צריך להכין קטלוג...

איתנוס

New member
צריך להכין קטלוג...

ככה... אני צריך להכין קטלוג של מוצרי מחשב. יש לי נסיון בעיצוב גרפי, בניית אתרים וכו´ מעולם לא התעסקתי עם עיצוב של דברים שהולכים אח"כ לבית דפוס. אמרו לי בבית דפוס להביא את החומר בקובץ פריהנד. הקטלוג יהיה בגודל A4 ויכלול בין 4 ל-8 דפים, עוד לא הוחלט. יש לי כמה שאלות: 1. באיזה רזולוצייה צריכה להיות העבודה? 2. אין אני בודק שתמונות שאני מכניס לקטלוג הם ברזולוצייה מתאימה? 3. האם אני מכין את העבודה בפריהנד על גבי 8 עמודים (כל עמוד נפרד) והדפוס יידע לעשות את החיבור? 4. איזה צבעים נחשבים ל"מוכרים" (לדעתי כחול נמצא בקטגוריה הזו)? בוא נאמר שאני אחליט לקחת גרפיקאי. כמה יכולה לעלות עבודה כזו (בלי פשרות על איכות העיצוב)? כמה עולה +- ההדפסה של קטלוג כזה ב-5,000 אני נמצא בספרד אז ההדפסה תיעשה בספרד, אני רוצה לקבל פרופורציה
תודה למי שיכול לעזור לי בברכה, איתן

איתנוס

New member
עו משהו...

האם יש "חוקים" להכנת קטלוג? האם יש אתר שיש בו דוגמאות של קטלוגים? שוב תודה, איתן

yanivfel

New member
בודאי שיש חוקים להכנת קטלוג...!

כמעט ולכל דבר שאני מצליח לחשוב עליו בחיי היום יום, ישנם חוקים. אחרת, לשם מה היו גרפיקאים ומעצבים לומדים את לימודי המקצוע? בבואך לעצב קטלוג, אתה לוקח בחשבון אלמנטים כגון, קו אחיד לכל הדפים, העברת המסר באופן ברור על ידי הדגשת המוטיבים המרכזיים, בין אם אלו הן התמונות של המוצרים, האופי של המשתמשים במוצרים או הסלוגן הטקסטואלי של החברה. יהיו קטלוגים שיעבירו "אווירה": http://www.deviantart.com/view/1043030 אחרים יבחרו להראות את המוצר: http://www.deviantart.com/view/1046170 ויהיו שיעשו שימוש בצבע וצורה כמו זה: http://www.deviantart.com/view/1047769 מוטב לך לשלם למעצב בכדי שיוציא עבורך עבודה ברמה גבוהה או שיתן לך כיוון בכדי שתוכל לבצע בעצמך. בהצלחה!

איתנוס

New member
תודה... אבל אני התכוונתי למשהו כזה

משהו יותר עממי. שהדבר החשוב הוא המחיר. אלו מוצרים שכולם מכירים. האם אני יותר ברור עם התמונה? תודה, איתן

FourAces

New member
עיצוב קטלוג

אחד הדברים החשובים היושבים מאחורי עיצוב קטלוג הוא קריאות ובהירות המידע המועבר. אחד הגורמים החשובים הוא המבנה וזהו גם הדבר הראשון שיש לתת עליו את הדעת ולטפל בו. תחילה, יש לתכנן את מראה העמוד (כותרת עליונה ותחתונה) ואת החלוקה עבור הצגת המוצרים, הן מבחינת מיקום כללי והן מבחינה גרפית. רק לאחר שהעיצוב הכללי מוכן ומקובל על הלקוח ניגשים בכלל להזנת נתונים אמיתיים. מבחינת שימוש בצבעים, אין התניה לשימוש בצבעים מיוחדים, אלא יותר לשימוש בגוונים מלאים וחזקים. המקובל הוא להשתמש במשפחת צבעים מוגדרת. מבחינת תמונות, יש להקפיד על רזולוציה נאותה של 300dpi (פחות או יותר) ולהקפיד לא לרדת מתחת ל- 200dpi. על התמונות להיות ב-CMYK בכדי שיופרדו היטב לפלטות עבור הדפוס. מבחינת התוכנה שתשמש לעיצוב (הרי אתה לא הולך לעצב את הכל ב-Photoshop), רצוי כמובן שזו תהיה תוכנת גרפיקה וקטורית, עם תמיכה טובה בעברית (במידה ואתה זקוק לעברית) או תוכנת עימוד בעלת יכולות כאלה (בסך הכל מדובר על סידור של מלל ותמונות), כמו לדוגמא: FreeHand או InDesign. עדיף כמובן לבצע את העבודה על כלי שאתה מכיר ושולט בו בעיניים עצומות.

yossi_maoz

New member
תשובות

1-הרזולוציה צריכה להיות כפול שניים מרשת ההדפסה- לדוגמא אם אתה מדפיס ברשת 150LPI אתה צריך תמונות ברזולוציה 300PPI 2-אם אתה סורק את התמונות אצלך דאג לרזולוציה המתאימה בהתאם לתשובה הנ"ל. אם אתה מקבל את התמונות מבחוץ- תוכל בפוטושופ לבדוק את הרזולוציה. 3-בהחלט. הדפס (יותר נכון המונטז´ר) עושה פעולה שנקראת "אימפוזיציה" שמשמעותה סידור העמודים בצורה כזו שלאחר חיתוך גליון הדפוס, קיפולו וכריכתו- תקבל חוברת לפי סידור העמודים הנכון. 4-לא ממש מובן למה אתה מתכוון: מוכר (Sales) או מוכר (femiliar)

גלצ

New member
עזרה??

אןלי אוכל לעזור לך לעצב אני גרפיקאית מובטלת ואם יש לך את כל החומר סרוק אני יכולה לעמד ולעצב לך את הקטלוג... במידה ואתה מעוניין אתה יכול ליצור קשר בטל. גלי 052-421392

kochavit

New member
אשמח לעזור לך, לפני יומיים הוצאתי

שני קטלוגים ויש לי הרבה נסיון בתחום, אני פרילנסרית. אולי לעזור לך לתמכר את העבודה גם כן. תפנה אליי במסר אישי

netanel36

New member
תתקשר אלי. אני מומחה בנושא

תתקשר אלי 057-716867 ואשמח לעזור לך טלפונית. אני בעל בית-דפוס ואשמח לתת לך כמה טיפים.

גלצ

New member
ללא תשלום

אוכל לעשות את העבודה בכיף ללא תשלום אשמח לעזור

למעלה