למוסך הסדר של חברת הביטוח. מה שיודעת, מניסיון, זה שאם מישהו נכנס בי מאחור הוא משלם. ועל השוטר אתה רותח בצדק.

אם אני יכתוב את זה

אם אני יכתוב את זה , הוא ישחרר לי את הקטנוע ? זה כאילו אני כותב לו שאני מתכנן לתבוע אותו , וזה גם לא כזה פשוט שאני יכתוב את זה . בכל זאת .

evc

New member
רעיון מצויין.עשיתי משהו כזה

על איזה ביטוח שהיה לי,כאשר היה פער בין מה שנאמר לי בע"פ לבין הכתוב,וכשהייתי צריך להשתמש בביטוח המחלקה המשפטית שלהם טענה שזה חוזה אחיד שחתמתי עליו,ואני טענתי שמכיוון ושיניתי את החוזה הרי זה כחוזה חדש,ובסוף קיבלו את עמדתי.

אל תוציא את הקטנוע

תתחיל לתבוע את בעל הרכב על הנזקים אתה צריך לקבל קטנוע מתוקן שיהיה לך אישור לתקן עם דו"ח שמאי מלא תוציא ותתקן ותחתום. תתבע את חברת הביטוח שלך על נזקי גוף. זה הכל אל תתרגש ויהיה בסדר.

למעלה