צריך להשמין

MiTZi Shpitzi

New member
צריך להשמין

שלום שלום. אני מתאמן במכון כושר מזה כ-3 חודשים. גובהי הינו 1.89 ואני שוקל 60. (אני בן 22.5). כבר 5 שנים שאני לא עולה או יורד במשקל (62-63) ולא היתה לי בעיה עם זה עד שהתחלתי להתאמן כדי להכניס קצת שרירים לשלד. לפני כחודשיים התחלתי לרדת במשקל וכאמור היום אני שוקל 60. אני אוכל כמו בהמה והכל (חוץ מדברי מתיקה שאני לא כ"כ אוהב). אולי מישהו מוכן להמליץ על תפריט שיעלה אותי במשקל ויעזור לפיתוח השרירים ? רב תודות.

ronen222

New member
יתכנו 3 סיבות עיקריות

1.תזונה הכי חשוב יתכן ואתה אוכל כמו בהמה אבל לא מה שצריך ולא בשעות הנכונות צריך לאכול במשך כל היום 6 ארוחות עשירות בחלבון ופחממות 2.אימונים יתכן והאימונים שלך ארוכים ובמקום לגרות שרירים לגדילה אתה שורף אותם ומשתמש בהם לאנרגיה אימון לא צריך לערוך יותר משעה 3.יתכן ואתה לא ישן ונח מספיק אחרי האימון תחשוב על זה ונסה לשפר בהצלחה

MiTZi Shpitzi

New member
בקשר לראשון...

אתה כנראה צודק. אך בגלל זה פניתי לפורום. בקשר לאימון, לאחרונה הוא שודרג לאימון של שעה בערך וזאת לאחר איצון של רבע שעה בערך שהיה לי במשך חודשיים מהיום שהתחלתי. ומנוחה ישנה ובשפע. אני כ"כ עייף אחרי האימון שכל מה שאני רואה אח"כ זו המיטה. אשמח אם מישהו יכול להציע תפריט (בערך) בשביל המצב שלי. תודה.

פלטרון

New member
טפו טפו טפו , * מקיש על עץ*

תראה , משהו בנתונים שלך הדליק אצלי נורה אדומה ... כי אתה ממש רזה יחסית לגובהך . בקיצור - הנה רעיון - פעילות יתר של בלוטת התריס . זה מתבטא ( בין היתר )בחילוף חומרים ממש מהיר ( שגורם למשקל נמוך ביותר ) . בדר"כ זה "רץ" במשפחה. מקווה שאני טועה ... בכל מקרה - כבר התלהבתי מהמשפט הזה - אולי אני אוסיף אותו כחתימה שלי - ב 99.99999% מן המקרים רופא/ה ידייקו יותר ממני באבחנתם . עצתי - לך לרופא/ה ( או דיאטנ/ית ) וספר להם בדיוק (!!) מה שכתבת כאן . בהצלחה באימונים נ.ב. חצי הכוס המלאה - כולם אומרים לי שלהעלות במשקל יותר קל מאשר להוריד .

MiTZi Shpitzi

New member
נכון חלקית...

אני לא עד כדי כך רזה כמו שתיארת ! ראיתי הרבה יותר רזים. בכל מקרה זה גם לא ממש תורשתי (תודה לאל), אבא שלי נמוך ממני ב-10 סנטימטרים ושוקל 110. אצל אמא שלי המצב מאוזן הרבה יותר ואם כבר אז ממנה זה מגיע. בכל מקרה, אני פשוט צריך להקפיד על תזונה נכונה של תפריט עשיר ב... ? ולכן אני כאן. ואין לי כוח כרגע להרחיק לכת עד כדי רופא. אז אולי מישהו ימליץ על מאכלים כלשהם ומתי למה וכמה. שוב תודה.

MiTZi Shpitzi

New member
בתור התחלה אשמח גם ל...

5 קילו חביבים. לגובה שלי אני אמור לשקול בערך 80, כך שזה היעד. אבל איפה אני ואיפה זה...

sowhatt

New member
גנטיקה לאו דווקא

מתבטאת בכך שאבא שלך כעת שמן... [דגש על כעת]. אני 1.83, לפני חדר כושר שקלתי 65, עכשיו 70 ק"ג, ואני עדיין רזה, ויש לי להעלות עוד איזה 5 ק"ג לפחות כדי להיות מרוצה...

zizu10

New member
סיבות

אתה רוצה להעלות במשקל תתחיל לספור קלוריות ולא לאכול סתם ותחלק את התפריט לחלבונים פחמימות ושומנים ותאכל 6 ארוחות מסודרות ביום אם אתה רוצה תפריט בריא אשמח להכין לך

zizu10

New member
נראה לי

במקרה הזה קצת שומן לא יזיק בנוסף לשרירים רק בשביל להגיע למשקל מינימלי כי במקרה כזה הבנאדם ממש בתת משקל וכמה קילוגרמים של שומן לא יזיקו ואחוזי השומן ישארו נמוכים אפילו אם תוספת של איזה 5 קילו שומן

sowhatt

New member
מסכים איתך ,במקרה הזה

יחסית לגובה- המשקל נמוך... גם קצת שומן לא יזיק, לפחות עד זמן מה של אימונים עם משקולות ולאחר מכן הורדה של שומן ע"י אירובי.

סייפיי

New member
אני יודע שאני לא מחדש כלום אבל

לפי הנתונים אתה צנום!!! אני 1.93 ואני שוקל 80 (אחרי 4 חודשי אימונים, לפני זה שקלתי 90) עכשיו אחרי שגמרתי להוריד קצת אחוזי שומן אני מתחיל לעבוד יותר על השרירים. בקשר לתזונה, יש לי חבר שהוא אמנם 1.60 ושוקל 55 אבל הוא אוכל יותר ממני ועוד דברים משמינים מאוד ועדיין נשאר רזה, אני מתאר לעצמי שאם הייתי מסוגל לאכול כמוהו הייתי משמין כל כך... אני חושב שזה גנטי ואם זה כמו שאתה מתאר אז יהיה לך הרבה יותר קשה להעלות במשקל. בהצלחה בכל אופן.

sowhatt

New member
אתה מדבר עלי?? או על ההוא שהתחיל

את השרשור?? אם אתה מדבר עלי, אז אני ממש לא צנום !

למעלה