צריך מידע

צריך מידע

שאלתי גם בפורום יעוץ למטפלים אלטרנטיביים - ושם ניתקלתי בהפניה לפורום הזה. יש לי חבר, שאשתו חולה באוזן הפנימית. הרופא אמר שזו מחלה נדירה חשוכת מרפא והיא צריכה ללמוד לחיות עם זה. האופציה היחידה היא ניתוח לכריתת האוזן הפנימית אבל אז היא תשאר חרשת, וזה יכול לחזור גם באוזן השניה. הבחורה צעירה, והחבר שלי אומר שהיא מאד מתדרדרת, ושוקלת את הניתוח. חבר שלי גם פוחד שיגלו בעבודה שלה ויפטרו אותה. הם מאד בלחץ. הם נורא מתנגדים לרפואה משלימה, אבל אני חושב שאם האופציה היא ניתוח- שווה לנסות. מישהו מכיר את המחלה? מישהו יודע אם יש טיפול, איזה, ולממי יש ניסיון? אם יש, אני צריך מישהו רציני ומנוסה, כי לא יהיה לי יותר מצ'נס אחד לשכנע אותם.

אני מאמינה באלטרנטיבי....

אני לא מכירה את המחלה הזו.... אבל יש לי אמונה ברפואה האלטרנטיבית כמו שלרפואה הרגילה אין אפשרות למנוע מיגרנות (רק לתת כדורים להרגעה) ולרפואה האלטרנטיבית יש כוח למנוע הופעת מיגרנות כך אני מאמינה שיש אפשרות לפתור הרבה מחלות אחרות... אני מאחלת שהם יפנו לרופא המתאים והכל יסתדר

אין אף רופא שיש לו פתרון.

בגלל זה אני חושב שאני יכול לשכנע אותם. הניתוח נשמע לי זוועה! במקום לטפל בסחרחורות שלה הולכים להרוס לה את כל האוזן? זה כמו להגיד שאם כואב לך הראש - בוא נוריד ת'ראש! בחיים לא שמעתי שטות כזאת! הבעיה היא שהיא מתחילה לחשוב שעדיף לה להיות חרשת ולהפסיק את הסחרחורות. נשמע לי שאם היא חושבת ככה, זה בטח נורא מפריע לה. בגלל זה אני רוצה לעזור. אבל אני לא מבין כלום בזה, ואני לא מכיר אף אחד. ואני משוכנע שיהיו כאילה, ושאף אחד לא יעלב לי, שיסכימו בשמחה לעשות עליה קצת כסף או ניסויים. אם זה יקרה החבר שלי במקרה הטוב יהרוג אותי שהתערבתי. אז אני רוצה ללכת על בטוח.

??????? + יש לי רעיון

אתה יודע מה אומרים תשובה למישהוא שהוא אומר שהוא רוצה ללכת על בטוח שבטוח זה רק המוות ולא נראה לי שכסף וניסויים זה נושאים שמתאימים לרוח הרפואה האלטרנטיבית.. אני אתן לך דוגמא שמה שעשיתי כשהייתי במצב שלך, אולי תרצה לעשות כמוני: חברה טובה שלי לא הרגישה טוב אז אמרתי לה: מתנה ממני , שני טיפולים ראשונים אצל אקופנטורה על חשבוני. מה אתה אומר? אולי תתן מתנה כזאת לחברה של החבר שלך? תן לה לבחור את סוג הטיפול ואת הרופא ...

חשבתי על זה בעצמי, תודה

ברור לי שהם לא ילכו מרצונם, בטח לא על חשבונם. הבעיה היא שהם חושבים שזה שטויות - אז הם לא יבחרו לא סוג טיפול ולא רופא. וכאן נכנס הפורום: אולי מישהו נתקל בדבר כזה, יודע אם יש טיפול שעוזר, מכיר מטפל טוב, ואז אני יכול לבוא עם הצעה רצינית: תלכו ל.. שמעתי עליו/ה ככה וככה, תעשו לי טובה, על חשבוני... את חושבת שדיקור עוזר? מישהו פה מדקר ויכול להגיד? יש כל כך הרבה סוגים! אני פשוט לא יודע - אם משהו בכלל עוזר, מה ומי! אולי, כמו לרופאים שלה גם פה לא יהיה פתרון?

freearth10

New member
טיפול שנחשב בעיניהם כשטויות

לא יעזור גם אם אתה תשלם אותו. הם מראש לא יתנו לו צאנס, מקסימום יעשו לך טובה וילכו לטיפול. טיפול יכול להשפיע רק כאשר המטופל מעוניין בשינוי אחרת הוא יחסום את עצמו. איזה טיפול? תן לה לבחור. מה שהכי מתאים לה. ברפואה ההוליסטית לא מטפלים רק נקודתית כך שאם אתה מחפש פתרון מיידי אני לא חושבת שתמצא אותו כאן. אני גם לא חושבת שיש טיפול אחד מסויים שהוא הכי טוב לבעיה שלה. בכל דרך שהיא תבחר - זו הדרך שלה. אל תפסיק לדבר אל ליבה, גם אם היא תחליט כרגע שזה לא בשבילה. מאיה

lordjek

New member
מטפלים הוליסטיים

בשיטות כמו פרחי באך ודמיון מודרך, מטפלים תוך הפעלתפסיכולגיה הוליסטית, שנשמעת מן הצד כסתם שיחת נפש. אולי תציע להם ביקור אצל אחד מאלה?

פסיכולוגיה הוליסטית

"מהות הפסיכולוגיה האלטרנטיבית, או האינטגרטיבית היא האזנה לחלקי ההויה השונים, גוף, נפש מוח ורוח, קבלתם, ומציאת אפשרויות לחיבור ביניהם. מטרת הטיפול היא לגעת בתחושת השלם ובמקורות הריפוי העצמי, תוך עבודה על חסימות רגשיות המעוגנות בגוף, לשפר את היכולת להכיל, לחוות ולבטא את אנרגיית החיים, תוך בחינת אמונות ותבניות התנהגות מכשילות. הטיפול משלב שיטות וגישות עבודה חדשות ועתיקות, מן המזרח והמערב, המדגישות את אפשרויות הבחירה ושמחת הלב" ( כתבה דיתה בן דוד, פסיכותרפיסטית אינטגרטיבית, מתוך "דפים אחרים", מדריך המטפלים של חיים אחרים, עמ' 107) ועוד... מדובר במטפלים בעלי הכשרה בפסיכולוגיה ו/או פסיכותרפיה מערבית, (בדר"כ בעלי תואר MA לפחות) שרכשו ראיה וכלים הוליסטים שונים בנוסף לטיפול המילולי כמו: דמיון מודרך, טיפול באמנות, NLP, קלפי טארות, עבודה באמצעות הנשימה, קריסטלים, כלים מהקבלה, כירולוגיה עבודה עם חלומות מודרכים ועוד... בברכה שרון

האם ניתן ...

לקבל מעט יותר פרטים על המחלה עצמה , וכמובן החשוב ביותר, מיהו האדם החולה, הרי בו או בה אנחנו אמורים לטפל ולא במחלה עצמה. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

למעלה