צריך לוח..

Flat spin

New member
בכל לוחות התדרים המשמשים במנחתים ../images/Emo22.gif

ברחבי הארץ כותבים את התדר ולא את הקוד. לרוב המטיסים אפילו אינם יודעים מה מספר הקוד של התדר שבו הם משתמשים. לא ברורה כלל להיטותך להשיג ולצרף את מספר הקוד ללוח התדרים. ומה עם מספרי הקוד של התדרים שאינם בתחום 72Mh ? יתכן שיש משהו שטרם הכרתי ?

עמוס201

New member
נכון אבל עד היום

כולם וגם אני משתמשים בלוח ללא קוד אבל לאט לאט יותר אנשים מדביקים מאחורי השלט שלהם מדבקה די גדולה עם מספר הקוד ובנוסף ישנם מטיסים שיש להם מדבקה על השלט עם מס' תדר מסויים והם החליפו גביש והדיגלון מבצבץ עם מס' הקוד ולכן יש רשימה ואפשר לדעת מיד מה המספר ואין צורך לשלוף אותו כל פעם . כאילו אתה היתה יודע בעל פה את כל הקודים בשטח. לגבי תדרים אחרים שלא 72 גם כך הם מיוחדים ולא מפריעים ,הם נרשמים כדי שנדע שהם נימצאים לא יותר. אגב ניראה לי שבאמת לא הכרתה מצבים נוספים ממה שאתה יודע אולי אתה מטיס שנים עם אותם אנשים ואין בעיה אולי תשנה מיקום אולי תדע שיש גם בעיות נוספים. טוב יללה מיצינו . תנסה למצוא קצת טוב מהרע לא יזיק . עמוס ביי

A B N

New member
יש מקומות שבהם משתמשים בקוד

בקה"ל באר שבע, לפחות מתי שאני הייתי שמה (לפני משהו כמו 8 שנים), השתמשנו בקוד ולא בתדר ע"מ לתאם בין המטיסים.

עמוס201

New member
לא והינה כאן אני שואל

ומתייעץ אבל אני לא מותח ביקורת ושולל על הסף .לפני שהייתי בטוח . תודה
עמוס.

YHS

New member
את לוח התדרים הזה

הכנתי, כאמור, לפני ארבע שנים, לשימוש חברי הפורום. הפורמט שבו בחרתי הוא מהסיבות הבאות: 1. העדפתי לשים רק תדרי 72 מאחר והם המקובלים בארץ. במנחתים יש לעיתים אנשים עם תדרים אחרים, אבל הם אחד או שניים בכל מינחת, והם מתאמים בעצמם. 2. העדפתי לצמצם את המידע. לא מקובל בארץ, לעניות דעתי, להשתמש בקוד. עברתי מנחתים רבים, לא זכור לי שמישהו השתמש בקוד. 3. העדפתי לצמצם את הפרטים על הלוח, כדי שניתן יהיה לעשות משבצות גדולות לרישום השמות. 4. שמתי שתי עמודות לשמות, מאחר ובמנחתים יש לעיתים רבות שני אנשים עם אותו תדר. שלושה עם אותו תדר זה יחסית נדיר. 5. מעל הכל, הכנתי את הדף בפורמט WORD ולא כתמונה, כדי שכל אחד יוכל לשנותו ולהתאימו לצרכיו במסלול שלו. לדעתי אין צורך שהפורום יחזיק במאמריו את כל הפורמטים והבסיס מספיק לצורך שינויים הנדרשים על ידי כל אחד. 6. והערה חשובה - במקום בו אני מטיס שמות האנשים בכלל נכתבו מראש, באמצעות התוכנה והם מודפסים. אורחים המגיעים מוסיפים את שמם. בהצלחה והנאה לכולם.

IgalR

New member
הכי טוב להכין לוח שמכיל

שורות בלבד . במנחת שמשתמשים בקוד שירשמו קוד . ובמנחת שבו משתמשים בתדר שירשמו תדר . ללוח שורות יש יתרון אחד שבמבט אחד אפשר להבין מי הקדים את מי ולפעמים למידע זה יש חשיבות רבה.

IgalR

New member
יש כאלה אוהבים קוד .

ויש כאלה אוהבים DESIGN MODE . זה כמו ההבדלים בין ARF לסקראטש .

Flat spin

New member
אין ספק שדרכך פנויה להכין כל לוח ../images/Emo22.gif

שתחפוץ. לא על כך התרעמתי. נראה לי מוזר במידת מה שביקשת בפורום גישה ללוחות שהכינו אחרים, העתקת אותם, הוספת דבר מה, שינית את הסדר, ואז ויצאת בהכרזה ש"הנה הלוח שהכנתי". ובאותה הזדמנות, בכל התחרויות הבינלאומיות בהן השתתפתי, הלוחות, וגם האטבים, היו מסומנים לפי התדר בלבד, ללא ציון הקוד.

עמוס201

New member
בסה"כ מה ביקשתי, תשובה לכולם

לוח תדרים עם קוד התדר צמוד. לא היה אז הכנתי כזה ושיתפתי את כולם כי כולם רצו לעזור וחשבתי שזה יעניין אחרים . כמובן שלא המצאתי את הגלגל ואמרתי שלקחתי את כל מה שהציעו ובניתי את מה שאני רציתי בדיוק כי לא היה גם וגם. גם אני במשך יותר מ 30 שנה מטיס ללא קוד התדר ורק עם רשימה שכולם מכרים . אבל... כמה פעמים יצא לכם להחליף גבישים ובשבת אחרי אתם לא זוכרים מה המספר כי יש לכם כמה ואתם שולפים אותו לראות . כמה פעמים יצא לכם ששאלו אותכם מה התדר וזה לא מה שיש על המדבקה שמגיע עם הרדיו ופשוט מבקשים מכם להוציא את הגביש ולראות את המס' , לדעתי יש לא מעט מטיסים שמסכימים איתי ומכירים את זה מקרוב . הלוח הזה מונע ספקות בשטח לגבי מס' התדר רואים דיגלון מס' קוד יודעים במקום מה התדר . בשורה " שם המטיס " בדקתי אפשר להכניס 4 שמות.( אם יש 4 אני הולך הביתה או מחליף תדר ) גם כאן בלוח שאני מציע אפשר לשנות מה שרוצים . זה לא תמונה . גם כאן אפשר להוסיף שמות קבועים בשורה המתאימה למי שמעוניין ( אגב רעיון מעולה ). וכן לדעתי אפשר להכניס את הלוח הנ"ל למערכת המאמרים לבחירה .שהמטיסים יחליטו מה טוב להם . לא יזיק . בסה"כ רציתי לחזור הביתה בשלום . ושוב תודה לכולם עמוס

../images/Emo18.gif תמשיכו בשירשור עוד קצת

ותגיעו ללוחות הברית. תעברו ל-2.4G ותתפלאו כמה קל. בהצלחה!

למעלה