צריך כושר גופני...

yuval123221

New member
צריך כושר גופני...

אני ואבא שלי רוצים לטוס שבוע הבא לחופש סקי למשך שבוע בספינדלרוב מלין (צ'כיה) אנחנו מתחילים, זאת פעם ראשונה שנעשה סקי ואנחנו יש לנו בחבילה הדרכה של 21 שעות סך הכל (נדמה לי 7 שעות ביום או קצת פחות) אבא שלי בכלל לא בכושר גופני הוא יוכל לעשות סקי בלי כושר? ואם הוא יתאמן שבוע, ירוץ 12 דקות כל יום ויעשה כפיפות בטן וכפיפות מרפקים ומתח זה יעזור? ואיזה ציוד צריך בשביל סקי? תודה

raanan30

New member
לפחות במקרה שלי

הגעתי עם כושר א-פ-ס-י, גם לחופשה ראשונה. משכתי את זה במשך חודש עד שכמה ימים לפני הנסיעה החלטתי לעשות משהו, עשיתי כמה סטים של סקווטים וכפיפות בטן, ויום אח"כ כבר כאבו לי כל השרירים כי התחלתי חזק מדי. אין רעיון בלהתחיל שבוע לפני ולקרוע את עצמך, צריך לבנות את זה לאט במשך תקופה. בכל מקרה, כמו שהובטח לי כאבו לי השרירים ביום-יומיים הראשונים של הגלישה (בערב, בגלישה עצמה לרוב לא כל כך מרגישים את הכאב כמו שמרגישים אחרי), אבל משחה שמרחתי כל יום לפני ואחרי, וגם מתיחות שהוספתי בסוף כל יום, עזרו לי לעבור את הימים הבאים בכיף ובלי יותר מדי סבל. בשורה תחתונה, אפשר להגיע בלי כושר גופני - בתור מתחיל לפחות, אני מתאר לעצמי שבתור מתקדם יש צורך להחזיק את עצמך פיזית יותר זמן אם אתה רוצה לקבל הנאה מהגלישה, אבל בסופו של דבר, מתחיל או לא מתחיל, לחופשה הבאה אני מתכנן להגיע עם כושר טוב בעז"ה :) שבוע טוב

yuval123221

New member
ומשהו נוסף..

אבא שלי קרע בחופש הגדול שריר ברגל והוא לא כזה אדם חזק הקרע בשריר לא עבר לו לגמרי הוא יוכל לעשות סקי ולא היפצע או משהו?

raanan30

New member
אממממ

זאת כבר שאלה לאורטופד שאצלו הוא מטופל, לא כאן... אתה יכול גם לשאול בפורומים שקשורים לאורטופדיה וכושר גופני, אבל בסופו של דבר זה כל מקרה לגופו

menachem25

New member
האידיאל זה להתאמן כמה שבועות לפני. אבל, מכיון

שהטיסה שלכם שבוע הבא, הנה כמה המלצות. לפני כן אני רק רוצה להדגיש שאני לא איזה מאמן מקצועי או משהו, אז אל תקחו זאת כתורה מסיני - מצד שני אני חובב סקי, וחובב כושר וספורט כך שאני מקווה שהעצות יהיו מועילות: 1. לא כדאי להתאמן פתאום בבת אחת כל יום. זה יוצר עומס לא בריא על הגוף. מצד שני, כן אפשר יומיים / שלוש מקס' להכנס קצת לכושר. גיגול קצר אגב, יניב לך הרבה תרגילים מומלצים לפני סקי. יש גם איזה אתר בעברית של איזה מומחה אחד שיש לו שם מלא תרגילים טובים, אבל שכחתי. מצד שני, שאל על כושר לפני סקי בפורום סקי בלמטייל והוא כבר ישר "יקפוץ" עליך עם תשובה וקישור .... בכל מקרה, שנה הבאה - תזכרו (זה בסדר, סקי ממכר, מובטח שגם שנה הבאה תעשו... ;) ) - להתחיל להתאמן חודש / חודשיים לפני. אני בהחלט חושב שמאוד כדאי להגיע לחופשת סקי בכושר גבוה!!!! אתם תבינו את זה כשתתחילו לעשות אדומים / שחורים, או בסוף היום כשהכל מלא מוגלים... (אל תדאגו, השנה לא יהיה לכם מוגלים... , כשתתחילו אדומים שנה הבאה..) 2. מתיחות. הכי חשוב! כל יום, כשאתם חוזרים לחדר במלון אחרי הסקי - עשר דקות / רבע שעה, מול פוקס ניוז או MTV (או כל ערוץ דובר אנגלית אחר שיהיה לכם בטלוויזיה בחדר...) לעשות מתיחות. שוב, גגלו מתיחות לסקי, או Ski Sctrectch וכו', ואפילו תדפיסו כדי שיהיה לכם כל יום מול העיניים. חפשו גם ביו טיוב יש מלא הדרכות איך לבצע מתיחות. לסקי צריך חליפת סקי, שניתן להשכיר או לקנות - שכוללת מכנס ומעיל סקי, כפפות, גרבי סקי (חשוב!!), חולצה תרמית, קסדה (הכי חשוב!! לא לעלות להר בלי קסדה!!!), וגוגלס. כמובן שמומלץ גם צעיף / חם צוואר וכו'.

drz400e

New member
שיעשה כמוני

שתי אדויל ורד בול לארוחת בוקר. שתי אדויל לארוחת ערב.....אני גולש מ7:30 בבוקר עד סגירת המעליות

HelloweeN

New member
וכמובן, יש עוד מגוון

'פתרונות' דומים שיכולים לגרום גם למשותקים לתת בראש במסיבות, ולסחוב לאפטר!

HelloweeN

New member
הכל כימיה נכון, והרבה

הרבה סינטתיקה! (אחחח קנדה, קנדה!)

marceloros

Member
מנהל
צריך

אבל כבר מאוחר מדי להתחיל. שיעשה סקי עם הרבה הפסקות, אין בעיה, גם זקנים עושים סקי. גם אני הגעתי פעם לחופשה באפס כושר, וולטרן או דומה מאוד עזר לי בערב כשנתפס לי שריר וסירב להשתחרר עם כאבי תופת. חובה. בשבוע הזה הוא יכול לעשות משהו באיזי, אני בד"כ מפסיק להתאמן בשבוע האחרון שלא אפצע בטעות ללא זמן להקלה.

tot010

New member
מתיחות

תכלס אין לכם זמן להתאמן. מה שצריך (חובה) לעשות זה חימום קצר בתחילת היום ומתיחות בסוף היום.תקיש גדי טנא בגוגל ותקבל מבחר תרגילים תדפיס ותשתמש בהצלחה

למעלה